• فرمانیه، کوهستان هفتم، نبش کوچه بهبهانی، ساختمان کرال واحد ۶۰۲
تحصیل در سوئد

تحصیل در کشوری که از نظر رفاه اقتصادی و امنیت اجتماعی در سطح بالایی قرار داشته باشد می‌تواند زندگی یک فرد را به طور کامل متحول کند. برای انتخاب مقصد تحصیلی همیشه نمی‌توانیم فقط و فقط به سطح علمی دانشگاه‌های یک کشور تکیه کنیم‌؛ چرا که قرار است چندین سال به عنوان دانشجو در این کشور زندگی کرده و تحت تاثیر جو اجتماعی و فرهنگی آن کشور قرار بگیریم. حتی ممکن است تمایل داشته باشیم با تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کار، شهروند آن کشور شده و پس از چند سال اقامت دائم دریافت کنیم. در نتیجه باید در ابتدا مطمئن شویم مقصد تحصیل ما از همه نظر با رفاهمان سازگار خواهد بود. اگر شما نیز جزو افرادی هستید که علاوه بر جوانب علمی، در مورد چگونگی شرایط زندگی دانشجویی خود اهمیت زیادی قائل هستید، تحصیل در سوئد را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

سوئد کشوری است که تمامی امتیازات مثبت از جمله سطح علمی فوق العاده، رفاه اقتصادی و امنیت را به صورت یک جا برای شهروندان خود تامین کرده‌است. به جرات می‌توان گفت سیستم آموزشی این کشور هیچ گونه نقصی نداشته و برترین اساتید را برای علم آموزشی دانشجویان با کار گرقته‌است. یکی از مواردی که باعث می‌شود تحصیل و زندگی در سوئد برای ایرانیان آسان‌تر باشد این است که جمعیت این کشور از ملیت‌های مختلفی تشکیل می‌شود که بخش زیادی از آن‌ها از کشورهای آسیایی به سوئد مهاجرت کرده‌اند. در نتیجه دانشجویان بین المللی با مشکلاتی نظیر احساس غربت روبرو نشده و در اطراف خود با مهاجران زیادی ارتباط خواهند گرفت. اگر تمایل دارید با جزئیات بیشتری راجع به تحصیل در این کشور آشنا شوید این مقاله را که توسط تیم موسسه مهاجرتی آوا نوشته شده‌است را از دست ندهید.

 شرایط تحصیل در سوئد

مهاجرت به سوئد جهت ادامه تحصیل می‌تواند بزرگترین تصمیمی باشد که شما در زندگی خود می‌گیرید. نظام آموزشی سوئد به حدی قوی طراحی شده‌است که دانش آموختگان این کشور از نظر مهارت‌های عملی و نظری هیچ گونه کمبودی نخواهند داشت. مدرک دانشگاه‌های این کشور توسط کلیه کشورها به رسمیت شناخته می‌شود و این نکته یکی از مهم‌ترین مزایای تحصیل در سوئد به حساب می‌آید. طبیعیست برای ثبت نام در چنین محیط آموزشی باید از شرایط خاصی برخوردار باشید. برای اطلاع دقیق از شرایط تحصیل در سوئد در ابتدا باید مقطع تحصیلی خود را معین کنید؛ چرا که برای مثال تحصیل در مقطع دبیرستان با دوران دانشگاه از هم متفاوت هستند. یکی از شروطی که در کلیه مقاطع تحصیلی به آن توجه ویژه‌ای خواهد شد مربوط به سن متقاضی است‌. در واقع کشور سوئد برای پذیرش محصلان هر مقطع یک بازه سنی خاصی را در نظر گرفته‌است. در صورتی که سن شما در این بازه مشخص شده قرار نداشته باشد ممکن است راه سختی را برای دریافت ویزای تحصیلی سوئد داشته باشید. حتی بعید هم نیست به طور کامل شانس خود را از دست بدهید!

قطعا پیش از این شنیده‌اید که برخی مراکز آموزشی اولویت بندی پذیرش دانشجو را بر حسب معدل انجام داده و برخی دیگر این مرحله را از طریق آزمون‌های ورودی پشت سر می‌گذارند. به هر حال باید ببینید مرکز آموزشی مورد نظر شما از کدام روال پیروی می‌کند‌. اما به طور کلی این دو گزینه جزو شروط دیگر ثبت نام در دانشگاه‌های این کشور به حساب می‌آیند‌. اما شاید کنجکاو باشید بدانید با اخذ پذیرش تحصیلی در سوئد چه مزایا و شرایط ویژه‌ای به شما تعلق می‌گیرد. خلاصه‌ای از این موارد عبارتند از:

  1. دولت سوئد شرایط فوق العاده‌ای برای ارائه بورسیه به دانشجویان در نظر گرفته‌است. اگر فردی بتواند از این بورسیه‌ها بهره مند شود از نظر اقتصادی صرفه جویی زیادی در هزینه‌های تحصیل خود کرده‌است.
  2. نظام آموزشی سوئد هیچ سختگیری از نظر کار کردن دانشجویان ندارد؛ بلکه دانشگاه‌ها با کار کردن دانشجویان در ساعات مشخص شده در طول هفته هیچ مشکلی ندارند. با وجود این گزینه می‌توانید دغدغه‌های خود را از بابت خرج و مخارج زندگی کمتر کنید.
  3. به طور کلی این کشور جزو مقاصد گران به حساب نمی‌آید. مخارج زندگی در سوئد نسبت به خیلی از کشورها پایین‌تر بوده و دانشجویان بین المللی با رفاه اقتصادی روبرو خواهند شد.
  4. در صورتی که تمایل داشته باشید بعد از اتمام دوره تحصیلیتان در کشود سوئد بمانید، دولت این کشور هیچ مخالفتی با شما نخواهد داشت؛ فقط کافیست بتوانید شغل مناسبی پیدا کنید و ویزای کاری دریافت نمایید.
  5. در کشور سوئد تنوع ملیتی و فرهنگی زیادی دیده‌ می‌شود. در نتیجه این فرهنگ چند ملیتی، زندگی شما را در این کشور آسان‌تر کرده و به شما اطمینان می‌دهد که افراد زیادی همچون شما به عنوان مهاجر در سوئد زندگی می‌کنند.
  6. تعداد زیادی از دانشگاه‌ها به زبان انگلیسی تدریس می‌کنند. بنابراین دانشجویان مجبور به یادگیری زبان اصلی کشور سوئد نخواهند بود.
  7. به علاوه مهارت آموزی جزو اصلی‌ترین جنبه‌های تحصیلی به حساب می‌آید و دانشجویان با یادگیری این مهارت‌ها می‌توانند بلافاصله بعد از اتمام تحصیل بدون نیاز ضروری به دوره کارآموزی وارد بازار مشاغل شده و در یک موقعیت مناسب، کار خود را شروع کنند‌.
  8. فارغ از نکات تحصیلی، کشور سوئد جزو زیباترین کشورهای جهان محسوب می‌شود که بکرترین طبیعت را دارد. بنابراین در طول دوران تحصیل خود می‌توانید تفریحات جذاب زیادی را تجربه کنید و از این همه زیبایی در اطرافتان لذت ببرید.
  9. استاندارد زندگی در این کشور عالیست‌. دولت سوئد تمام جوانب اقتصادی را به گونه‌ای طراحی کرده‌است که مردم هرگز با فشار اقتصادی ناشی از گرانی‌های بی رویه روبرو نشوند.
  10. امنیت اجتماعی این کشور بی نظیر است. بنابراین چه خودتان قصد مهاجرت تحصیلی دارید و چه تمایل دارید فرزندتان در این کشور به تحصیل بپردازد هیچ دغدغه‌ای از نظر ناامنی محل زندگی نخواهید داشت. دولت این کشور از نظر فراهم کردن یک محیط امن برای زندگی شهروندان تدابیر زیادی اندیشیده‌است و از این حیث بین افراد بومی و مهاجران هیچ استثنایی قائل نمی‌شود.

 شرایط سنی برای تحصیل در سوئد

تحصیل در هر مقطعی قوانین و ضوابط خاص خود را دارد. یکی از این قوانین مربوط به سن افراد است. برای مثال هیچ گاه نمی‌توان یک فرد بالای بیست سال را در مدارس ابتدایی، راهنمایی یا دبیرستان ثبت نام کرد. دولت هر کشوری برای تحصیل در دوره‌های مختلف، سنین خاصی را در نظر گرفته که در صورت عدم توجه به آن‌ها، نظم تحصیلی به هم می‌ریزد. سن ثبت نام در مدارس سوئد زیر ۱۸ سال است. نوبت به مقاطع دانشگاهی که می‌رسد این بازه به یک رنج حدودی می‌رسد‌. یعنی ما نمی‌توانیم یک سن دقیق را برای این موضوع تعیین کنیم. اما بهترین سن برای ثبت نام در مقطع کارشناسی ۲۳ سال بوده و برای دوره کارشناسی ارشد ۲۸ سال است. این سن برای دوره دکترا به ۳۵ سال می‌رسد. تمامی اعداد و ارقام گفته شده حدودی بوده و نمی‌توان گفت افرادی که سن بالاتری دارند نمی‌توانند در دانشگاه‌ها ثبت نام کنند. چرا آموزش و پرورش اکثر کشورها در مورد سن سختگیری‌ هایی را لحاظ می‌کند؟ نظام آموزشی هر کشور توقع دارد هر فرد محصل با کمترین فاصله از مقطع تحصیلی قبلی وارد مقطع بعدی شود؛ چرا که در این صورت برای یادگیری مباحث درسی مقطع بعد، آماده‌تر خواهد بود. این مهم‌ترین نکته ایست که ضوابط مربوط به سن را رقم زده‌است.

در واقع فاصله گرفتن از دروس می‌تواند ذهن فرد را برای یادگیری کندتر کرده و شرایط یادگیری را سخت‌تر کند. شاید در ابتدا نتوانید به خوبی این موضوع را درک نمایید؛ اما در صورتی که در این شرایط قرار بگیرید متوجه خواهید شد که تا چه حد مباحث قبلی را فراموش کرده‌اید و از دروس اصلی خود فاصله گرفتید. البته در این میان استثناهایی نیز دیده می‌شود. گاها افرادی وجود دارند که تمامی زمان وقفه تحصیلی خود را صرف امور تحقیقاتی کرده یا در مکان‌هایی مشغول به طرح‌های کارآموزی بوده‌اند. بدون شک شرایط این افراد با گروه اول برابر نیست. چه بسا که این اشخاص از نظر توانایی یادگیری، آمادگی بهتری نیز دارند. بنابراین به یاد داشته باشید در حوزه تحصیلی شما، زمان به عنوان طلایی‌ترین فاکتور شما تلقی می‌شود؛ پس هرگز آن را از دست ندهید و سعی کنید در بهترین بازه زمانی سنی برای ثبت نام در مقطع پیش روی خود ثبت نام کنید. شاید دلایل خاصی باعث شوند شما نتوانید در بازه سنی مناسب برای پذیرش تحصیلی اقدام کنید. در این صورت باید از حداکثر سن تعیین شده برای هر مقطع تحصیلی آگاهی پیدا کنید و به دنبال راهی برای موجه کردن این موضوع باشید. به دلیل اهمیت بالای این موضوع در قسمت‌های بعدی به طور کامل این موضوع را شرح داده‌ایم‌. یعنی شما با مطالعه ادامه مطلب می‌توانید از حداکثر سن ثبت نام در هر دوره آگاهی پیدا کنید. همچنین به راهنمایی‌های لازم برای گذر از این مانع بزرگ دست پیدا کرده و شانس خود را افزایش دهید.

 شرط معدل برای تحصیل در سوئد

حال نوبت به بررسی شرط معدل برای ثبت نام در دانشگاه‌های سوئد می‌رسد. متاسفانه ما نمی‌توانیم یک حد نصاب دقیق برای معدل متقاضیان اعلام کنیم. چرا که تنوع رشته‌ در دانشگاه‌های این کشور بسیار بالا بوده و رنج معدل هر یک با دیگری متفاوت است. اما به طور میانگین حد نصاب معدل برای ورود به مقاطع کارشناسی این است که معدل دیپلم شما حداقل ۱۲ باشد. اما در رشته‌های خاص نظیر پزشکی یا دندانپزشکی به معدل بالاتری نیاز دارید. اما زمانی که حرف از دوره کارشناسی ارشد یا دکترا می‌شود، همه چیز جنبه رقابتی به خود می‌گیرد. یعنی پذیرش بین دانشجویان از طریق بررسی معدل کل متقاضیان انجام شده و کاملا بدیهیست شانس افرادی که معدل بالاتری دارند بیشتر است. در چنین مواقعی کمی کار متقاضیان سخت‌تر می‌شود؛ چرا که ممکن است تعداد افرادی که معدل بالایی دارند کم نباشد. بدون شک در این موارد اصل شایسته سالاری برای انتخاب دانشجو به کار گرفته شده‌است؛ یعنی افرادی که نمرات بالاتری دارند در رشته‌های بهتر و دانشگاه‌های برتر مشغول به تحصیل خواهند شد. از آنجایی که تعداد دانشگاه‌های سوئد بسیار بالاست در این باره نگرانی زیادی نخواهید داشت؛ چرا که به راحتی می‌توانید در یک دانشگاه هم تراز با سطح علمی خود پذیرش دریافت کنید.

مطمئنا تصمیم به مهاجرت تحصیلی یک تصمیم یک شبه نیست. هر فرد از چند سال برای این امر مصمم شده و اقدامات لازم را انجام می‌دهد. در نتیجه بهتر است سعی کنید از همان لحظه‌ای که اولین فکر مهاجرت به سراغ شما آمد نهایت تلاش خود را برای بهبود شرایط علمی خود به کار گیرید. در این صورت با حداکثر تلاشتان سعی کنید معدل خود را بالا ببرید.با برخورداری از یک معدل بالا دیگر پذیرش در رشته‌های خاص نظیر پزشکی برایتان رویا نخواهد بود. علاوه بر پذیرش در رشته‌های عالی می‌توانید در بهترین دانشگاه‌های سوئد پذیرش بگیرید. بدون شک تصور این لحظه‌ها باعث می‌شود شما هر چه بیشتر برای افزایش نمرات خود مصمم شوید. به هر حال باید هوشیار باشید در زمان انتخاب رشته ریسک ثبت نام در دانشگاه‌هایی که شرایطشان را ندارید را به جان نخرید. همه کارهای شما باید طبق اصول و برنامه ریزی پیش رود. خوشبختانه تمامی دانشگاه‌های سوئد حد نصاب معدل لازم را از پیش به شما اطلاع می‌دهند. در نتیجه باید فقط از بین دانشگاه‌هایی که شرط معدل آن‌ها با نمرات شما تطابق دارد انتخاب خود را انجام دهید. برای مثال دانش آموزی که معدلی حول و حوش ۱۳ دارد نباید برای رشته‌های پرطرفدار متقاضی شود؛ این امر در مورد دانشگاه‌هایی که جزو رتبه‌های برتد این کشور به حساب می‌آیند نیز صدق می‌کند. در ادامه مطلب سعی می‌کنیم تعدادی از برترین دانشگاه‌های سوئد را برایتان نام ببریم.

 سیستم آموزشی سوئد

در ابتدا باید به یکی از نکات مثبت سیستم آموزشی این کشور اشاره کنیم که صرفا مختص سوئد بوده و معمولا در سایر کشورها دیده نمی‌شود. دولت سوئد نظام آموزش و پرورش این کشور را موظف کرده‌است تا در بازه‌های زمانی کوتاه (به طور معمول هفتگی) عملکرد تمامی اساتید و مدرسان مراکز آموزشی را مورد بررسی قرار دهند. یعنی برای این کار ناظرانی وجود دارند که نحوه تدریس، شیوه ارتباط و برخورد با دانشجو و مهارت‌های علمی اساتید را مورد ارزیابی قرار داده و در صورت وجود مشکل ابتدا به فرد تذکراتی داده می‌شود. اما در صورتی که به ناظران ثابت شود که شخص مورد نظر توانایی‌های لازم برای تدریس را ندارد، با بر کنار کردن او موافقت خواهد شد. همین مورد باعث شده است که انتخاب استاد در دانشگاه‌های سوئد با غربالگری‌های زیادی انجام شود و دانشجویان و دانش آموزان همیشه از علم برترین اساتید و نخبگان علمی بهره‌مند شوند. برای بررسی دقیق‌تر سیستم آموزشی این کشور بهتر است مقاطع تحصیلی را به صورت جداگانه مورد ارزیابی قرار دهیم. پس در ادامه مطلب با ما باشید.

  • مقطع پیش دبستانی

دولت سوئد سن یک الی هفت سالگی کودک را به دوره پیش دبستانی اختصاص داده‌است. البته باید بدانید که هیچ اجباری وجود ندارد که والدین کودک خود را از سن یک سالگی در پیش دبستانی ثبت نام کنند؛ بلکه می‌توانند سن پنج یا شش سالگی را برای این مقطع انتخاب کنند. اما فلسفه اصلی این مقطع چیست؟ نظام آموزش و پرورش سوئد برای گسترش مهارت‌های یادگیری کودکان این دوره تحصیلی را تدارک دیده‌است. در واقع کودکان با کمک مربیان پیش دبستانی با شیوه‌های ارتباطی و علم آموزی آشنا شده و آموزش‌های مربوط به مقدمات ورود به دوره دبستان را دریافت می‌کنند. از سوی دیگر می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین جوانب دوره پیش دبستانی این است که والدین با ثبت نام کودک خود در این مراکز، چند ساعت از روز را فرصت داشته‌باشند که به امور شخصی خود بپردازند و یا سر کار بروند.

  • دوره دبستان و راهنمایی

در همین ابتدا باید بگوییم که تحصیل تا انتهای دوره دبستان و راهنمایی برای تمامی شهروندان این کشور اجباریست. یعنی هیچ فردی نمی‌تواند قبل از اتمام این دوره تصمیم به ترک تحصیل بگیرد. طول این دوره ۹ سال بوده و تاو تا سن ۱۶ سالگی ادامه دارد. اصلی‌ترین مقوله‌ای که در این دوره به دانش‌آموزان یاد داده می‌شود این است که چگونه پله‌های پیشرفت و ترقی را طی کرده و استعدادهای خود را شکوفا کنند. جالب است بدانید که تا پایه ششم این دوره، برای نشان دادن عملکرد دانش آموزان از سن ۱۶ سالگی ادامه دارد. سیستم نمره دهی استفاده نشده و گزارش‌های مربوط به سطح تحصیلی دانش آموز به صورت شفاهی به والدین آن‌ها اعلام می‌شود. اما با گذشت این دوره و پشت سر گذاشتن پایه ششم، عملکرد تحصیلی فرد با نمرات A, B, C, D, E  و F اعلام می‌شود. لازم به ذکر است که نمره F مربوط به افرادیست که در سپری کردن دوره‌ها مردود شده‌اند. نکته قابل توجه این است که معلمان این مقطع تحصیلی تا حد ممکن تلاش می‌کنند سطح علمی دانش آموز را با پیشرفت روبرو کنند تا ناچار به استفاده از نمره F نشوند. حتی در زمان‌هایی که دانش آموز دلایل موجهی برای مردودی دارند (مانند بیماری) از علائم دیگری به جای نمره F استفاده می‌کنند.

  • مقطع دبیرستان

تحصیل در مقطع دبیرستان در کشور سوئد الزامی نیست؛ یعنی افراد می‌توانند بنا به خواسته خود در این مقطع ثبت نام کنند و یا به تحصیلات خود پایان دهند. دانش آموزان برای ثبت نام در این دوره حتما باید نمرات قبولی مقطع راهنمایی را ارائه دهند. برخی دبیرستان‌ها ممکن است برای ثبت نام شرط معدل داشته باشند. این دوره از ۱۶ سالگی آغاز شده و دو سال به طول می‌انجامد. دوره دبیرستان با رشته‌های مختلفی تدریس می‌شود و دانش آموزان باید در هنگام ثبت نام رشنه تحصیلی خود را انتخاب کنند. نکته‌ای که توجه افراد را به خود جلب می‌کند این است گه این دوره تا حد زیادی به مقطع پیش دانشگاهی سایر کشورها شباهت دارد. البته از برخی جهات نیز به دوره‌های فنی حرفه‌ای نیز شبیه است.

  • تحصیلات دانشگاهی

تحصیلات دانشگاهی در کشور سوئد مانند سایر کشورها به مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا و پست دکترا تقسیم بندی می‌شود. دانشگاه‌های سوئد تدریس خود را به دو زبان انگلیسی و سوئدی انجام می‌دهند تا علاوه بر دانشجویان بومی، دانشجویان بین المللی نیز توانایی تحصیل در دانشگاه‌های این کشور را داشته باشند. شروط مربوط به سن و گپ تحصیلی برای ارائه ویزای تحصیلی سوئد نیز وجود دارد. در ادامه این دوره‌ها را به صورت جداگانه بررسی می‌کنیم.

  • دوره کارشناسی

نکته‌ای که در همان ابتدا باید به آن توجه کنید این است که تعداد پذیرش در این مقطع نسبت به سایر دوره‌ها محدودیت بیشتری دارد؛ به عبارت دیگر ظرفیت قبولی در مقطع کارشناسی کمتر از دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتراست. برای ثبت نام در این دوره لازم است مدرک دوره دبیرستان خود را به صورت معادل سازی شده به دانشگاه مورد نظرتان ارائه دهید. حال سوال پیش می‌آید که مدت زمان تحصیل در دوره کارشناسی چند سال است؟ در پاسخ باید گفت در اغلب موارد این دوره سه سال به طول می‌انجامد‌. دانشجویان موظفند در طول این سه سال، حدود ۱۸۰ واحد درسی را پاس کنند. شاید برخی افراد بر این عقیده باشند که اکثر واحدهای درسی این دوره به صورت نظری تدریس می‌شود. اما در واقعیت باید گفت تعداد واحدهای عملی دوره لیسانس به گونه‌ای برنامه ریزی شده‌است که دانشجو پس از اتمام این دوره به راحتی بتواند وارد بازار کار شده و شغل مناسبی پیدا کند.

  • دوره کارشناسی ارشد

دوره کارشناسی ارشد در سوئد به دو دسته تقسیم می‌شود. دسته اول مستلزم پاس کردن ۶۰ واحد درسی بوده و یک سال به طول می‌انجامد‌. دسته دوم با نیاز به پاس کردن ۱۲۰ واحد، حدودا دو سال زمان می‌برد. چیزی که در هر دو دسته مشترک می‌باشد این است که دانشجویان در هر دو دسته باید یک پایان نامه را تکمیل کرده و ارائه دهند. سطح علمی این دوره بسیار بالا بوده و با دوره کارشناسی ارشد در تمامی کشورها برابر است.

  • دوره دکترا

برای تحصیل در این دوره باید مدرک مقطع تحصیلی قبلی، یعنی فوق لیسانس را ارائه دهید. مدت زمان این دوره بنا به شرایط و تعداد واحدهای تحصیلی بین دو الی چهار سال به طول می‌انجامد. مدرک ارائه شده در پایان دوره دکترا در سراسر کشورها معتبر بوده و دارندگان آن به عنوان نیروهای کاری متخصص شناخته می‌شوند. پس از اتمام این دوره دانشجویان باید تصمیم بگیرند به تحصیلات خود پایان دهند و یا برای آغاز دوره پست دکترا آماده شوند. هر چند دوره پست دکترا مشابه مشاغل تحقیقاتی بوده و از حالت دوره‌های آموزشی خارج می‌شود. به هر حال هیچ اجباری در این زمینه وجود نداشته و همه چیز به تصمیم دانشجو مربوط می‌شود‌. مسلما تحصیل در دوره فوق دکترا نیز امتیازات خاصی به دانشجو ارائه می‌کند.

 شرایط سنی تحصیل در سوئد

شاید بتوان گفت بزرگترین معضلی که افراد برای تحصیل در سوئد با آن روبرو هستند همین شرط سن پذیرش دانشجوست. شاید فکر کنید که دانشگاه‌ها در این باره سختگیری می‌کنند. اما باید بگوییم که مراکز آموزشی سوئد همیشه ار افراد مایل به کسب علم و دانش استقبال می‌کنند و به سن متقاضی اهمیت زیادی نخواهند داد. سختی راه دانشجویان، زمان دریافت ویزای تحصیلی سوئد است. متقاضیان دوره کارشناسی باید تلاش کنند تا قبل از سن سی سالگی برای اخذ ویزای تحصیلی این کشور اقدام نمایند. البته با سنین بالاتر نیز می‌توان اقدام کرد ولی ریسک ریجکت شدن ویزا افزایش پیدا می‌کند. در مورد دوره کارشناسی ارشد این سن حدودا ۳۷ سال است. اما پیشنهاد ما به تمامی متقاضیان این است که در صورت امکان بلافاصله پس از اتمام مقطع قبلی، برای پذیرش در دانشگاه‌های سوئد اقدام کنند چون با این کار شانس خود را برای موافقت با ویزای تحصیلی چندین برابر خواهند کرد. اما وقتی صحبت از مقطع دکترا می‌شود دیگر این محدودیت‌ها کنار می‌رود؛ چون برای پذیرش تحصیلی در مقطع دکترا و فوق دکترا سن و سال اهمیت خاصی نداشته و جای خود را به امتیازاتی نظیر مقالات و پژوهش‌های انجام شده می‌دهد.

در صورتی که سن ما از حد نصاب تعیین شده بالاتر است چه کنیم؟ در گام اول به یک موسسه مهاجرتی معتبر مراجعه کنید. کارشناسان این موسسه‌ها تمامی شرایط شما را خواهند سنجید و به شما اطلاع می‌دهند شانس شما برای پذیرش تا چه اندازه خواهد بود. از سوی دیگر راهکارهای زیادی برای حل این مشکل به شما ارائه می‌دهند. مسلما تجربیات کارشناسانی که در این راه تخصص و تجربیات زیادی دارند از شخص متقاضی بالاتر است. این افراد تمامی پیچ و خم‌های جاده ویزای تحصیلی را از بر بوده و راه‌های میان‌بر را به شما نشان خواهند داد. بهترین راهی که می‌توانید عدم تطابق سن خود با حد نصاب را توجیه کنید، توجیه گپ تحصیلیست. شاید اولین بار باشد این اصطلاح را می‌شنوید. اما باید به عرض شما برسانیم که در صورت بالا بودن سنتان، به صورت مکرر با این اصطلاح مواجه خواهید شد. حال این که گپ تحصیلی چیست و چه مشکلی برای ما ایجاد می‌کند یک مبحث مفصل است که به دلیل طولانی بودن مباحث مربوط به آن، در یک قسمت جداگانه به توضیح ان خواهیم پرداخت. از آنجایی که این مقوله اهمیت بسیار بالایی در ریجکتی یا عدم ریجتگی شما دارد پیشنهاد می‌کنیم هرگز از کنار این مطلب ساده نگذرید.

 ویزای تحصیلی سوئد

در صورتی که موفق شده‌اید در رشته دلخواهتان پذیرش دریافت کنید سریعا باید مراحل دریافت ویزای تحصیلی سوئد را آغاز نمایید. بسیاری افراد بر این باورند که پروسه دریافت ویزا سخت‌تر از پذیرش دانشگاهیست؛ چرا که با افزایش پناهندگان ایرانی به کشورهای اروپایی، سختگیری‌ها برای صدور ویزا برای ایرانیان افزایش پیدا کرده‌است. اما اگر شما تمامی مقررات ویزا را به درستی رعایت کنید قطعا با درخواست شما موافقت خواهد شد. بهترین روش ارسال درخواست ویزا به صورت آنلاین است؛ چرا که مراحل پردازش آن با سرعت بیشتری انجام می‌شود. به طور میانگین این پروسه حدود ۹۰ روز طول می‌کشد‌. به یاد داشته باشید پرداخت مبلغی حدود ۱۵۰ کرون برای دریافت ویزای این کشور الزامیست. ناگفته نماند که ویزای تحصیلی سوئد به دو نوع زیر تقسیم بندی می‌شود.

  • نوع C

گاهی متقاضیان تمایل دارند در دوره‌های آموزشی بسیار کوتاه شرکت کنند. دوره‌های یک الی دو ماهه‌ای که جهت آموزش زبان تدارک دیده شده‌اند جزو این دوره‌ها به حساب می‌آیند. به طور کلی اگر مدت زمان آموزش دانشجو تا سقف سه ماه است حتما باید برای دریافت ویزای نوع C اقدام کند.

  • نوع D

از آنجایی که متقاضیان بیشتر برای ثبت نام در دوره‌های دانشگاهی اقدام می‌کنند بیشترین ویزای صادر شده از نوع D است. با دریافت این ویزا می‌توانید از چند ماه تا چند در کشور سوئد اقامت کنید و به ادامه تحصیل خود بپردازید.

در مرحله اول دریافت ویزا باید به وبسایت https://www.migrationsverket.se مراجعه کرده و به صورت اینترنتی فرم‌های مربوطه را تکمیل کنید. بدین صورت درخواست شما برای صدور ویزا در اداره مهاجرت کشور سوئد ثبت می‌شود. پس از انجام پردازش‌های لازم باید دو اقدام مهم را انجام دهید. یکی از این اقدامات حضور در سفارت سوئد جهت انجام کارهایی نظیر انگشت نگاری و عکس برداریست و دیگری انجام مصاحبه با آفیسر سوئدی است. سپری کردن این دو مرحله جزو اصلی‌ترین مراحل دریافت ویزای تحصیلی هر کشوری به حساب می‌آید. برای انجام مصاحبه لازم است از مدتی قبل از سفارت سوئد وقت مصاحبه دریافت کنید. متاسفانه همه ساله تعداد زیادی از هموطنان ما با ریجکتی درخواست خود روبرو می‌شوند. یکی از مهم‌ترین دلایل ریجتکی، عدم تکمیل درست مدارک است. بنابراین به یاد داشته باشید کامل کردن مدارک جزو حیاتی‌ترین مراحلیست که کوچکترین بی توجهی به آن می‌تواند آینده تحصیلی شما را نابود کند. برای مثال خیلی از دانشجویان به این موضوع دقت نمی‌کنند که پاسپورت آن‌ها باید حداقل شش ماه اعتبار داشته باشد. همین موضوع ساده شانس ویزای تحصیلی آن‌ها را به صفر می‌رساند‌. یا بی توجهی افراد به ارائه مدرک زبان یکی دیگر از مواردیست که منجر به ریجکتی می‌شود. دانشجو حتما باید نمره زبان کافی را کسب کرده و مدرک آن را به سفارت سوئد ارائه دهد؛ حال چه این مدرک مربوط به زبان انگلیسی باشد چه زبان سوئدی. چرا که بدون یادگیری زبان نمی‌توانید نه تنها در سوئد، بلکه در هیچ کشور خارجی دیگری به تحصیل بپردازید. در راه طولانی دریافت ویزا، جمع آوری مدارک زیادی ضروریست که سعی می‌کنیم در قسمت‌های بعد تمامی آن‌ها را نام ببریم تا اطلاعات شما در این زمینه کامل شود.

 بورسیه تحصیلی سوئد

خوشبختانه دانشگاه‌های زیادی در این کشور به دانشجویان بورسیه اعطا می‌کنند‌‌. حتی برخی از برنامه‌های بورسیه به صورت فول فاند بوده که تمامی خرج و مخارج زندگی دانشجو را نیز پوشش می‌دهد‌. نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که دولت سوئد به طور معمول شرایط بورسیه را به دانشجویان کشورهایی اعطا می‌کند که در شرایط خاصی (مانند جنگ و …) قرار گرفته‌اند. همانند سایر کشورهای اروپایی، بورسیه‌های تحصیلی سوئد بیشتر به مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا تعلق دارد. خیلی اوقات افراد پیش ا‌ز ورود به خاک سوئد موفق به دریافت بورسیه نمی‌شوند‌. در این شرایط می‌توانند پس از ورود به دانشگاه با اثبات استعداد و توانایی‌های خود به مسئولین دانشگاه نشان دهند که لایق دریافت بورسیه هستند. میزان پوشش هزینه‌های تحصیل به نوع بورسیه بستگی دارد. برخی انواع بورسیه صرفا درصد خاصی تخفیف را بر شهریه تحصیل فرد اعمال می‌کنند. برخی دیگر تمامی هزینه‌های تحصیل را پوشش داده و بعضی حتی کمک هزینه زندگی نیز به دانشجو پرداخت می‌کنند. بدون شک نوع بورسیه تا حد زیادی به مرکز آموزشی بستگی دارد؛ چرا که دانشگاه‌های مختلف، برنامه‌های بورسیه مختلفی را عرضه می.کنند. خوشبختانه پیش از ثبت نام می‌توانید به راحتی از شرایط بورسیه دانشگاه مورد نظرتان مطلع شوید.

دانشگاه‌ها زمان بندی خاصی را برای ثبت درخواست بورسیه اعلام می‌کنند. در این زمان دانشجویان می‌توانند درخواست خود را در وبسایت مربوطه ثبت کرده و منتظر پاسخ بمانند. شاید بخواهید بدانید که سازمان‌های دولتی کشور سوئد هر ساله چه تعداد دانشجو را بورس می‌کنند؟ پاسخ این سوال قطعی نیست. چون تعداد دانشجویانی که هر سال موفق به دریافت بورسیه‌های تحصیلی سوئد می‌شوند با سال‌های دیگر یکسان نیست. در واقع مراکز دولتی سوئد همه ساله با برنامه ریزی خاصی معین می‌کنند تا پایان سال چه تعداد دانشجو را بورس کنند. دانشگاه فناوری بلکینگ، کالمرز، دالارنا، هالمشتات، کارلستاد، لینچوپینک و … جزو دانشگاه‌هایی هستند که برنامه‌های بورسیه مختلفی را برای دانشجویان در نظر می‌گیرند‌. با توجه به شرایط اقتصادی کشورمان، دریافت بورسیه برای دانشجویان ایرانی همانند یک معجزه است! چرا که در کشور ما دانشجویان زیادی وجود دارند که از نظر سطح علمی جزو نخبگان محسوب می‌شوند اما از لحاظ مالی توانایی تامین هزینه‌های تحصیل و زندگی در یک کشور خارجی را ندارند. خوشبختانه کشور سوئد پذیرای چنین دانشجویانی می‌باشد‌. دولت این کشور با اختصاص بودجه به این نخبگان، هزینه‌های تحصیل و زندگی آن‌ها را تامین می‌کند و در مقابل انتظار دارد که نمرات و سطح علمی این افراد نسبت به سایرین بالاتر باشد.

 شرایط بورسیه تحصیلی سوئد

مطمئنا نمی‌توان انتظار داشت که یک کشور اروپایی روی دانشجویانی سرمایه گذاری کند که هیچ تفاوت قابل ملاحظه‌ای با سایر دانشجویان ندارد. در واقع دریافت بورسیه شرط و شروط‌ خود را دارد. حتما شما نیز تمایل دارید هر چه سریع‌تر بدانید جزو افراد واجد شرایط بورسیه هستید یا خیر. در ادامه قصد داریم مهم‌ترین شروط دریافت بورسیه را برایتان دسته بندی کنیم‌.

  • معدل بالا: از قدیم الایام یکی از مهم‌ترین ملاک‌های دسته بندی دانش آموزان از نظر سطح علمی، معدل کل بوده‌است. در واقع میانگین نمرات فرد نشان می‌دهد تا چه حد در یادگیری دروس خود موفق بوده‌است. از این رو موسسات آموزشی سوئد در اولین مرحله معدل مدرک قبلی فرد را بررسی می‌کنند و گاهی بر همین اساس تصمیم می‌گیرند.
  • سطح زبان: همگی دانشجویان برای مهاجرت تحصیلی به سوئد باید  نمره آیلتس حدود ۶ را داشته باشند. حال اگر فردی بتواند نمره آیلتس خود را به صورت قابل توجهی افزایش دهد قطعا امتیاز بیشتری جهت دریافت بورسیه خواهد داشت. به علاوه فراگیری زبان سوئدی نیز می‌تواند یک امتیاز بزرگ برای دانشجویان باشد.
  • رزومه کاری عالی: این مورد به خصوص برای دوره دکترا صدق می‌کند. افرادی که سوابق کاری خوبی دارند و جزو نیروهای متخصص به حساب می‌آیند برای دریافت بورسیه در اولویت خواهند بود. البته سابقه کاری شما باید در حیطه رشته تحصیلیتان باشد؛ چرا که در این صورت تجربه عملی شما تا حد زیادی بالا خواهد رفت.
  • فعالیت‌های پژوهشی: دولت سوئد به تحقیقات و فعالیت‌های علمی اهمیت زیادی می‌دهد. در نتیجه اگر شما سابقه پژوهش‌های خود را به دانشگاه‌های علمی این کشور ارائه دهید شانستان برای بورس شدن بالا خواهد رفت. هر چقدر محتوای این تحقیقات علمی پربارتر باشد، شانس شما برای دریافت بورسیه نیز بالاتر خواهد رفت.
  • مقالات علمی: دانشگاه‌های سراسر جهان مقالات علمی را به عنوان مهم‌ترین اقدامات دانشجویی تلقی می‌کنند. یعنی اگر فردی بتواند یک مقاله معتبر را به چاپ برساند از نظر سطح علمی نسبت به همکلاسی‌های خود برتر تلقی می‌شود‌. بنابراین کاملا طبیعیست که ارائه مقاله تا حد زیادی به بورس شد دانشجویان کمک می‌کند. البته در اینجا صرفا مقاله‌هایی مد نظر است که بار علمی بالایی داشته و از اعتبار کافی برخوردارند.
  • سطح اقتصادی: مطمئنا افرادی که از نظر اقتصادی در سطح بالایی قرار دارند نیازی به دریافت بورسیه نخواهند داشت. فلسفه اصلی بورسیه متعلق به افرادیست که از نظر تامین هزینه‌های زندگی و تحصیلی خود با مشکل مواجه هستند. در نتیجه همیشه این افراد برای بورس شدن در اولویت قرار دارند. در نتیجه دانشجو باید اسناد تمکن مالی خود را به دانشگاه مورد نظر ارائه دهد.

در این قسمت سعی کردیم مهم‌ترین شرایط دریافت بورسیه را برای شما عزیزان توضیح دهیم. اما لازم است بدانید که دانشگاه‌های سوئد علاوه بر این موارد، نکات دیگری را نیز در نظر می‌گیرند که ما از آن‌ها بی خبریم‌‌. در نتیجه نباید به صورت صد در صد روی بورس شدن خود حساب بکشید‌. این گفته به معنای پایین بودن شانس شما نیست. در واقع شما باید تمام تلاش خود را برای دریافت بورسیه به کار گیرید ولی نتیجه هر چه شد پذیرای آن باشید.

 هزینه تحصیل در سوئد

حال جای سوال است که اگر درخواست ما برای دریافت بورسیه رد شد، باید چه مبلغی را برای هزینه تحصیل خود بپردازیم؟ در ابتدا باید بدانید افرادی که شهروند سوئد به حساب می‌آیند و زبان آن‌ها سوئدی است از شرایط تحصیل رایگان بهره مند خواهند شد. اما تحصیل برای مهاجران رایگان نخواهد بود. تعیین نرخ دقیق شهریه به فاکتورهایی نظیر رشته تحصیلی، دانشگاه و عواملی از این قبیل بستگی دارد. هر چقدر رتبه علمی دانشگاه مورد نظرتان بالاتر باشد به همان میزان شهریه آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. از سوی دیگر همیشه رشته‌های پرطرفدار شهریه بالاتری دارند. به علاوه مقطع تحصیلی نیز در این موضوع بی تاثیر نیست. اما اگر بخواهیم یک میانگین شهریه برای تحصیل در سوئد را اعلام کنیم می‌توانیم رقم ۱۳۰ هزار کورون را در نظر بگیریم. برای نمونه رشته‌های علوم انسانی جزو ارزان‌ترین رشته‌های تحصیلی این کشور به حساب می‌آیند و شهریه‌ای بین ۸۰ الی ۱۳۰ هزار کورون دارند. در مقابل معماری یکی از گران‌ترین رشته‌های کشور بوده که حداکثر شهریه آن تا ۲۹۰ هزار کورون نیز می‌رسد. اعداد و ارقام اعلام شده به طور معمول برای یک سال تحصیلی در نظر گرفته شده است.

حال برایتان سوال پیش می‌آید چگونه پیش از ثبت نام از میزان شهریه رشته مورد نظرمان مطلع شویم؟ فقط کافیست دانشگاه خود را انتخاب کرده و وارد سایت مربوطه شوید. تمامی اطلاعات رسته مورد نظر شما از جمله میزان شهریه برایتان مشخص خواهد شد. با این کار راحت‌تر می‌توانید در مورد انتخاب رشته و دانشگاه تصمیم بگیرید؛ به خصوص اگر برای پرداخت شهریه تحصیل خود با محدودیت مواجه هستید. بهتر است میزان دقت خود را در این باره بالاتر ببرید. چرا که عدم تطابق میزان شهریه با سطح اقتصادی شما حتما برایتان مشکل ساز خواهد شد؛ مگر این که توانایی دریافت بورسیه را داشته باشید. البته فراموش نکنید که شما در حین تحصیل می‌توانید به صورت پاره وقت کار کنید و درآمدتان کمک هزینه خوبی برای تامین هزینه تحصیل شما خواهد بود. یک برنامه ریزی دقیق به شما کمک می‌کند نه تنها در تامین هزینه تحصیل خود با مشکل مواجه نشوید، بلکه توانایی پس انداز نیز داشته باشید. اگر برای پرداخت شهریه دستتان باز نیست حتما برای گزینش رشته و دانشگاه از یک مشاور کمک بگیرید تا بهترین انتخاب را انجام دهید. چنان چه در حین تحصیل برای پرداخت شهریه با مشکل مواجه شوید به احتمال زیاد ناچار خواهید شد کشور سوئد را ترک کنید؛ چرا که مراکز آموزشی از شما انتظار دارند هر ساله شهریه خود را به موقع پرداخت نمایید.

 هزینه زندگی در سوئد برای دانشجویان

گذشته از هزینه‌های مربوط به تحصیل باید هزینه زندگی در این کشور را نیز در نظر بگیرید. شما به عنوان یک دانشجو هزینه‌های یک زندگی معمولی را نیز باید پرداخت کنید. خرید مواد غذایی، اجاره مسکن، حمل و نقل، خرید پوشاک و … جزو اصلی ترین نیازهایتان خواهند بود. یک جمع بندی کلی نشان می‌دهد که هر مهاجر در کشور سوئد برای تامین نیازهای خود ماهیانه حدود ۸ الی ۹ هزار کرون را پرداخت خواهد کرد. البته این نرخ اعلام شده یک میانگین بوده و ممکن است هزینه زندگی برخی افراد بسیار بالاتر باشد. در ادامه برای شما جدولی طراحی کرده‌ایم که نشان دهنده اصلی ترین هزینه‌های زندگیتان در سوئد خواهد بود.

خوراک۲۰۰۰ کرون
مسکن۴۰۰۰ کرون
حمل و نقل۵۰۰ کرون
اینترنت۳۰۰ کرون
هزینه‌های جانبی۱۵۰۰ کرون

اگر جزو افرادی هستید که بنا بر هر دلیلی تمایل دارید در هزینه‌های خود صرفه جویی کنید باید به موارد زیر توجه کنید:

  • به جای اجاره یک آپارتمان خصوصی در خوابگاه‌ها اقامت کنید. در این صورت میزان هزینه‌های زندگی شما تا حد زیادی کاهش پیدا خواهد کرد. حتی می‌توانید یک آپارتمان را همراه با چند نفر از همکلاسی‌های خود اجاره کرده و هزینه آن را بین همگی تقسیم کنید. مطمئنا می‌دانید اجاره یک آپارتمان شخصی هزینه زیادی را برایتان به دنبال خواهد داشت؛ خصوصا اگر این آپارتمان در مرکز شهر باشد.
  • حتما در یک شغل دانشجویی مشغول به کار شوید. با وجود این که این مشاغل پاره وقت هستند ولی باز هم برای تامین هزینه‌های شما یک گزینه فوق العاده به حساب می‌آیند. بسیاری افراد با همین مشاغل دانشجویی توانسته‌اند پس انداز قابل توجهی را جمع آوری کنند.
  • سعی کنید به جای خرید مواد غذایی از فروشگاه‌های لوکس، به سوپرمارکت‌های ارزان مراجعه کنید. در این صورت هزینه‌های شما به طرز قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد. این فروشگاه‌ها گاهی تخفیفات خوبی به مشتریان ارائه می‌کنند. در صورتی که بتوانید از این تخفیفات استفاده کنید مطمئنا مواد غذایی مورد نیازتان را با قیمت بسیار کمتری تهیه خواهید کرد.
  • برای اکثر وعده‌های غذایی خود را در محل اقامتتان آشپزی کرده و کمتر به رستوران بروید. صرف غذا در رستوران با هزینه‌های بالایی همراه خواهد بود. بهتر است در یک دفترچه یادداشت یک برنامه غذایی داشته باشید و با نظم جلو بروید. البته ناگفته نماند که شما برخی از وعده‌های غذایی خود را در سلف دانشگاه صرف خواهید کرد.
  • سعی کنید برای رفتن به دانشگاه، محل کار، مرکز شهر و … کمتر از تاکسی استفاده کنید. کمترین هزینه برای حمل و نقل با استفاده از دوچرخه خواهد بود. دوچرخه به هیچ نوع سوختی نظیر بنزین احتیاج ندارد و به همین دلیل به صرفه جویی در هزینه‌های شما کمک شایانی خواهد کرد. در صورتی که توانایی خرید دوچرخه را ندارید می‌تواند به سراغ مراکزی بروید که این وسیله را به صورت ساعتی یا روزانه اجاره می‌دهند.
  • خیلی به دنبال خرید لباس‌های ترند شده و برند نباشید. لباس‌های عرضه شده توسط برندهای معروف همیشه قیمت بسیار بالایی دارند و خرید آن‌ها می‌تواند مخارج ماهیانه شما را به طرز قابل توجهی افزایش دهد. همچنین برای خرید لباس‌های معمولی نیز زیاده روی نکرده و صرفا به نیازهای اصلی خود بسنده کنید.
  • سعی کنید همیشه از تفریحات بدون هزینه لذت ببرید. قدم زدن شبانه در خیابان‌ها، تفریح در طبیعت و مواردی از این قبیل نه تنها حال روحی شما را بهبود می‌بخشد، بلکه هزینه خاصی را نیز برایتان به دنبال نخواهد داشت.

نکته‌ای که نباید از آن غافل شوید این است که هزینه زندگی در شهرهای مختلف یکسان نیست. برای مثال شهر استکهلم نسبت به بسیاری از شهرهای دیگر، گران‌تر محسوب می‌شود. در نتیجه اگر با محدودیت بودجه روبرو هستید بهتر است شهرهایی را انتخاب کنید که هزینه زندگی در ان‌ها نسبت به سایرین پایین‌تر است. برای مثال هزینه زندگی در شهر لینشوپینگ کمتر از شهر استکهلم خواهد بود. البته به یاد داشته باشید که همواره درآمد در شهرهای گران‌تر، بالاتر است.

 بهترین دانشگاه های سوئد

کشور سوئد از نظر رتبه بندی علمی، دارای برترین دانشگاه‌های بین المللی بوده که نخبگان زیادی را تعلیم داده است‌. آشنایی با این دانشگاه‌ها می‌تواند به پروسه مهاجرت تحصیلی شما کمک کند. از این رو توصیه می‌کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

  • دانشگاه کارولینسکا

این دانشگاه که رتبه جهانی ۳۹ را از آن خود کرده‌ در شهر سولنا واقع شده‌است. حوزه تدریس این مرکز آموزشی زیر شاخه‌های علوم پزشکی هستند. این دانشگاه یکی از معتبرترین دانشگاه‌های کشور سوئد به حساب می‌آید. رشته‌های پزشکی، روانپزشکی، دندانپزشکی و ..‌. جزو اصلی‌ترین رشته‌های تدریس شده در این دانشگاه به حساب می‌آیند.

  • دانشگاه لوند

همان طور که از نام این دانشگاه مشخص است در شهر لوند واقع شده و رتبه جهانی آن ۱۱۶ می‌باشد. نکته‌ای که همواره موجب شهرت این مرکز آموزشی می‌شود، کتابخانه‌ بسیار قدیمیست که در آن وجود دارد.

  • دانشگاه اوپسالا

قدمت این دانشگاه بسیار بالا بوده و رنکینگ جهانی آن‌ ۱۳۱ است. وجه تمایز این دانشگاه، تنوع در رشته‌های آموزشی آن به حساب می‌آید. این دانشگاه حتی رشته‌های پزشکی و داروسازی را نیز تدریس می‌کند.

  • دانشگاه استکهلم

در ابتدا باید بدانید که رتبه جهانی این دانشگاه، ۱۷۶ است. این دانشگاه در منطقه‌ای از شهر استکهلم واقع شده که از نظر جاذبه‌های طبیعی خیره کننده است. در واقع طبیعت فوق العاده‌ای که اطراف این مرکز آموزشی را محاصره کرده آن را به یک مکان تفریحی نیز تبدیل کرده‌است.

  • دانشگاه گوتنبرگ

این دانشگاه که رتبه جهانی ۱۸۵ را از آن خود کرده‌است جزو بزرگ‌ترین مراکز آموزشی سوئد به حساب می‌آید. لازم به ذکر است که نخبگان زیادی تحصیلات خود را در این دانشگاه معروف انجام داده‌اند.

موسسه فناوری سلطنتی، دانشگاه فناوری چارلمز، دانشگاه لیکوپینگ، دانشگاه علوم کشاورزی سوئد و دانشگاه اومیا به ترتیب جزو پنج دانشگاه برتر دیگر این کشور به حساب می‌آیند. از آنجایی که تعداد متقاضیان تحصیل در این مراکز آموزشی بسیار بالاست کاملا بدیهی است که قبولی در آن‌ها کار جندان آسانی نخواهد بود. بنابراین اگر خواهان تحصیل در یکی از این دانشگاه‌های معروف هستید باید تلاش خود را دو چندان کنید. به هر حال تحصیل در یکی از دانشگاه‌های برتر جهان کار ساده‌ای نخواهد بود. پس سعی کنید همین حالا شرایط ثبت نام (مانند معدل و آزمون ورودی) آن‌ها را مورد بررسی قرار دهید. شاید شما جزو دانشجویان آینده این دانشگاه‌ها باشید. شانس خود را امتحان کنید.

 زمان اپلای دانشگاه های سوئد

به طور کلی دانشگاه‌های این کشور در طول سال دو بار پذیرش انجام می‌دهند. درخواست پذیرش متقاضیان در ترم‌های بهار و پاییز ثبت می‌شود. درخداست ثبت نام در ترم پاییز به طور معمول در ماه ژانویه صورت می‌گیرد‌. این درخواست در ترم بهار در ماه اوت به ثبت می‌رسد. لازم به ذکر است که پذیرش برای هر دو ترم، در دو نوبت انجام می‌شود. زمان پذیرش با شرح زیر خواهد بود:

ترم پاییز

۱. درخواست پذیرش مرحله اول در اواسط اکتبر ثبت می‌شود. تاریخ ددلاین اواسط ژانویه بوده و نتایج اول مارس اعلام می‌شود.

۲. ثبت درخواست در اواسط مارچ صورت می‌گیرد. تاریخ ددلاین اواسط آوریل بوده و نتایج در ماه جولای اعلام می‌شود.

ترم بهار

  • درخواست دانشجویان در اوایل جوون ثبت می‌شود. تاریخ ددلاین اوایل سپتامبر بوده و زمان اعلام نتایج، ماه اکتبر است.
  • ماه سپتامبر زمان ثبت درخواست است. تاریخ ددلاین اواسط اکتبر بوده و زمان اعلام نتایج، ماه دسامبر خواهد بود.

شاید این بخش از مطلب کمی برایتان گیج کننده باشد. ما در اینجا سعی کردیم مهم‌ترین تاریخ‌های پذیرش در دانشگاه‌های سوئد را برای شما شرح دهیم. در صورتی که تمایل داشته باشید به صورت دقیق از تاریخ ددلاین و ثبت درخواست پذیرش هر دانشگاه مطلع شوید صرفا باید به وبسایت آن مرکز آموزشی مراجعه کنید. زمانی که وارد سایت اصلی هر دانشگاه شوید، تاریخ‌های مربوط به پذیرش دانشجو را خواهید دید. در چنین شرایطی می‌توانید در یک دفترچه یادداشت، تمام تاریخ‌های مربوطه را یادداشت کنید تا از مراحل ثبت نام جا نمانید. ممکن است تاریخ ددلاین یک دانشگاه با دیگری تفاوت داشته باشد. به علاوه شما باید تصمیم بگیرید در کدام یک از ترم‌های آموزشی مشغول به تحصیل شوید. در هر صورت تمامی اطلاع رسانی‌های انجام شده از طریق سایت دانشگاه انجام می‌شود‌. پس توصیه می‌کنیم برای پیگیری زمان ثبت نام صرفا به وبسایت اصلی دانشگاه تکیه کنید.

 بهترین رشته برای تحصیل در سوئد

طبیعتا شما به عنوان یک دانشجو تمایل دارید در بهترین رشته مشغول به تحصیل شوید. اما باید در نظر داشته باشید که ملاک اصلی شما از تحصیل چیست؟ بهترین رشته از نظر شما چه ویژگی‌هایی دارد؟ به کدام حیطه تحصیلی علاقه بیشتری دارید؟ مطمئنا بهترین رشته برای یک دانشجو با دانشجوی دیگر متفاوت خواهد بود؛ چرا که ملاک تحصیل برای افراد مختلف، متفاوت است. در ضمن میزان استعداد و قدرت یادگیری افراد با هم تفاوت دارد. به علاوه شاید یک فرد قدرت یادگیری فوق العاده‌ای در زمینه رشته‌های سخت نظیر پزشکی داشته باشد اما ترجیح دهد در رشته‌های خاصی نظیر هنر به تحصیل بپردازد. مجموع این سخنان این نتیجه را در بر دارد که هرگز نمی‌توان یک رشته تحصیلی را بدتر از دیگری دانست. مهم این است دانشجو تا چه حد تلاش می‌کند در رشته خود برترین باشد. از آنجایی که ملاک اصلی تحصیل خیلی از افراد بهبود شرایط اقتصادیست، گاهی رشته‌های پردرآمد به عنوان بهترین رشته‌ها شناخته می‌شوند. به هر حال دیدگاه شما در راستای تعیین بهترین رشته اهمیت زیادی دارد. اما ما تصمیم داریم بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده تعدادی از رشته‌های محبوب را نام ببریم.

کارآفرینی، معماری و زیست شناسی جزو محبوب ترین رشته‌های تحصیلی سال‌های اخیر در سوئد شناخته شده‌اند‌. علوم پزشکی نیز که همیشه در صدر پرطرفدارترین رشته‌های جهان به شمار می‌رود که درآمدزایی فوق العاده‌ای هم دارد. در این لیست هرگز نمی‌توان از علوم کامپیوتر یاد نکرد. تمامی زیر شاخه‌های کامپیوتر همگی جزو رشته‌هایی هستند که اشتغال زایی بالایی در تمامی ارگان‌های هر کشور دارند. رشته‌های هنری نیز در این دسته جایگاه خوبی کسب کرده‌اند‌. چرا که مردم کشور سوئد برای هنر و زیر شاخه‌های آن اهمیت زیادی قائل هستند و به همین دلیل تعداد طرفداران رشته‌های هنری کم نیست. به طور کلی تمامی رشته‌های تحصیلی در جایگاه خود از موقعیت خوبی برخوردار هستند. چیزی که در اینجا حائز اهمیت خواهد بود این است که دانشجو سعی کند در رشته تحصیلی خود برترین باشد. در این صورت از همه نظر موفقیت تحصیلی و شغلی خود را تضمین کرده‌است.

 نحوه پذیرش در دانشگاه های سوئد

پذیرش از دانشگاه‌های سوئد با مراحل متعددی همراه است که انجام درست آن‌ها کاملا الزامیست. یک اشتباه می‌تواند کل پروسه پذیرش شما را تحت تاثیر قرار دهد. ما در این بخش تصمیم داریم تمامی مراحل مربوط به پذیرش دانشگاه‌های سوئد را برای شما تفکیک کنیم. پس همراه ما باشید.

  • انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی: بدون شک اولین گام برای مهاجرت تحصیلی این است که با آگاهی کامل رشته و دانشگاه مناسبی را انتخاب کنید. انتخاب رشته تا حد زیادی به علاقه و آینده شغلی دلخواه شما بستگی دارد. پس این انتخاب را با دقت زیادی انجام دهید. اما در مورد انتخاب دانشگاه باید توجه ویژه‌ای به نمرات خود داشته باشید. باید دانشگاه‌هایی را انتخاب کنید که از شرایط ثبت نام آن‌ها برخوردار باشید. چرا که در صورت عدم برخورداری از شرایط ثبت نام، با درخواست تحصیلتان موافقت نخواهد شد.
  • توجه به شرایط و قوانین هر دانشگاه: بعد از این که دانشگاه مورد نظرتان را انتخاب کردید باید توجه کنید که این مرکز آموزشی چه قوانینی را برای ثبت نام دانشجویان در نظر گرفته‌است. شما باید به این قوانین توجه ویژه‌ای داشته باشید. برای مثال باید توجه کنید که برای ثبت نام در این دانشگاه به چه مدارکی نیاز دارید.
  • ثبت درخواست ثبت نام: دانشجویان موظفند در تاریخ‌های اعلام شده درخواست پذیرش خود را به ثبت برسانند. در ضمن متقاضیان باید تمامی فرم‌های موجود در وبسایت دانشگاه را تکمیل کرده و تمامی مدارک خواسته شده را آپلود کنند. فراموش نکنید نباید هیچ گونه خطا و نقصی در تکمیل مدارک وجود داشته باشد.
  • پرداخت هزینه‌های جانبی: در حین ثبت نام لازم است هزینه مشخصی را برای پردازش درخواستتان بپردازید. این هزینه حدودا ۹۰۰ کرون است.
  • بررسی پاسخ دانشگاه: شما باید برای دریافت پاسخ از دانشگاه مورد نظرتان گوش به زنگ باشید. درخواست شما در مدت زمان مشخصی بررسی شده و پاسخ آن‌ به صورت نامه پذیرش برای شما ارسال خواهد شد.
  • آغاز پروسه اخذ ویزای تحصیلی: بعد از دریافت نامه پذیرش دانشگاه لازم است برای دریافت ویزا اقدام کنید. دریافت ویزا خود به چند مرحله مختلف مانند تکمیل مدارک، مصاحبه و ..‌. تقسیم بندی می‌شود. مدارک ضروری را در ادامه مقاله برایتان شرح خواهیم داد. اما باید بدانید همان قدر که پذیرش از دانشگاه اهمیت دارد، به همان میزان دریافت ویزا نیز حائز اهمیت خواهد بود. حتما پروسه دریافت ویزا را به موقع شروع کنید تا در فرصت مناسب برای مهاجرت به کشور سوئد آماده شوید.

 تحصیل آنلاین در سوئد

برخی از دانشگاه‌های معتبر کشور سوئد شرایطی را مهیا کرده‌اند تا افرادی که توانایی حضور در کلاس‌های حضوری را ندارند نیز بتوانند به تحصیل بپردازند. اما چگونه؟ بعد از بروز بیماری کرونا کمتر کسی را می‌توان یافت که با عنوان تحصیل آنلاین آشنا نباشد. آموزش آنلاین به آموزشی گفته می‌شود که دانشجویان اصلا نیازی به حضور در کلاس‌های درسی نداشته و تمامی آموزش‌ها را صرفا از طریق برنامه‌های آنلاین دریافت می‌کنند. این روش مزایا و معایب خاص خود را دارد. از جمله مزایای آن می‌توان به صرفه جویی در وقت و هزینه اشاره کرد. اما عیب بزرگ آن عدم برخورداری اط آموزش‌های گروهی و عملیست. به هر حال برای اشخاصی که به هیچ وجه توانایی مهاجرت به سوئد را ندارند گزینه خوبی محسوب می‌شود. اما مطمئنا نمی‌توان انتظار داشت دستتان برای انتخاب رشته خیلی باز باشد. برای نمونه رشته‌های پزشکی هرگز به صورت آنلاین تدریس نخواهند شد. برای این که متوجه شوید رشته مورد نظر شما جزو دوره‌های آنلاین محسوب می‌شود یا خیر باید به وبسایت دانشگاه‌هایی مراجعه کنید که آموزش‌های آنلاین را برگذار می‌کنند. با مراجعه به وبسایت این دانشگاه‌ها می‌توانید از هزینه دوره‌ها و زمان برگذاری آن‌ها نیز مطلع شوید. میزان علم آموزی شما از دوره‌های آنلاین تا حد زیادی به استعدادهای شما نیز بستگی دارد؛ زیرا ذهن برخی افراد صرفا به آموزش‌های حضوری عادت کرده و به خوبی از پس یادگیری دروس آنلاین بر نمی‌آید.

 مدارک مورد نیاز

همان طور که در قسمت‌های قبلی نیز بیان کردیم، کامل بودن مدارک شما یکی از مهم‌ترین مواردیست که توسط سفارت سوئد مورد ارزیابی دقیق قرار می‌گیرد؛ چرا که مسئولین این کشور در ابتدا شما را با مدارکتان خواهند شناخت. به احتمال زیاد شما تا حدی با مدارک مورد نیاز پروسه مهاجرت تحصیلی آشنایی دارید. با این وجود ما این بخش را به معرفی مدارک ضروری اختصاص داده‌ایم‌.

  • اصل شناسنامه و کپی با ترجمه رسمی
  • فرم‌هایی که جهت اخذ ویزای تحصیلی تکمیل کرده‌اید
  • عکس بیومتریک
  • پاسپورت با تاریخ انقضای بالای شش ماه
  • ترجمه و معادل سازی مدارک قبلی
  • ریز نمرات
  • نامه پذیرش از دانشگاه
  • رزومه کاری و پژوهشی (تمامی سوابق شغلی یا تحقیقاتی را که قبلا انجام داده‌اید در قالب یک فایل شرح دهید.)
  • توصیه نامه از طرف یک یا چند استاد ( برای دریافت توصیه نامه لازن است از مدت‌ها قبل با اساتید دانشگاه مورد نظرتان مکاتبه‌های لازم را انجام دهید.)
  • مقالات (این مورد به طور معمول برای مقطع دکترا خواهد بود.)
  • مدرک زبان آیلتس یا تافل
  • انگیزه نامه (شامل شرح کاملی از اهداف تحصیلی و برنامه شما برای آینده)
  • تمکن مالی به مقدار خواسته شده
  • بیمه دانشجویی (شرکت‌های مختلفی وجود دارند که انواع مختلف بیمه را به دانشجویان عرضه می‌کنند.)
  • اجاره نامه یک محل برای سکونت
  • و …

متاسفانه با بررسی آمار ریجکتی‌های هر سال متوجه خواهید شد که درصد بالایی از آن‌ها به علت نقص در مدارک ریجکت شده‌اند. کامل بودن مدارک از سوی سفارت سوئد اهمیت زیادی دارد. دولت سوئد از این نظر هیچ ارفاقی برای متقاضیان قائل نخواهد شد. بنابراین مرحله آماده سازی مدارک را کاملا جدی بگیرید و هر چیزی را به همان نحوی که از شما خواسته شده‌است ارائه دهید. لیست این مدارک ممکن است در بازه‌های مختلف زمانی تغییر پیدا کرده و به روز رسانی شود. بنابراین متقاضیان موظف هستند‌ به صورت مداوم این مدارک را در وبسایت مربوطه چک کنند تا در صورت ایجاد تغییر، اقدامات لازم را به عمل آورند.

 گپ تحصیلی سوئد

شاید در اطرافتان اشخاصی وجود داشته باشند که به علت گپ تحصیلی بالا، درخواست ویزای آن‌ها رد شده باشد. منظور از گپ تحصیلی چیست؟ در صورتی که از مقطع تحصیلی پیشین شما مدت زمان بسیار زیادی گذشته باشد شما با مشکلی به نام گپ تحصیلی روبرو خواهید شد. گپ تحصیلی از نظر سفارت کشورها اهمیت زیادی دارد؛ چرا که این افراد ممکن است تصور کند که هدف شما از مهاجرت به سوئد تحصیل نیست و قصد دارید در این کشور پناهنده شوید. البته همیشه موضوع مربوط به پناهندگی نیست. گاهی اوقات دولت سوئد گمان ح افرادی که وقفه زیادی بین مقاطع تحصیلی خود داشته‌اند، توانایی کافی برای یادگیری و شروع یک دوره تحصیلی جدید را نخواهند داشت. مدت زمان گپ تحصیلی به مقطع تحصیلی شما بستگی دارد اما به طور میانگین بین پنج الی ده سال در نظر گرفته می‌شود. اما اگر وقفه تحصیلی دانشجو از این بازه فراتر باشد چه اقداماتی باید انجام دهد؟ در اولین وهله باید سعی کنید علل قابل قبولی برای توجیه این وقفه ارائه دهید. این علل ممکن است دلایل شخصی همچون ازدواج باشند و یا به حوزه تحصیلی نظیر اقدامات پژوهشی مربوط شوند. دلیل شما هر چیزی که باشد باید مورد تایید سفارت سوئد قرار گیرد. دوران نقاهت آسیب‌هایی نظیر تصادفات، زایمان و بچه دار شدن، مشغول به کار بودن در حرفه های مربوط به رشته تحصیلی و … همگی می‌توانند دلایل موجهی برای توجیه کردن گپ تحصیلی محسوب شوند.

اما جدای از این دلایل، یک سری امتیازات مثبت می‌توانند در پروسه ارائه ویزا به شما کمک کنند. یکی از این امتیازات، ارائه مقالات معتبر برای دوره‌های دکتراست. در صورتی که بتوانید در دوران گپ تحصیلی خود مقالاتی با بار علمی بالا بنویسید و در نشریات بین المللی به چاپ برسانید قطعا شانستان برای ویزا شدن به شدت بالا می‌رود. در مورد سایر مقاطع نیز می‌توان به معدل بالا اشاره کرد. مسلما در صورتی که دولت سوئد معدل بالای یک دانشجو را ملاک قرار دهد می‌تواند تا حدی از بالا بودن سن او صرف نظر کند. مورد بعدی مربوط به نمره زبان دانشجوست. در بازار رقابتی متقاضیان دریافت ویزای تحصیلی سوئد، افرادی که نمره زبان بالاتری داشته باشند قطعا پیروز میدان خواهند شد. حال وجود یک یا چند مورد از این گزینه‌ها شانس دریافت ویزا را صد در صد خواهد کرد؟ نمی‌توان پاسخ قاطعانه‌ای به این سوال داد؛ چرا که همه چیز به تصمیم کارکنان اداره مهاجرتی سوئد بستگی خواهد داشت. اما پیشنهاد ما به شما این است که تمامی تلاش خود را در این باره به کار بگیرید تا بعدها به خاطر کم کاری پشیمان نشوید. به یاد داشته باشید هر چقدر از تعداد امتیاز بالاتری برخوردار باشید، به همان میزان شانس بیشتری برای اخذ ویزا خواهید داشت. بدون شک میدان رقابتی ویزای سوئد متعلق به افرادیست که تلاش بیشتری در این راه خرج کرده‌اند. خوب است بدانید که کارشناسان ما همیشه از جدیدترین قوانین گپ تحصیلی آگاه هستند و می‌توانند پروسه گذر از این مشکل را به آسانی برای شما عزیزان حل کنند. پس همواره نام موسسه مهاجرتی آوا را به یاد داشته باشید.

 تحصیل در سوئد با مدرک دیپلم

در صورتی که مدرک تحصیلی کنونی شما دیپلم است زمان آن رسیده تا برای آغاز دوره کارشناسی حاضر شوید. تنوع رشته‌ها در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های سوئد بسیار بالا بوده و انتخاب دانشجویان کاملا آزادانه خواهد بود. البته آزادی انتخاب شما تا حد زیادی به معدل و نمرات شما بستگی دارد. برای اقدام به ثبت نام در دوره کارشناسی حتما باید مدرک دیپلم دوازده ساله خود را به دانشگاه مورد نظرتان ارائه دهید. به علاوه وجود ریز نمرات در مدارک شما کاملا ضروریست. خیلی اوقات از شما خواسته می‌شود انگیزه نامه‌ای بنویسید و در آن توضیح دهید که هدف اصلی شما از تحصیل چیست؟ چرا کشور سوئد را انتخاب کرده‌اید؟ برای آینده شغلی خود چه برنامه‌هایی دارید؟ چه مواردی باعث شده‌است تا این دانشگاه را انتخاب کنید؟ پاسخ دادن دقیق به این سوالات می‌تواند تا حد زیادی در پروسه پذیرش شما تاثیر مثبتی داشته باشد.

برای ثبت نام در دوره‌های کارشناسی سوئد باید مدرک زبان آیلتس ۶ را داشته باشید. بعد از اتمام دوره کارشناسی می‌توانید تصمیم بگیرید تحصیل خود را تا مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا ادامه دهید و یا بلافاصله پس از فارغ التحصیلی مشغول به کار شوید. البته از آنجایی که در تمامی مقاطع تحصیلی امکان شاغل شدن در کار دانشجویی وجود دارد می‌توان به طور همزمان اشتغال و تحصیل را تجربه کنید. البته نحوه کار کردن شما باید به گونه‌ای باشد که به یادگیری شما آسیب وارد نکند. جالب است بدانید که دانشجویان بین المللی می‌توانند با مدرک دیپلم برای ثبت نام در رشته پزشکی نیز اقدام کنند. اما لازمه اصلی این امر برخورداری از معدل بالاست. در ضمن نمرات دانشجو در دروسی نظیر زیست شناسی، شیمی و … باید بالا باشد. به دلیل محبوبیت بالای این رشته، رقابت تنگاتنگی جهت پذیرش آن وجود دارد.

خوشبختانه دولت سوئد برای دارندگان مدرک دیپلم که قصد ورود به دوره کارشناسی را دارند ویزای تحصیلی صادر می‌کند‌. بنابراین از این بابت نگرانی وجود نخواهد داشت‌. فقط کافیست تمامی قدم‌های خود را اصولی بر داشته و بدون خطا پیش بروید. در صورتی که اطلاعاتتان در زمینه انتخاب رشته، پذیرش دانشگاه و روند دریافت ویزای تحصیلی کامل باشد بدون شک با موفقیت روبرو خواهید شد.

 تحصیل در سوئد بدون مدرک زبان

در ابتدای مطلب لازم است بگوییم که به هیچ عنوان این امکان وجود ندارد که شما بدون یادگیری زبان در کلاس‌های درس کشور سوئد حاضر شوید. در واقع فقط در صورتی می‌توانید بدون مدرک زبان ویزای تحصیلی دریافت کنید که از طریق مصاحبه به آفیسر اثبات کنید که سطح زبان قابل قبولی دارید. یا برای مثال مقطع تحصیلی قبلی خود را در یک کشور انگلیسی زبان تحصیل کرده باشید و این مورد را به سفارت اطلاع دهید. به هر حال کاملا ضروریست که برای مهاجرت تحصیلی به این کشور به یکی از زبان‌های انگلیسی یا سوئدی تسلط داشته باشید. تعداد دانشگاه‌های انگلیسی زبان سوئد کم نیست‌. این گزینه برای دانشجویان بین المللی یک ویژگی مثبت تلقی می‌شود‌؛ چرا که مطمئنا یادگیری زبان سوئدی سخت‌تر از زبان انگلیسی خواهد بود. اما اگر جزو افرادی هستید که قصد دارید در آینده ویزای کاری این کشور را دریافت کنید توصیه می‌کنیم در حین تحصیل، در کلاس‌های آموزش زبان سوئدی نیز شرکت کنید. در این صورت زندگی در این کشور برای شما لذت بخش تر خواهد بود‌.

 تحصیل در سوئد به زبان انگلیسی

کشور سوئد جزو کشورهاییست که همیشه برنامه پذیرش دانشجویان بین المللی را به خوبی مدیریت می‌کند. مسلم است که نمی‌توان انتظار داشت تمام دانشجویان بین المللی زبان سوئدی را فرا گرفته باشند. به همین دلیل زبان تدریس در بسیاری از مراکز آموزشی انگلیسیست. از این رو زمانی که برای دریافت ویزای تحصیلی سوئد مراجعه می‌کنید از شما خواسته می‌شود مدرکی مبتنی بر تسلط به زبان انگلیسی ارائه دهید. حال این مدرک ممکن است آیلتس باشد یا تافل‌. گذشته از ضروری بودن این مدرک، به نفع خود شماست که تسلط بالایی به این زبان داشته باشید. چرا که فقط در این صورت می‌توانید به خوبی آموزش‌های کلاس درس را فرا بگیرید. اگر نتواتید به خوبی متوجه صحبت‌های اساتید شوید مطمئنا از یادگیری باز خواهید ماند.

در نتیجه توصیه می‌کنیم در همان روزهای اولی که تصمیم به مهاجرت گرفته‌اید در یک آموزشگاه زبان معتبر ثبت نام کنید. فیلم‌های آموزشی ببینید و به صورت مداوم لغات جدید بیاموزید. در طول روز سعی کنید مکالمات عادی خود را به انگلیسی نیز تکرار کنید‌. در کلاس‌های آموزشیتان با دیگر افراد حاضر در کلاس مکالمه کنید. در یک کلام یادگیری زبان را جدی بگیرید. در بدو ورود به سوئد هیچ شخصی به زبان مادری شما صحبت نخواهد کرد و در صورت عدم تسلط به زبان انگلیسی با مشکلات متعددی روبرو خواهید شد.

‌ سخن پایانی

امروزه مهاجرت تحصیلی یکی از بهترین راه‌های بهبود شرایط زندگی محسوب می‌شود. تحصیل و زندگی در یک کشور پیشرفته جاده خوشبختی شما را هموار می‌کند. تصور کنید چندین سال در کشور زیبای سوئد مشغول به تحصیل شده و از دانشگا‌ه‌های معتبر آن فارغ التحصیل می‌شوید. سپس به راحتی ویزای تحصیل خود را به ویزای کار تبدیل کرده و پس از گذشت چتد سال، اقامت دائم این کشور را دریافت می‌کنید. چه چیزی بهتر از این؟ شاید تصور کنید تحصیل در سوئد کار هر کسی نیست. شاید مهاجرت تحصیلی کار سختی به نظر بیاید ولی مطمئن باشید شما نیز از پس آن بر خواهید آمد. تنها چیزی که در این مسیر به آن نیاز دارید، یک مرکز معتبر است که از آغاز تا پایان مهاجرت تحصیلی در کنار شما باشد. موسسه مهاجرتی آوا همان برگ برنده‌ایست که می‌تواند یک شبه زندگی شما را زیر و رو کند. وجود برترین کارشناسان مهاجرتی در این مجموعه موجب شده‌است تعداد ویزاهای صادر شده برای ایرانیان به طرز قابل توجهی افزایش پیدا کند. در واقع ما از زیر و بم شرایط تحصیل در سوئد آگاهیم و با یکایک مراحل دریافت ویزای تحصیلی آشنایی داریم.

به شما پیشنهاد می‌کنیم حداقل یک بار از مشاوره کارشناسان ما بهره مند شوید. کارکنان ما با ارزیابی شرایط شما بهترین رشته و دانشگاه را به شما معرفی کرده و در کلیه مراحل پذیرش تحصیلی در کنار شما خواهند بود. مطمئنا می‌دانید بهره مندی از کمک‌های یک پشتیبان حرفه‌ای تا چه حد در موفقیت شما تاثیر می‌گذارد. بنابراین توصیه می‌کنیم زمان طلایی خود را از دست نداده و همین حالا با مشاوران ما تماس حاصل نمایید. البته ناگفته نماند شما می‌توانید با تکمیل فرم‌های موجود در وبسایت موسسه آوا، از شرایط مشاوره رایگان بهره مند شوید. ما تمامی شرایط را برای آسانی کار شما مهیا کرده‌ایم‌. منتظر تما‌س‌های شما عزیزان هستیم.

سوالات متداول

آیا بدون مدرک دیپلم می‌توان برای ثبت نام در دوره کارشناسی اقدام کرد؟

خیر، یکی از اولین شروط پذیرش در دوره کارشناسی ارائه مدرک دیپلم است.

آیا این امکان وجود دارد بدون بیمه دانشجویی در کشور سوئد به تحصیل بپردازیم؟

خیر، کشور سوئد نیز مانند سایر کشورهای اروپایی دانشجویان را مجاب به دریافت بیمه می‌کند.

برای مهاجرت تحصیلی سوئد چه مدرک زبانی را باید ارائه کنیم؟

شما می‌توانید بنا به خواست خود یکی از مدارک آیلتس را تافل را ارائه کنید.

آیا مهاجرت تحصیلی به کشور سوئد یک انتخاب عاقلانه تلقی می‌شود؟

بله، از آنجایی که کشور سوئد از نظر رتبه علمی، امنیت اجتماعی و رفاه اقتصادی جزو کشورهای سطح بالا به حساب می‌آید، مهاجرت تحصیلی به آن یک انتخاب فوق العاده خواهد بود.

آیا این امکان وجود دارد که همسر و فرزندان دانشجو نیز همراه او مهاجرت کنند؟

بله، سوئد نیز از این نظر به سایر کشورهای اروپایی شباهت داشته و اجازه همراهی همسر و فرزندان دانشجو را صادر می‌کند.

چگونه می‌توان ویزای تحصیلی را به ویزای کاری تبدیل کرد؟

دولت سوئد به فارغ التحصیلان رشته‌های مختلف شش ماه فرصت می‌دهد تا به دنبال کار بگردند. در صورتی که در این شش ماه موفق به استخدام شوند به راحتی ویزای کار دریافت خواهند کرد.

هزینه اجاره خوابگاه‌های دانشجویی در سوئد چقدر است؟

این هزینه به طور میانگین ۴.۵۰۰ کرون اعلام شده است.

مهم ترین مزایای تحصیل در کشور سوئد شامل چه مواردی هستند؟

به صرفه بودن مخارج زندگی، تنوع بورسیه‌ها، رتبه بالای علمی دانشگاه‌ها، فرصت‌های شغلی فوق العاده، تنوع فرهنگی و طبیعت زیبا جزو اصلی‌ترین مزایای تحصیل و زندگی در کشور سوئد محسوب می‌شوند.

میزان تمکن مالی لازم برای تحصیل در کشور سوئد چقدر است؟

میزان تمکن برای مهاجرت تحصیلی به سوئد حدودا ۷۰ هزار کرون در نظر گرفته شده‌است‌. البته باید بدانید که این میزان در ازای ده ماه خواهد بود.

یکی از مهم ترین الزامات اصلی مهاجرت به سوئد چیست؟

دانشجو باید به اداره مهاجرت این کشور اثبات کند که در بدو ورود، مکان مناسبی برای اسکان دارد.

آیا این امکان وجود دارد که دانشجو در یک ترم تعداد واحد کمتری از حد مجاز انتخاب کند؟

خیر، ملاک تحصیل این است که دانشجویان حتما باید به صورت تمام وقت به تحصیل بپردازند. در غیر این صورت ادامه تحصیل آن‌ها امکان پذیر نخواهد بود.

با اشتغال در کار دانشجویی چه میزان درآمد کسب خواهم کرد؟

میزان درآمد شما به نوع شغلتان بستگی دارد. اما حداقل درآمدی که در ازای هر ساعت برای شغل‌های دانشجویی در نظر گرفته‌ شده‌است حدودا ۱۲۵ کرون است.

آیا امکان گذراندن دوره‌های کارآموزی برای مهاجران وجود دارد؟

بله، شما می‌توانید در موقعیت‌های مرتبط با رشته تحصیلی خود مشغول به کارآموزی شوید. با این کار سطح مهارت شما افزایش پیدا کرده و رزومه قوی‌تری خواهید داشت. کارآموزی  در رشته‌های مانند حسابداری اهمیت بسیار زیادی دارد.

آیا کشور سوئد بازار کار قابل قبولی دارد؟

قطعا بله، یکی از دلایلی که باعث شده است سالیانه افراد زیادی سوئد را به عنوان مقصد تحصیلی خود انتخاب کنند همین بازار کاری مناسب است. افرادی که دوران تحصیل خود را با موفقیت پشت سر گذاشته‌اند، بلافاصله پس از فارغ التحصیلی مشغول به کار شوند. به جرات می‌توان گفت بازار کار تمامی رشته‌ها در سوئد پررونق بوده و فارغ التحصیلان تمامی رشته‌ها به یک اندازه در پیدا کردن شغل موفق خواهند بود.