تحصیل در کانادا: راهی جذاب برای مهاجرت تحصیلی و تحول زندگی شما
اولین قدم برای مهاجرت تحصیلی و بهره مندی از یک آینده درخشان برای تحصیل در کانادا را با مطالعه این مقاله بردارید. کافیست فقط اراده کنید.
مسلما میدانید سطح تحصیلات هر فرد تا چه اندازه در کیفیت زندگی و آینده شغلی او تاثیر میگذارد. البته فقط مدرک و مقطع تحصیلی ملاک نیست؛ بلکه محیط تحصیل و سطح اعتبار مرکز آموزشی نیز حائز اهمیت زیادی است. چه بسا که حتی مدرک دکترای برخی دانشگاهها از اعتبار کافی برخوردار نبوده و برای ادامه تحصیل و یا اشتغال در سایر کشورها هیچ ارزشی ندارد. بنابراین اینجاست که باید گفت انتخاب درست محل تحصیل حتی از مقطع و رشته تحصیلی نیز مهمتر است. اگر تا به حال شرایط آموزشی کشورهای مختلف را بررسی کرده باشید قطعا تحصیل در کانادا را به عنوان یکی از اولویتهای خود در نظر گرفتهاید، اما به طور کلی علت افزایش آمار مهاجرت تحصیلی به کانادا چیست؟ متقاضی باید از چه شرایطی برخوردار باشد؟ پروسه دریافت ویزای تحصیلی چگونه است؟ برای دریافت پاسخ این سوالها در ادامه مطلب ما را همراهی کنید.
فهرست عناوین
شرایط تحصیل در کانادا
کانادا جزو کشورهاییست که همه ساله افراد زیادی از سراسر جهان برای تحصیل به آن مهاجرت میکنند. دولت این کشور به خوبی توانسته شرایط تحصیل در کانادا را برای مهاجران مدیریت کرده و یکی از برترین رتبههای آموزشی جهانی را به خود اختصاص دهد؛ بنابراین به طور کلی جزو کشورهای مهاجر پذیر به حساب میآید. خوشبختانه این کشور برای پذیرش محصلان و دانشجویان سخت گیری زیادی نمیکند؛ ولی باز هم در نظر داشتن یک سری شرایط و دستور العملها ضروریست. لازم به ذکر است که سیاستهای مربوط به پذیرش دانشجو در برهههای زمانی خاص تغییر پیدا میکند.
یکی از اولین شروط تحصیل در کانادا، داشتن مدرک زبان معتبر است. فردی که متقاضی دریافت ویزای تحصیلی این کشور است حتما باید نمره آیلتس بین ۶ الی ۷ داشته باشد. نمره دقیق این آزمون مربوط به مقطع تحصیلی بوده و کاملا بدیهی است که هر چقدر مقطع تحصیلی فرد بالاتر باشد، نمره مورد نیاز نیز بیشتر خواهد بود. البته میانگین نمره مورد نیاز ممکن است در دانشگاههای مختلف کمی افزایش یا کاهش داشته باشد. اما به این نکته توجه کنید که بالا بودن سطح زبان دانشجو کاملا به نفع خود او بوده و کیفیت یادگیری اش را افزایش میدهد. همچنین مهارت ارتباطی فرد با همکلاسان افزایش یافته و در نتیجه سطح اجتماعی او ارتقا پیدا میکند.
دومین شرط ضروری برای متقاضیان ویزای تحصیل در کانادا، برخورداری از وضعیت اقتصادی متناسب است که به اصطلاح تمکن مالی نامیده میشود. در حال حاضر میزان تمکن مالی برای یک نفر حدودا ده هزار دلار در سال در نظر گرفته شده است. البته ناگفته نماند که اگر شخص، یک یا چند عضو خانواده خود را به همراه داشته باشد با توجه به تعداد نفرات، میزان تمکن مورد نیاز او افزایش پیدا میکند. این افزایش به طور میانگین بین سه الی چهار هزار دلار است. در واقع دولت کانادا باید اطمینان داشته باشد که مهاجران در بدو ورود از پس هزینههایی مانند خوراک، مسکن، حمل و نقل و … بر آمده و مشکلی برای این کشور به وجود نمیآورند.
یکی دیگر از سیاستهای پذیرش دانشجو در این کشور این است که فرد متقاضی باید از سلامت جسمی و روحی برخوردار باشد. به علاوه ارائه مدارک مبتنی بر عدم سوء پیشینه نیز ضروری بوده و در صورتی که متقاضی دارای سوابق کیفری خاصی باشد، احتمال ریجکتی او افزایش پیدا خواهد کرد. لازم است بدانید که شرایط کلی دریافت ویزای تحصیلی در مقاطع مختلف گاهی با هم تفاوت دارد؛ بنابراین برای بررسی دقیق تر شرایطتان حتما باید با یک کارشناس مهاجرتی متبحر مشورت کنید.
گذشته از مشخصات فردی دانشجویان برای تحصیل در کانادا حتما باید بتوانند از یکی از دانشگاههای مورد تایید این کشور پذیرش دریافت کنند. از سوی دیگر دانش آموزان نیز حتما باید پذیرش معتبری از مدارس این کشور داشته باشند. بنابراین به هیچ عنوان نمیتوانید پس از ورود به کشور کانادا برای پذیرش از مراکز آموزشی اقدام نمایید؛ چون ویزای تحصیلی فقط با نامه پذیرش مرکز آموزشی به شخص اعطا میشود.
شرایط سنی برای تحصیل در کانادا
طبیعتا هنگامی که تصمیم به مهاجرت تحصیلی میگیرید در همان ابتدا به این فکر میافتید که آیا سن من برای دریافت ویزای تحصیل در کانادا مناسب است یا خیر؟ یا این که با توجه به رنج سنی خود باید در کدام مقطع مشغول به تحصیل شوم؟ فرزند خردسال من از چه سنی میتواند تحصیل در مدارس کانادا را آغاز کند؟ به جرات میتوان گفت که کشور کانادا بهترین زمان بندی سنی را برای محصلان و دانشجویان در نظر گرفته است. در ادامه این زمان بندی را به ترتیب نام میبریم.
- به طور معمول سن ورود و اتمام دوره پیش دبستانی در رنج ۴ تا ۵ سال در نظر گرفته میشود. البته در برخی موارد کودکان از سنین دو سالگی وارد مهد کودک خواهند شد.
- سن ۶ الی ۱۱ سالگی کودک به عنوان دوره دبستان یا مقطع ابتدایی او تلقی میشود.
- دوره بعدی که دوره اولیه دبیرستان نام دارد گروه سنی ۱۲ تا ۱۴ سال را شامل میشود.
- دوره دوم دبیرستان نیز مخصوص سنین ۱۵ تا ۱۸ است.
- طبیعتا از ۱۹ سالگی زمان ورود به دانشگاه محسوب شده و افرادی که دوره دبیرستان را با موفقیت سپری کرده اند مجاز به ورود به رشتههای دانشگاهی خواهند بود.
با ورود به سن ۱۹ سالگی و دریافت مدرک دیپلم، مجوز ورود به دانشگاه برای شما صادر میشود؛ اما حال سوال این است که آیا میتوان در هر سنی برای ورود به دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد اقدام کرد؟ در بخشهای بعدی بیشتر در مورد این موضوع صحبت خواهیم کرد.
شرط معدل برای تحصیل در کانادا
سیستم آموزشی در ایران همیشه بر اساس آزمون ورودی به نام کنکور بوده است. شاید معدل شما در نتیجه آزمون چند درصد تاثیر داشته باشد ولی خیلی اوقات به عنوان یک ملاک مهم در نظر گرفته نمیشود. اما بهره مندی از یک معدل خوب برای تحصیل در کانادا یک امر ضروریست. البته شاید با شنیدن شرط معدل همان نمره بندی صفر تا بیست در ذهنتان تداعی شود؛ اما لازم است بدانید که نمره دهی برای تعیین معدل هر فرد صرفا تا عدد ۴ مشخص شده و هیچ خبری از نمرات ۲۰ نیست.
حتما مایلید بدانید که بین بازه صفر تا چهار چه عددی برای تحصیل در کانادا قابل قبول است. ابتدا در نظر داشته باشید که نوع رشته و سطح دانشگاه اساسی ترین عوامل در تعیین دقیق معدل به حساب میآیند. بدین معنی که شرط معدل برای دو رشته یا دو دانشگاه مختلف همیشه یکسان نیست. اگر بخواهیم یک میانگین کلی برای شما بیان کنیم میتوانیم بگوییم که اکثر اوقات شرط معدل مد نظر دانشگاههای این کشور حدود ۳.۰ در نظر گرفته میشود. این میانگین غالبا مربوط به دوره دکتراست؛ چرا که در مقطع کارشناسی ارشد خیلی اوقات عدد مربوط به حداقل معدل ۲.۷ بوده و در مقطع کارشناسی حدودا ۲.۰ میباشد.
محدوده معدلی که در این بخش برای شما بیان کردیم یک بازه کلی است؛ چرا که ممکن است شما از شرایط خاصی برخوردار باشید که بر اساس آن بتوانید حتی با معدل کمتر از این اعداد نیز موفق به دریافت ویزای تحصیلی شوید. به طور کلی باید گفت که استان انتخاب شده، دانشگاه و رشته مورد نظر تاثیر بسیار زیادی در تعیین شرط معدل دارند. دریافت مشاوره از یک مرکز حرفه ای برای اطلاع از شرایط دقیق معدل رشته انتخابی به شما کمک شایانی میکند.
سیستم آموزشی کانادا
امور مربوط به تحصیل در کانادا به قدری مهم است که دولت این کشور بخش اعظمی از بودجه سالیانه را به پیشرفت مقاطع تحصیلی مختلف اختصاص میدهد. به همین دلیل است که همیشه دانشگاهها و مدارس این کشور جزو رتبههای برتر علمی جهان به حساب میآیند. سیستم آموزشی کانادا به نحویست که والدین میتوانند از حدود چهار سالگی برای ثبت نام کودک خود در مهد یا پیش دبستانی اقدام کنند. بعد از آن به ترتیب مقاطع زیر قرار دارند:
- ابتدایی
- متوسطه
- کالج
- دانشگاه
شروع دوره ابتدایی از شش سالگی در نظر گرفته شده و سال تحصیلی در بازه بین شهریور تا خرداد قرار دارد.
به طور معمول مدارس این کشور به دو دسته خصوصی و دولتی تقسیم میشوند. البته آموزشگاههای فنی حرفه ای نیز جزو مراکز آموزشی کانادا به حساب میآیند. لازم به ذکر است که قوانین آموزش و پرورش در تمامی استانهای کانادا یکسان نیست؛ ولی به طور کلی یک استاندارد مطلوب بر سیستم تحصیلی تمام استانها حاکم است. روند تحصیلی در مقاطع ابتدایی و متوسطه نیز همانند دانشگاه به ترمهای سه ماهه تقسیم میشود. برای هر ترم یک معدل جداگانه در نظر گرفته شده که در پایان سال میانگین آنها به عنوان معدل کل حساب میشود.
نکته ای که در این میان اهمیت زیادی دارد این است که دانش آموزان نباید نسبت به سطح معدل خود بی تفاوت باشند. چرا که عدد مربوط به معدل در سیستم آموزشی کانادا اهمیت زیادی دارد. بالاترین معدل ۴.۰ و پایین ترین ۰ در نظر گرفته میشود. البته بسیاری اوقات برای رده بندی معدلها به جای عدد از حروف استفاده میکنند که از این نظر با سیستم آموزشی در ایران متفاوت است.
یکی از اصلی ترین دلایلی که مراکز آموزشی کانادا را نسبت به سایر کشورها برتر میسازد، حضور فرهیخته ترین معلمان و اساتید در مدارس و دانشگاههای این کشور است. در واقع سیستم آموزش و پرورش این کشور برای گزینش معلمان سخت گیری خاصی داشته و بر تحصیلات بالا و تدریس حرفه ای آنها تاکید دارد. اگر جزو کسانی هستید که قصد دارید فرزند خود را در مدارس یکی از استانهای این کشور ثبت نام کنید بهتر است این نکات مهم را بدانید:
- حضور مرتب دانش آموز در کلاس کاملا الزامیست؛ یعنی معلم به صورت روزانه عمل حضور و غیاب را انجام میدهد. در صورتی که محصل بنا به دلایل موجهی نظیر بیماری نتواند در مدرسه حضور پیدا کند حتما باید والدین او به مسئولین آن مرکز آموزشی اطلاع دهند.
- پوشیدن لباس فرم در اکثر مدرسههای این کشور ضرورت دارد. مدل و سبک لباس با توجه به صلاح دید مسئولین مدرسه معین میشود. بنابراین تمامی دانش آموزان موظف هستند فرمی را بپوشند که در هنگام ثبت نام برای آنها مشخص میگردد.
- از آنجایی که در برخی روزهای سال شاهد بارشهای سنگین برف در استانهای کانادا هستیم تعطیلی در فصل زمستان بسیار رایج است. بنابراین اگر فرزند شما در حال تحصیل در کاناداست باید در روزهای زمستان اخبار تعطیلی مدارس را از تلویزیون دنبال کنید.
- خیلی از مدارس کانادا برای محصلین برنامههای خارج از ساعات کلاسی در نظر میگیرند. برخی از این برنامهها شامل تمرینهای ورزشی، سرگرمیها و تفریحات هیجان انگیز هستند.
در بخشهای قبلی گفتیم مدارس کانادا به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم میشوند. حتما کنجکاو هستید که تفاوت این دو مدرسه را بدانید. مهم ترین تفاوتهای این دو عبارتند از:
- به طور حتم میدانید اولین و مهم ترین تفاوت بین این دو در مورد پرداخت شهریه است. مدارس دولتی هیچ هزینه ای بابت تحصیل دانش آموز دریافت نکرده و حتی کتابهای درسی را به صورت رایگان در اختیار محصلین قرار میدهند. اما در مقابل تحصیل در مدارس خصوصی به هزینه خاصی نیاز دارد که معمولا بین ۴ الی ۲۶ هزار دلار است.
- برخی مدارس خصوصی برای ثبت نام دانش آموزان سخت گیری بیشتری داشته و جوانب زیادی را در نظر میگیرند. بنابراین والدین باید ببینند فرزند آنها واجد شرایط ثبت نام در مدرسه مورد نظر است یا خیر.
- یکی دیگر از بارزترین تفاوتهای بین مدارس دولتی و خصوصی این کشور، تعداد دانش آموزان در هر کلاس است. مسلما تعداد دانش آموزان حاضر در مدارس خصوصی به مراتب کمتر از نمونه دولتی میباشد. این مورد میتواند بر کیفیت یادگیری دانش آموز تاثیر زیادی داشته باشد ولی به این معنا نیست که مدارس دولتی از کیفیت لازم برخوردار نیستند.
تا اینجا بیشتر راجع به مدارس صحبت کنیم. حال میخواهیم کمی روند آموزشی کالجها را مورد بحث قرار دهیم. در سیستم آموزشی ما واژه کالج کمی ناآشناست. ولی اگر بخواهیم یک جایگزین برای آن نام ببریم میتوانیم به مراکز فنی حرفه ای اشاره کنیم. در واقع فلسفه تاسیس کالجها این است که دانش آموزان علومی را که تا پیش از این به صورت نظری فرا گرفته اند، به صورت عملی نیز تجربه کنند. کلاسهای این مرکز از حالت معلم محور خارج شده و به صورت کارگاهی برگذار میشود. این مراکز فرصت فوق العاده ای را به افراد ارائه میدهند تا مهارتهای مختلفی نظیر هنر، معماری و … را به صورت آزمون و خطا یاد بگیرند.
دوره آموزشی بعدی همان دانشگاه است که همانند ایران به سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا تقسیم بندی میشود. در ادامه جزئیات هر سه دوره را بررسی خواهیم کرد:
- کارشناسی
هنگام تحصیل در کانادا برای سپری کردن این دوره باید سه الی چهار سال به صورت تمام وقت واحدهای درسی مربوطه را پاس کنید. ثبت نام در دوره کارشناسی بدون مدرک دیپلم به هیچ عنوان ممکن نیست و دانشجو حتما باید دوران دبیرستان خود را با موفقیت به اتمام رسانده باشد. لازم به ذکر است دانشجویانی که از کشورهای دیگر اقدام به پذیرش در دانشگاههای این کشور میکنند حتما باید نمره آیلتس حداقل شش را ارائه داده و یا در دورههای آموزش زبان شرکت کنند.
- کارشناسی ارشد
پذیرش در دوره کارشناسی ارشد دانشگاههای کانادا به رزومه تحصیلی خوب و نمره آیتلس حداقل ۶.۵ نیاز دارد. گاهی ممکن است برخی دانشگاه حداقل نمره آیتلس ۷ را ملاک خود قرار دهند. از آنجایی که متقاضیان تحصیلی این دوره بسیار زیاد هستند، پذیرش در آن کمی سخت تر از دوره کارشناسی میباشد. لازم است بدانید که مدت این دوره از یک تا سه سال متغیر بوده و به تعداد واحدهای رشته مورد نظر بستگی دارد.
- دکترا
افرادی که قصد تحصیل در کانادا را دارند باید بدانند که مقطع دکترا در این کشور دارای بار علمی فوق العاده ای بوده و فارغ التحصیلان این مقطع میتوانند از موقعیت عالی بهره مند شوند. مدت زمان تحصیل در این مقطع بین چهار الی پنج سال در نظر گرفته میشود. پذیرش در مقطع دکترا به مراتب سخت تر از مقاطع قبلی بوده و به نمرات بالا و توصیه نامههای اساتید نیاز دارد.
شرایط سنی تحصیل در کانادا
مسلما ورود به مقاطع مدرسه از جمله ابتدایی و دبیرستان حتما باید در بازههای سنی مشخص شده توسط وزارت آموزش انجام شود. اما در مورد دوره دانشگاه کمی قضیه متفاوت میشود. حداقل سن ورود به دانشگاه ۱۹ سال در نظر گرفته شده ولی حداکثر سن اعلام نشده است. افسران مهاجرتی کانادا نسبت به سن افراد حساس نیستند؛ حساسیت این اشخاص در مورد کسانی است که از آخرین مدارک تحصیلیشان سالیان زیادی گذشته و در این سالها در هیچ مرکزی مشغول به تحصیل نبوده اند. بنابراین اگر سنتان از حد خاصی بالاتر است قطعا با زمان صدور آخرین مدرک خود فاصله زیادی دارد و به احتمال زیاد برای دریافت ویزای تحصیل در کانادا راه پیچیده ای را در پیش خواهید داشت.
اما به هیچ عنوان نمیتوان قاطعانه گفت که یک فرد ۴۵ ساله هیچ شانسی برای تحصیل در کانادا ندارد. افسر مهاجرتی شرایط زیادی نظیر مدرک تحصیلی، فعالیتهای علمی، سابقه کاری و … این فرد را در نظر گرفته و تصمیم نهایی خود را اعلام میکند. چه بسا که در همین سالهای اخیر افراد زیادی در همین بازه سنی توانسته اند ویزای تحصیلی خود را با موفقیت دریافت کنند. بهترین راه برای این افراد این است که پروسه اقدام برای ویزای خود را تحت نظر یک موسسه معتبر انجام دهند تا از راهنمایی های لازم بهره مند شده و با اطمینان در این راه قدم بردارند.
- ویزای تحصیلی کانادا
مسلما میدانید اولین گام برای وارد شدن به مدارس و دانشگاههای این کشور، دریافت ویزای تحصیلی است. ویزای تحصیلی به طور کلی به دو دسته تقسیم میشود. اولین دسته ویزای دانش آموزی و دومین ویزای دانشجوییست. درست است اقدامات اولیه برای دریافت این دو با هم یکسان است اما شرایط و مدارک لازم برای آنها با هم تفاوت دارد. برای ارائه جزئیات بیشتر در ابتدا از ویزای دانش آموزی شروع میکنیم.
- ویزای دانش آموزی کانادا
در همان ابتدا لازم است بتوانید از یکی از مدارس این کشور برای فرزند خود پذیرش دریافت کنید. اگر فرزند شما بالای ده سال سن دارد امکان مهاجرت به تنهایی برای او وجود داشته ولی در غیر این صورت حتما باید یکی از والدین همراه او باشد. این گزینه جزو شروط تحصیل در مدارس کاناداست.
- ویزای دانشجویی کانادا
مانند مورد قبلی باید توانایی این را داشته باشید که از طرف یکی از دانشگاههای این کشور پذیرش دریافت کنید. به علاوه شروط مهم دیگر نظیر آیلتس و بهره مندی از تمکن مالی کافی را نیز داشته باشید.
یکی از مهم ترین موارد موثر در دریافت ویزای تحصیلی کانادا این است که باید دلایل کافی داشته باشید که آفیسر پرونده شما قانع شود که قصد ماندگاری در خاک این کشور را ندارید. به عبارت دیگر باید بتوانید به او اثبات کنید که صرفا برای پیشرفت و آینده شغلی بهتر به این کشور مهاجرت کرده و مهاجرت شما همیشگی نیست. بنابراین باید با ارائه و شرح وابستگیهایتان در کشور خود، به آفیسر توضیح دهید که پس از تمام شدن زمان تحصیل سریعا به ایران باز میگردید.
از آنجایی که کانادا جزو امن ترین کشورهای جهان است یکی از شرایط مهم برای دریافت ویزای تحصیلی، ارائه مدارک مربوط به عدم سوء پیشینه میباشد. آفیسرهای مهاجرتی باید اطمینان پیدا کنند که متقاضی از هیچ جهتی امنیت این کشور را به خطر نمیاندازد. همین شرط مهم میتوانید خیال والدین را از بابت فرزندشان راحت کرده و بدون دغدغه او را برای تحصیل در کانادا هدایت کنند. اما حال نوبت به این سوال میرسد که دریافت ویزای تحصیلی کانادا چه مزیتهایی را برای متقاضی به دنبال دارد؟
- یکی از مهم ترین مزیتهای این نوع مهاجرت این است که متقاضی میتواند درخواست ویزای همراه نیز داشته باشد. برای مثال دریافت ویزا برای همسر و فرزندان فرد دانشجو ممکن بوده و از این حیث یک مزیت عالی در نظر گرفته میشود.
- فردی که ویزای تحصیلی دانشجویی کانادا را دریافت کرده است میتواند در صورت تمایل به صورت همزمان در یک شغل پاره وقت مشغول به کار شود. اجازه بیست ساعت کار در هفته به دانشجو امکان این را میدهد که هم رزومه کاری خود را تقویت کرده و هم راحت تر از پس هزینههای زندگی بر آید. به علاوه حضور او در اجتماع میتواند سریع تر او را با فرهنگ جدید وفق دهد. در ضمن دانشجو میتواند در بازههای تعطیل مانند تابستان به صورت تمام وقت کار کند.
- یکی دیگر از مزیتهای استثنایی ویزای تحصیلی کانادا این است که همسر شخص میتواند با دریافت ویزای کاری در این کشور شاغل شود. این گزینه نه تنها شرایط زندگی را برای هر دو فرد راحت تر کرده، بلکه در سالهای بعد برای دریافت اقامت دائم به آنها کمک شایانی میکند.
- خود دانشجو نیز در صورتی که از شرایط لازم برخوردار باشد میتواند پس از اتمام دوره تحصیل در کانادا، یک شغل قابل قبول پیدا کرده و ویزای مخصوص کار را دریافت کند. همان طور که میدانید کانادا یکی از کشورهاییست که موقعیتهای شغلی بی نظیری را در بر دارد.
- با دریافت این ویزا تحصیل شما و فرزندانتان در یکی از برترین سیستمهای آموزشی جهان انجام میشود. از آنجایی که کشور کانادا از مجرب ترین اساتید در مراکز آموزشی خود استفاده میکند، کیفیت تحصیل در آن بسیار بالاست.
- رفاه، امنیت و شرایط زندگی باکیفیت جزو دیگر محاسن دریافت ویزای تحصیلی این کشور به حساب میآیند. در واقع شما با دریافت ویزای تحصیل در کانادا امکان زندگی در یکی از بهترین کشورهای جهان را برای خود یا اعضای خانواده تان فراهم خواهید کرد.
پس از این که جرقه تصمیم به دریافت ویزای تحصیلی کانادا در ذهن ما زده شد باید چه اقداماتی انجام دهیم؟ مسلما اولین اقدام تعیین هدف است. شما باید با کمک یک مشاور بررسی کنید که چه آینده شغلی برای خود در نظر دارید و بیشترین سطح علاقه شما مربوط به کدام رشته است. شاید فکر کنید این موضوع یک مبحث ساده است ولی باید بدانید که آینده شما با کمک همین تصمیم ساخته میشود. بنابراین پیش از اقدام برای دریافت ویزای تحصیل در کانادا ابتدا به صورت دقیق حیطه آموزشی خود را معین کنید و مطمئن شوید از تمامی شرایط لازم برای دریافت ویزای تحصیلی این کشور بهره مند هستید. سپس باید با کمک یک موسسه مهاجرتی معتبر مراحل زیر را سپری کنید:
- ابتدا باید به این موضوع مهم توجه کنید که مهاجرت به کدام استان را در نظر دارید؛ چرا که عملکرد مربوط به ایالت کبک از سایرین متفاوت بوده و روال خاص خود را دارد که توضیح آن در این مقاله گنجانده نمیشود.
- برای سایر ایالتها ابتدا لازم است وارد سایتی شوید که مختص امور مهاجرتی این کشور میباشد. در همان ابتدا لازم است یک حساب کاربری در این سایت ایجاد کنید.
- در مرحله بعد باید تمام مشخصاتی که از شما خواسته شده است از جمله خصوصیات فردی، نوع مهاجرت و استان مورد نظر را تعیین کنید.
- پس از اتمام مرحله قبلی، باید تمام مدارکی که از شما خواسته شده است را در این سایت آپلود کرده و هزینه مربوطه را پرداخت نمایید. این هزینه حدودا ۲۳۵ دلار است. البته باید بدانید که برای همراهان خود باید هزینه جداگانه ای را پرداخت کنید.
- پس از این که تمامی این مراحل را با موفقیت سپری کردید یک ایمیل برای شما ارسال میشود که به این معناست که اطلاعات شما برای دریافت ویزای تحصیلی ثبت شده است. حتما توجه کنید که ایمیل ثبت شده باید در تمام پروسه مهاجرت در دسترستان باشد؛ چرا که تمام اطلاع رسانیهای مربوطه از این طریق انجام میشود.
- پس از گذشت یک بازه حدود دو روزه نتیجه ثبت نامتان به شما اعلام میشود. شما پس از دریافت نامه بیومتریک باید از مراکز VAC در کشورهای نزدیک به ایران وقت بگیرید؛ چرا که کانادا در حال حاضر سفارتی در کشور ما ندارد.
- پس از حضور به موقع در مرکز مربوطه اقدامات مربوط به انگشت نگاری و عکس برداری انجام شده و ثبت میشود.
- پس از اتمام تمامی این مراحل باید منتظر دریافت جواب ویزای خود باشید. تایید یا عدم تایید ویزا از طریق ایمیل به شما اطلاع رسانی میشود.
- در صورت دریافت تاییدیه، ویزای تحصیلی برای شما صادر میشود که بعد از آن نیز باید چند پروسه مختلف را طی کنید. باید بدانید که مجوز اصلی مربوط به تحصیلتان در فرودگاه به شما تحویل داده میشود.
درست است که هر ساله تعداد زیادی دانشجو برای تحصیل در کانادا اقدام به دریافت ویزا کرده و موفق نیز میشوند. اما متاسفانه درصد زیادی از این افراد دچار رد درخواست ویزا یا ریجکتی میگردند. برای کاهش احتمال ریجکتی خود حتما نکات مهم زیر را در نظر داشته باشید:
- تمام مدارک خواسته شده را به صورت کامل و واضح در سایت مربوطه بارگذاری کنید. حتی کوچک ترین نقص در مدارک میتواند کل پروسه مهاجرت شما را مختل کند.
- هنگام تکمیل فرم مورد نطر در سایت مهاجرتی کانادا حتما مشخصات را با دقت تکمیل کنید. ابتدا مطمئن شوید هیچ کادری را از قلم نیانداخته اید و مابقی اطلاعات وارد شده را نیز دوباره چک کنید.
- اسناد معتبری مبتنی بر تمکن مالی خود ارائه دهید. به هیچ عنوان سعی نکنید مدارک جعلی فراهم کنید؛ چرا که در صورت مشخص شدن این موضوع تا پنج سال از اقدام برای ویزا محروم خواهید شد.
- تمام کشورهایی که تا به حال به آنها سفر کرده اید را فهرست کرده و در صورتی که از یک کشور خاص ریجکت شده اید با ذکر علت بیان کنید.
- سعی کنید تمام سوابق تحصیلی و علمی خود را به صورت شفاف شرح دهید. در صورتی که حرفه و مهارت خاصی دارید و یا از سابقه شغلی بهره مند هستید به صورت جامع در فرم ثبت نام خود از آنها نام ببرید.
- هیچ گاه به موسسات نامعتبر اطمینان نکنید. متاسفانه تعداد مراکزی که با قصد سودجویی وعدههای دروغین به متقاضیان ارائه میدهند کم نیست؛ پس قبل از انتخاب موسسه مهاجرتی، سوابق و مجوزهای او را به خوبی بررسی کنید.
حال ممکن است تمامی مراحل را به صورت دقیق سپری کرده باشید ولی باز هم درخواست ویزای شما رد شود. در این صورت چه باید کرد؟ اولین گام چک کردن فرم ثبت نام و مدارک است. در صورتی که اطمینان پیدا کنید که همه چیز کامل بوده و دلیل رد شما ناعادلانه است میتوانید نسبت به این تصمیم اعتراض کنید. البته هنگام اعتراض و ارسال درخواست مجدد باید ریزبینی فوق العاده ای داشته باشید؛ چرا که درخواست ثانویه از حساسیت بیشتری برخوردار است. گاهی پیش میآید که حتی اعتراض یا درخواست مجدد نیز نتیجه بخش نیست. افرادی که در این راه مصمم هستند معمولا از طریق دادگاه اقدام به شکایت علیه ریجتکی ویزای خود میکنند.
بورسیه تحصیلی کانادا
جالب است بدانید که سیستم آموزشی کانادا حتی برای افرادی که به دلیل مشکلات مالی توانایی ادامه تحصیل ندارند نیز برنامههایی تدارک دیده است. گاهی پیش میآید برخی دانشجویان خارجی استعداد و توانایی قابل توجهی دارند ولی وضعیت مالی و اقتصادی آنها به گونه ایست که پرداخت شهریه برایشان امکان پذیر نیست. در چنین شرایطی بهترین راه اقدام برای گرفتن بورسیه تحصیل در کاناداست. در ابتدای مطلب باید مطلع باشید که دریافت بورسیه تحصیلی کانادا در مقطع کارشناسی بسیار سخت تر از دورههای کارشناسی ارشد و دکتراست. در واقع بین این سه مقطع، بورسیه گرفتن در دوره دکترا از مابقی آسان تر میباشد. برخی از رایج ترین رشتههایی که دولت کانادا به دانشجویان آنها فرصت بورسیه گرفتن را ارائه میدهد عبارتند از:
- زیر شاخههای مربوط به علوم بهداشت
- علوم کامپیوتر و رشتههای وابسته به آن
- علوم مربوط به زیست شناسی
- رشتههای مختلف علم شیمی
- تمامی رشتههای مهندسی از قبیل مکانیک، شیمی، برق و …
- زیر مجموعههای علوم انسانی مانند جغرافیا
- معماری
- هنر
- مدیریت
- رشتههای مربوط به امور مالی نظیر اقتصاد
- آموزش زبان
- و …
همان طور که خواندید سیستم آموزش و پرورش این کشور تقریبا تمامی رشتهها را تحت پوشش بورسیه قرار میدهد. اما تجربیات سالهای اخیر نشان میدهد که شانس پذیرش در برخی رشتهها بالاتر است. رشتههای مهندسی یکی از این رشتهها به حساب میآیند. پس از دریافت بورسیه تحصیلی کانادا چه مزایایی را دریافت خواهید کرد؟ در صورتی که جزو دانشجویان با بورسیه معمولی باشید صرفا هزینه تحصیل برایتان رایگان خواهد بود و سایر هزینههای مربوط به زندگی بر عهده خودتان است. اما دانشجویانی که دارای بورسیه فول فاند هستند نه تنها از تحصیل رایگان بهره مند میشوند، بلکه تمامی هزینههای زندگی آنها توسط دولت این کشور پرداخت خواهد شد. این هزینهها شامل مسکن، خوراک، حمل و نقل و … هستند.
پیش از اقدام برای دریافت بورسیه لازم است اطلاع داشته باشید که کانادا بیشترین بودجه مربوط به بورس کردن دانشجویان را به دانشگاههای برتر خود اختصاص میدهد. بنابراین حتما باید لیست دقیقی از این دانشگاهها در دست داشته باشید و با بررسی کردن شرایط اختصاصی هر کدام و سطح علمی خود یکی از آنها را انتخاب کنید. تلاش کنید در طول دوره تحصیل خود در ایران تا حد ممکن در زمینههای پژوهشی مانند تحقیق و نوشتن مقالات علمی فعالیت کنید. تاثیر داشتن مقالات علمی معتبر بیشتر از چیزیست که تصور میکنید. در صورتی که تاکنون هیچ مقاله ای چاپ نکرده اید باید برای جبران، ویژگیهای خاص دیگری نظیر یک مهارت علمی متمایز، معدل بالاتر از ۱۸ و … داشته باشید. مسلما تحصیل در کانادا به صورت رایگان ارزش این همه تلاش و کوشش را دارد.
شرایط بورسیه تحصیلی کانادا
تحصیل در کانادا به صورت بورسیه کار خیلی آسانی نیست. دولت کانادا به شرطی بودجه و سرمایه ای را در اختیار یک دانشجو قرار میدهد که مطمئن باشد از نظر استعداد و سطح علمی نسبت به سایر دانشجویان برتریهای خاصی دارد. برای این که بدانید شما نیز جزو واجدین شرایط این امتیاز بزرگ هستید یا خیر، ادامه مطلب را دنبال کنید.
- حداقل معدل دانشجو در آخرین مقطع تحصیلی باید ۱۷ باشد. مسلما هر چقدر معدل فرد بالاتر باشد، به همان میزان شانس او افزایش پیدا میکند. البته در شرایطی که شخص امتیاز خاصی مانند فعالیتهای پژوهشی ویژه ای داشته باشد میتواند با معدل کمتر از ۱۷ نیز برای دریافت بورسیه اقدام کند.
- داشتن نمره آیلتس حداقل ۶.۵ نیز یکی دیگر از شرایط مهم بورسیه به حساب میآید.
- ارائه مقالاتی که در نشریات خارجی یا داخلی چاپ کرده اید.
هر دانشگاه با توجه به قوانین خود دانشجویان را موظف میکند برای انجام اقدامات مربوط به دریافت بورسیه مدارک به خصوصی را ارائه دهند. مدارک خواسته شده در دانشگاههای مختلف همیشه یکسان نیست. اما رایج ترین آنها شامل موارد زیر هستند:
- ترجمه مدارک و ریز نمرات مقطع تحصیلی به صورت اسکن شده
- اسکن پاسپورت
- مدرک زبان
- رزومه
- انگیزه نامه
- توصیه نامه
- مقالات و پایان نامهها
- پروپوزال تحقیقاتی
- و …
چگونه شانس خود را برای دریافت بورسیه دانشگاههای کانادا افزایش دهیم؟ اگر هنوز در حال تحصیل هستید سعی کنید نمرات خود را به بالاترین حد ممکن رسانده و معدل خود را افزایش دهید. اما اگر دوره آخرین مقطع تحصیلیتان به اتمام رسیده است مسلما امکان تغییر معدل وجود نداشته و باید جوانب دیگر را ارزیابی کنید. یکی از مهم ترین امتیازاتی که میتوانید داشته باشید، کسب نمره آیلتس بالاتر است. در صورتی که توانایی کسب نمره آیلتس بالاتر از میزان حداقل را داشته باشید قطعا از شانس بالاتری برخوردار خواهید بود.
ثبت یک مقاله ISI در یکی از نشریات معتبر بین المللی مانند یک راه میان بر عمل میکند. بنابراین در صورتی که نسبت به دریافت بورسیه مصمم هستید حتما پیش از اقدام، تمام تلاش خود را بکنید که از این امتیاز ویژه بهره مند شوید. فردی که قصد دارد بورسیه تحصیل در کانادا را دریافت کند حتما باید توانایی شرح اهداف و آینده تحصیلی خود را داشته باشد. این نوشته که در اصطلاح به آن “انگیزه نامه” گفته میشود تاثیر زیادی بر میزان قبولی دانشجو دارد. از سوی دیگر با معدل کم، دیرکرد و عدم انجام به موقع اقدامات مربوطه، گپ تحصیلی و انتخاب نادرست حوزه تحقیقاتی شانس خود را برای بورس شدن کاهش خواهید داد.
هزینه تحصیل در کانادا
حتما شما نیز شنیده اید که دانش آموزان در مدارس کانادا به صورت رایگان به تحصیل میپردازند. اما متاسفانه این مورد فقط برای شهروندان این کشور بوده و دانش آموزان خارجی باید برای تحصیل در مدارس نیز به صورت سالیانه میزان خاصی شهریه بپردازند. اما از آنجایی که مدارس به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم میشوند میزان شهریه نیز متفاوت خواهد بود. شهریه تحصیل در مدارس دولتی بین ۸ تا ۱۶ هزار دلار بوده و در مدارس خصوصی حدود ۶ تا ۲۶ هزار دلار است. جایگاه و امکانات مدرسه در تغییر میزان شهریه نقش به سزایی را ایفا میکند. دولت کانادا برای دانش آموزان بر خلاف دانشجویان هیچ شرایط بورسیه ای را در نظر نمیگیرد. هزینه تحصیل در کالجها نیز حدود ۷ الی ۳۰ هزار دلار است. اما شهریه دانشگاههای این کشور به چه صورت است؟
موردی که تحصیل در کانادا را نسبت به سایر کشورها متمایز میکند این است که شهریه مقطع دکترا در دانشگاههای آن بسیار کمتر از مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد است. هزینههای مربوط به تحصیل در مقطع کارشناسی حدودا ۲۵ هزار دلار بوده و این هزینه در مورد دوره کارشناسی ارشد بین ۲۱ تا ۳۳ هزار دلار اعلام شده است. در حالی که شهریه مقطع دکترا بین ۹ الی ۱۶ هزار دلار کاناداست. البته ناگفته نماند که تمامی اعداد و ارقام اعلام شده به صورت میانگین بوده و نرخ دقیق به دانشگاه و رشته انتخابی شما بستگی دارد. چه بسا که ممکن است شهریه سالیانه یک رشته از میزان حداقل اعلام شده بسیار کمتر باشد. در مقابل این امکان نیز وجود دارد که شهریه یک رشته خاص از نرخ حداکثر نیز فراتر رود.
جدای از شهریه دانشگاه ممکن است دانشجو نمره زبان لازم را کسب نکرده باشد. در این شرایط با توجه به طول دوره آموزشی خود باید هزینه ای را به مرکز آموزش زبان بپردازد. میانگین هزینه آموزش زبان برای ۱۲ هفته حدودا ۳ الی ۴ هزار دلار کاناداست. در زمان اقدام برای تحصیل در کانادا پرداخت هزینه ویزا، بیمه، بیومتریک و معاینه ضروریست. درست است که این پرداختیها جزو شهریه دانشگاه به حساب نمیآیند ولی به عنوان هزینههای جانبی ویزای تحصیلی کانادا محسوب میشوند.
هزینه زندگی در کانادا برای دانشجویان
مطمئنا میدانید که تمام هزینههای دانشجو در شهریه خلاصه نمیشود. هر شخص جدای از تحصیل، نیازهای ضروری دیگری نظیر خورد و خوراک دارد که هزینههای مشخصی را برای او به همراه میآورد. در این بخش چندی از رایج ترین هزینههای زندگی حین تحصیل در کانادا را برایتان شرح خواهیم داد.
- مسکن
مهم ترین نیاز هر فرد، بهره مندی از یک مکان مناسب برای زندگی و استراحت است. هزینه اجاره محل زندگی برای تمام دانشجویان یکسان نیست؛ چرا که برخی افراد ترجیح میدهند در یک خوابگاه اقتصادی اسکان داشته باشند و بعضی دیگر تمایل دارند یک آپارتمان مستقل برای خود اجاره کنند. میانگین اجاره انواع محل اقامت به شرح زیر است:
خوابگاه دانشجویی: ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار
آپارتمان مشترک با یک هم خانه: ۵۰۰ تا ۸۰۰ دلار
آپارتمان یک خوابه مستقل: ۱.۵۰۰ دلار
هزینههای گفته شده یک میانگین کلی از نرخ اجاره مسکن در این کشور است. اجاره خوابگاه یا آپارتمان در برخی شهرهای این کشور بسیار گران تر از سایر شهرهاست. عواملی نظیر لوکیشن آپارتمان، نزدیکی به مترو و مراکز خرید نیز به تغییر قیمت آن دامن میزنند. به هر حال اسکان چند دانشجو در یک آپارتمان و تقسیم اجاره بین آنها رواج زیادی پیدا کرده است.
- خورد و خوراک
تغذیه مناسب یکی از نیازهای اصلی انسان است. در هر جای جهان که باشید نیاز دارید روزانه حداقل سه وعده غذا مصرف کنید. اما از آنجایی که ممکن است با هزینه مواد غذایی در کشور کانادا آشنایی نداشته باشید کمی از این نظر احساس نگرانی کنید. میانگین هزینه خرید مواد غذایی برای دانشجویان بین ۲۵۰ الی ۴۰۰ دلار است. البته همه چیز به سبک زندگی فرد بستگی دارد؛ چرا که ممکن است یک شخص تمایل داشته باشد در ماه وعدههای غذایی زیادی را در رستوران صرف کند که مسلما هزینه چنین شخصی بالاتر خواهد بود. اما برای آشنایی بیشتر شما قیمت چند ماده غذایی پرمصرف را برایتان اعلام میکنیم.
آب معدنی: ۱.۹۸ دلار
شیر یک لیتری: ۲.۶۰ دلار
پانصد گرم نان: ۳ دلار
یک کیلو گرم برنج: ۴ دلار
یک کیلو گرم سیب زمینی: ۳ دلار
دوازده عدد تخم مرغ: ۳.۹۲ دلار
- حمل و نقل
هزینه ماهیانه حمل و نقل دانشجو تا حد زیادی به وسیله نقلیه انتخابی او بستگی دارد. تعرفه کرایههای مترو، اتوبوس و تاکسی متفاوت هستند و مسلما از بین این سه گزینه، کرایه تاکسی بالاتر است. اما برای اعلام یک نرخ متوسط میتوان بازه ۸۰ تا ۱۲۰ دلار در هر ماه را در نظر گرفت. جالب است بدانید که دانشجویان میتوانند برای استفاده از اتوبوس و مترو از تخفیفهای دانشجویی استفاده کنند.
- بیمه
در ابتدا باید بگوییم که بیمه دانشجویی در کانادا با توجه به استان انتخاب شده به دو نوع خصوصی و دولتی تقسیم میشود. در صورتی که استان مد نظر شما سازمان بیمه دولتی داشته باشد هزینه مربوط به بیمه برای شما کاهش پیدا میکند. میانگین نرخ بیمه در هر سال برای دانشجو بین ۶۰۰ الی ۱۵۰۰ دلار است. البته در صورتی که یک یا چند عضو خانواده خود را به همراه داشته باشید این نرخ افزایش خواهد یافت.
- پرداخت قبوض
اگر برای اسکان خود یک آپارتمان اجاره کرده باشید باید به صورت ماهیانه هزینه پرداخت انرژی را نیز در نظر بگیرید. این هزینه در هر ماه بین ۹۰ تا ۳۰۰ دلار است. در صورتی که یک یا چند هم خانه داشته باشید این هزینه بین شما تقسیم خواهد شد.
- سایر هزینههای جانبی
نام بردن از یکایک هزینههای زندگی دانشجو در این مقاله ممکن نیست؛ چرا که سبک زندگی افراد با هم تفاوت دارد. برای مثال ممکن است شخصی در هر ماه هزینه گزافی را صرف تفریح کرده و دیگری در این گزینه صرفه جویی کند. اما به طور کلی هزینههای دیگری نظیر قبوض تلفن، اینترنت، کتاب و لوازم تحریر، پوشاک و … را نیز در نظر داشته باشید.
اگر در مورد هزینههای زندگی هنگام تحصیل در کانادا نگران هستید بهتر است بدانید که شهرهای تورنتو، ونکوور، مونترال و کلگری جزو گران ترین شهرهای این کشور به حساب میآیند. از سوی دیگر شهرهای سنت کاترینز، ابوتسفورد، مونکتون، لاوال و شربروک به عنوان ارزان ترین شهرها اعلام شده اند. بنابراین در صورتی که از نظر هزینه با محدودیت زیادی مواجه هستید میتوانید حین انتخاب دانشگاه، فهرست این شهرها را به یاد داشته باشید.
به طور کلی حداقل هزینه زندگی سالیانه دانشجویان ده هزار دلار در هر سال است. اما خبر خوش این است که دانشجویان با همان کار پاره وقت دانشجویی نیز میتوانند بخش زیادی از هزینههای خود را تامین کنند. در نتیجه کسانی که با محدودیت مالی مواجه هستند میتوانند در طول دوره تحصیل به صورت پاره وقت و در ایام تعطیل تمام وقت کار کرده و در سال حدود ده هزار دلار یا بیشتر کسب درآمد کنند. حتی در صورت عدم نیاز میتوانند بخشی از آن را پس انداز نمایند.
بهترین دانشگاه های کانادا
رویای هر شخص، تحصیل در یکی از برترین دانشگاههای جهان است. اگر قصد داشته باشید بعد از فارغ التحصیلی در یک کشور دیگر شاغل شده و یا ادامه تحصیل دهید باید بیشتر به انتخاب دانشگاه توجه کنید. چرا که حتما دانشگاه مورد نظر باید در سطح بین المللی اعتبار کافی داشته باشد و مدرک دریافتی از آن مورد تایید سازمانهای جهانی قرار بگیرد. بررسی لیست کامل دانشگاههای معتبر کشور کانادا فراتر از این مطلب است اما سعی کرده ایم لیستی از برترین دانشگاههای این کشور را برایتان نام ببریم. لازم به ذکر است که عدد ذکر شده در کنار هر کدام مربوط به رتبه جهانی آن دانشگاه است.
- دانشگاه تورنتو: رتبه ۲۵
- دانشگاه مک گیل: رتبه ۳۱
- دانشگاه بریتیش کلمبیا: رتبه ۴۵
- دانشگاه مونترال: رتبه ۱۱۸
- دانشگاه آلبرتا: رتبه ۱۱۹
- دانشگاه مک مستر: رتبه ۱۴۴
- دانشگاه واترلو: رتبه ۱۶۶
- دانشگاه وسترن: رتبه ۲۰۳
- دانشگاه کوئین: رتبه ۲۴۶
- دانشگاه کلگری: رتبه ۲۴۶
این امتیاز دهی به عنوان یک رتبه بندی کلی در نظر گرفته میشود. بدین معنی که با توجه به رشته انتخابی، بهترین دانشگاه پیشنهادی برای شما تغییر پیدا خواهد کرد. برای مثال در صورتی که متقاضی تحصیل در حوزه اقتصاد هستید دانشگاههای یورک، پرنس ادوارد، تامپسون ریورز و آلگوما بهترین گزینههای پیش روی شما به حساب میآیند. در مقابل برای تحصیل در حیطه کامپیوتر برترین مراکز آموزشی شامل دانشگاههای اتاوا، FDU و NYIT هستند. این مورد راجع به سایر رشتهها نظیر علوم مهندسی، پزشکی، هنر و … نیز صدق میکند. بنابراین در صورتی که به دنبال تحصیل در کانادا هستید باید تحقیق کنید برترین دانشگاههای رشته تحصیلی شما کدامند. البته فراموش نکنید که بهره مندی از شرایط آنها اولین اصل پذیرش در چنین دانشگاههای سطح بالایی محسوب میشود.
زمان اپلای دانشگاه های کانادا
در ابتدا باید بدانید که کلیه مراحل مربوط به اپلای و پذیرش در دانشگاههای این کشور به صورت غیر حضوریست. یعنی شما پیش از آغاز ترم تحصیلی نیازی به حضور در دانشگاه جهت اخذ پذیرش نخواهید داشت. در واقع هر یک از دانشگاههای کانادا یک وبسایت مخصوص دارند که روند پذیرش دانشجو از طریق همین وبسایتها انجام میشود. دانشجو باید مجموعه کاملی از مدارک خود را آماده کرده و پس از تشکیل حساب کاربری، در سایت مربوطه آپلود کند. زمانی که در مورد پذیرش تحصیلی اقدام میکنید حتما بارها واژه ددلاین به گوشتان میخورد. ددلاین به بازه زمانی خاصی گفته میشود که هر دانشگاه برای اپلای کردن دانشجویان در نظر میگیرد. این تاریخ ممکن است در دانشگاههای مختلف، متفاوت باشد.
اکثر دانشگاههای کانادا ترمهای تحصیلی خود را از ماه سپتامبر و ژانویه شروع میکنند. البته تعداد محدودی از دانشگاهها در چند ماه خاص نیز امکان پذیرش دانشجو را فراهم میکنند. اما به طور کلی اکثریت پذیرش دانشجویان در ماه سپتامبر انجام میشود. دانشجویان باید تاریخ دقیق ددلاین دانشگاه مورد نظر خود را دانسته و از شش ماه قبل، روند اپلای کردن را آغاز کنند. یکی از مهم ترین مراحل در پروسه اپلای، تکمیل مدارک است. بنابراین از مدتها قبل مدارکی مانند ریز نمرات، انگیزه نامه، رزومه، مدرک زبان و توصیه نامه را حاضر کنید. به یاد داشته باشید که شرکت در آزمون آیلتس و دریافت نتیجه آن ممکن است کمی طولانی باشد؛ بنابراین حین تکمیل مدارک، زمان کافی به این موضوع اختصاص دهید.
همان طور که گفتیم تاریخهای مربوط به ددلاین هر دانشگاه به صورت دقیق در وبسایت آن اعلام میشود. پس اگر در مورد تحصیل در کانادا جدی هستید باید کاملا گوش به زنگ باشید و پروسه اپلای را به موقع شروع کنید. در صورتی که خودتان در مورد طی کردن این مرحله دچار مشکل هستید بهتر است از یک موسسه حرفه ای در این زمینه کمک بگیرید.
بهترین رشته برای تحصیل در کانادا
تعیین بهترین رشتهها برای تحصیل در کانادا به این موضوع بستگی دارد که هدف اصلی شما از تحصیل چه باشد. بیشتر افراد انتخاب رشته دانشگاهی خود را بر اساس بازار کار و آینده شغلی آن انتخاب میکنند. در این میان تعداد محدودی نیز وجود دارند که فقط علاقه خود را در نظر گرفته و زیاد به فکر موضوع اشتغال نیستند. از آنجایی که موضوع درآمدزایی مهم ترین فاکتور مد نظر در حین انتخاب رشته است سعی داریم برخی از بهترین رشتههایی که بازار کار فوق العاده ای دارند را نام ببریم.
- رشتههای مربوط به امور مالی
حتما میدانید که رکن اصلی پایداری هر کشور، اقتصاد آن است. از همین رو شغلهای مربوط به اقتصاد کشور بیشمار بوده و بازار کاری بی نظیری دارند. بنابراین اشخاصی که در حوزه بازارهای مالی تحصیل میکنند با آینده کاری عالی روبرو خواهند شد. برخی از زیر شاخه ای این حیطه عبارتند از:
- حوزه کامپیوتر
مشاغل پیش روی فارغ التحصیلان شاخههای کامپیوتر به قدری گسترده است که هیچ فرد ماهری در این حیطه بیکار نخواهد ماند. کمتر کسی وجود دارد که از کارایی بی نظیر علوم کامپیوتر در دنیای امروزه آگاه نباشد. پس کاملا بدیهیست که دانش آموختگان کامپیوتر امکان اشتغال در ارگانهای زیادی را دارند.
- مهندسی
تمامی زیر شاخه مهندسی در کشور کانادا با کمبود نیرو مواجه هستند. بنابراین تحصیل در یکی از رشتههای مهندسی شیمی، مکانیک، برق و … بهترین شرایط شغلی را برای شما به ارمغان میآورد. از آنجایی که زیر ساختهای هر کشور وابسته به قدرت علوم مهندسی آن کشور است، بازار کار این رشتهها هیچوقت از رونق نخواهد افتاد.
- پزشکی، بهداشت و درمان
به جرات میتوان گفت که زندگی انسانها با این حیطه تحصیلی ارتباط تنگاتنگی داشته و هیچ گاه از مشاغل درمانی اشباع نخواهد شد. از آنجایی که موقعیت اجتماعی و درآمد مناسبی در انتظار فارغ التحصیلان این حوزه است کاملا طبیعیست که زیر شاخههای آن جزو پرطرفدارترین رشتههای تحصیل در کانادا به حساب آیند.
- حوزه رسانه
حتما متوجه شده اید که در حال حاضر پایداری و بقای خیلی از مشاغل وابسته به رسانههاست؛ اما چگونه؟ این رسانهها هستند که تبلیغات مشاغل و حوزههای مختلف را پررنگ کرده و اخبار روز را به اطلاع مردم میرسانند. دنیای رسانه از سالهای دور پر رنگ و لعاب بوده ولی در سالهای اخیر با گسترش فضای مجازی، نقش آن بسیار پررنگ تر شده است. بنابراین طبیعیست افراد زیادی تمایل داشته باشند در زیر مجموعههای مختلف آن مانند خبرنگاری، روزنامه نگاری و … به تحصیل بپردازند.
نحوه پذیرش در دانشگاه های کانادا
برای تحصیل در کانادا ابتدا باید از دانشگاههای این کشور پذیرش دریافت کنید. شاید گمان کنید مراحل دریافت پذیرش خیلی سخت و پیچیده است. اما در صورت آگاهی و دقت کافی به سادگی میتوانید از این مرحله نیز عبور کنید. در بخشهای قبلی تا حدودی با نحوه اپلای در دانشگاههای این کشور آشنایی پیدا کردید. اما در این قسمت با جزئیات بیشتر راجع به این موضوع صحبت خواهیم کرد.
- شرکت در کلاسهای زبان و اقدام برای دریافت آیلتس
با توجه به این که سطح زبان شما در چه حدیست، زمان این پروسه ممکن است کوتاه یا طولانی باشد. بنابراین باید پیش از هر اقدامی برای پذیرش در دانشگاه، ابتدا سطح زبان خود را به حد نیاز رسانده و خیال خود را از بابت گرفتن مدرک زبان راحت کنید.
- انتخاب دانشگاه و رشته
هیچ گاه سعی نکنید صرفا بر اساس تجربیات اطرافیانتان انتخابهای خود را انجام دهید. دانشگاه و رشته مناسب برای شما ممکن است متفاوت با دیگری باشد. در نتیجه علایق و مهارتهای خود را به خوبی بشناسید و با در نظر داشتن شرط معدل دانشگاه، بهترین موقعیت را برگزینید.
- معادل سازی و ترجمه مدارک
در این مرحله حتما باید مدارک تحصیلی قبلی خود را معادل سازی کنید. همچنین ارائه ترجمه آنها به دانشگاه مورد نظر کاملا ضروریست.
- آماده سازی انگیزه نامه و رزومه
شما باید در قالب یک فایل مانند یک مقاله به دانشگاه انتخاب شده توضیح دهید که اهداف اصلی شما از پذیرش تحصیلی این دانشگاه چیست. جزء به جزء سوابق تحصیلی و مهارتهایی که تا به حال آموخته اید را شرح دهید. انگیزه نامه شما باید با زبانی رسا و به دور از هر گونه ابهام نوشته شود؛ چرا که تاثیر به سزایی بر تصمیم دانشگاه مورد نظر میگذارد. این نامه سرنوشت ساز باید در ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ کلمه تالیف شود.
- اقدام به موقع برای اپلای
حتما باید پروسه اپلای خود را در زمان درست و به موقع انجام دهید؛ چرا که در این صورت شانس شما برای اخذ پذیرش افزایش پیدا خواهد کرد.
پس از این که تمامی مدارک خود را تکمیل کرده و مراحل گفته شده را به درستی طی کردید باید منتظر پاسخی از طرف دانشگاه مربوطه باشید. پذیرش یا عدم پذیرش شما طی یک بازه زمانی مشخص به شما اطلاع داده میشود. در حین انجام اقدامات مربوط به پذیرش در کانادا باید عزم و اراده بالایی داشته باشید. هیچ گاه امید خود را از دست نداده و تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا خود را برای تحصیل در این کشور آماده کنید.
تحصیل آنلاین در کانادا
گاهی اوقات برخی اشخاص به دلیل اشتغال تمام وقت، امکان حاضر شدن در کلاسهای دانشگاه را ندارند. گاهی نیز پرداخت هزینههای مهاجرت به کانادا برای فرد میسر نبوده و توانایی فراهم کردن این هزینهها را ندارد. در چنین شرایطی گزینه تحصیل آنلاین در کانادا میتواند ایده جالبی باشد. برخی از دانشگاههای این کشور هر ساله دورههایی را به صورت آنلاین برگذار میکنند که شرایط تحصیلی آسانی را برای دانشجو فراهم میکند. جالب است که دانشگاه معتبر تورنتو نیز جزو همین دانشگاههاست.
البته باید بدانید که برای شرکت در دورههای آنلاین این دانشگاهها همانند تحصیل حضوری باید میزان خاصی شهریه پرداخت کنید؛ به علاوه تمامی مدارک شما باید تکمیل شده باشد. متوسط شهریه در نظر گرفته شده برای تحصیل آنلاین در این کشور حدودا ده الی بیست هزار دلار است. کاهش یا افزایش این شهریه به رشته و اعتبار دانشگاه بستگی دارد. حال میخواهیم چندی از معایب و مزایای این روش تحصیلی را برای شما شرح دهیم.
مزایا
- فرقی نمیکند در قاره آفریقا زندگی میکنید یا ساکن آسیا هستید. تحصیل آنلاین محدودیتهای مربوط به جبر جغرافیایی را از بین برده و امکان تحصیل از راه دور را برایتان فراهم میکند.
- دیگر از بابت هزینههای مسکن، حمل و نقل و … در یک کشور دیگر نگران نخواهید بود. در واقع در منزل خود با همان سبک زندگی همیشگی به تحصیل خواهید پرداخت. همچنین الزامی به سپری کردن مراحل دریافت ویزای تحصیلی کانادا ندارید.
- در صورتی که شاغل هستید و یا یک برنامه روزانه خاص دارید، راحت تر میتوانید دورههای آموزشی خود را با برنامه روزانه خود تطابق دهید.
معایب
- شما به صورت حضوری در کلاس نبوده و ممکن است نتوانید به اندازه کلاسهای حضوری با اساتید خود راجع به مباحث علمی بحث کنید.
- همانند کلاسهای حضوری، تحصیل در یک محیط بین المللی را تجربه نخواهید کرد و امکان تعامل با همکلاسهایتان برای شما وجود نخواهد داشت.
مسلما نمیتوان به طور قاطعانه موارد گفته شده را به عنوان معایب تحصیل آنلاین دانست. شرایط یادگیری و استعداد افراد مختلف با هم متفاوت بوده و روش تحصیل مخصوص به هر کدام نیز یکسان نیست. همان طور که میدانید تحصیل آنلاین پس از وقوع پدیده کرونا بسیار رواج پیدا کرد. پس از این دوره بیماری افراد زیادی خود را با شیوههای یادگیری آنلاین تطابق داده و این روش را به حضور فیزیکی ترجیح میدهند.
مدارک مورد نیاز
همان طور که پیش از این گفتیم یکی از مهمترین مراحل آغاز تحصیل در کانادا، تکمیل درست مدارک است. نداشتن یکی از مدارک لازم میتواند تمام تلاش شما را برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا از بین ببرد. بنابراین با دقت هر چه بیشتر تمامی مدارک زیر را جمع آوری کنید.
- مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی که مورد تایید دانشگاههای این کشور باشد.
- اصل مدرک تحصیلی و ترجمه آن به همراه ریز نمرات
- پاسپورت معتبر
- اصل مدراک شناسایی و ترجمه آنها
- عکس پرسنلی
- انگیزه نامه
- رزومه
- توصیه نامه برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا
- مقالات چاپ شده برای متقاضیان مقطع دکترا
- نامه پذیرش دانشگاه
- فیش مربوط به پرداخت هزینه ثبت نام
- مدارک مربوط به واریز ودیعه شهریه
- اسناد تمکن مالی
در نظر داشته باشید که برای جمع آوری مدارک ضروری فقط به این لیست بسنده نکنید؛ چرا که ممکن است برخی دانشگاهها، مدارک دیگری نیز از شما بخواهند. پس به یاد داشته باشید که بررسی مداوم وبسایت دانشگاه و به روز رسانی اطلاعات مربوط به پذیرش یکی از مهم ترین گامهای تحصیل در کانادا به حساب میآید.
گپ تحصیلی کانادا
حتما شما هم بارها گپ تحصیلی را به عنوان یکی از مهم ترین دلایل ریجکت شدن برخی متقاضیان شنیده اید. اما منظور از گپ تحصیلی چیست؟ در صورتی که فاصله بین آخرین مقطع تحصیلی و زمان پذیرش از دانشگاه زیاد باشد به اصطلاح گپ تحصیلی نامیده میشود که توجیه آن کار ساده ای نیست. آفیسر مهاجرتی کانادا با مشاهده این وقفه طولانی گمان میکند هدف شما صرفا تحصیل در کانادا نبوده و دلایل دیگری برای اخذ پذیرش دارید. بنابراین شانس افرادی که با وقفه طولانی اقدام به مراحل دریافت ویزا میکنند بسیار کمتر از افرادیست که بلافاصله پس از اتمام دوره تحصیل، روند پذیرش را آغاز مینمایند.
به علاوه آفیسر پرونده شما معتقد خواهد بود که با وجود این وقفه قطعا بخش زیادی از اطلاعات علمی آموخته شده را از یاد برده اید و ممکن است نتوانید مقطع تحصیلی بعدی را به درستی طی کنید. افرادی که از چنین شرایطی برخوردار هستند چاره ای جز توجیه این موضوع نخواهند داشت. اما رایج ترین راهکارهای قانع کردن آفیسر پرونده در مورد گپ تحصیلی چیست؟
- دلایل پزشکی
ممکن است دانشجو به دلیل درگیری با بیماری یا مواجهه با سوانحی مانند تصادف مدت زیادی در دوره درمان باشد. در چنین شرایطی میتواند با ارائه اسناد معتبر و با توجه به طول دوره نقاهت خود، آفیسر را در رابطه با این وقفه توجیه کند.
- ازدواج یا طلاق
وقوع اتفاقات خاص در زندگی فرد نظیر ازدواج، طلاق و حتی بارداری یکی دیگر از مواردیست که میتواند به شما کمک کند مسئول مربوطه را در رابطه با این فاصله تحصیلی قانع کنید. برای انجام این امر لازم است اسناد معتبری را به صورت ترجمه شده ارائه دهید.
- سربازی
از آنجایی که آفیسرهای مهاجرتی همگی از شرایط سربازی در ایران اطلاع دارند، آقایان میتوانند با ترجمه مدارک پایان خدمت، دو سال از گپ تحصیلی خود را با این موضوع توجیه کنند.
- آموزش زبان
یادگیری زبان دوم برای فرد کار خیلی ساده ای نبوده و به زمان خاصی نیاز دارد. مطمئنا مسئولین اداره مهاجرت کانادا نیز بر این موضوع واقف هستند. در صورتی که بتوانید ثابت کنید در این دوره گپ تحصیلی به یادگیری زبان و دریافت مدرک مورد نظر مشغول بوده اید شانستان برای دریافت ویزا افزایش پیدا میکند.
- پژوهشها و تحقیقات علمی
یکی دیگر از بهترین راهها برای موجه سازی گپ تحصیلی این است که بتوانید به مسئولین مربوطه نشان دهید که این مدت را به پژوهش و تحقیق علمی خاصی اختصاص داده اید. هر چقدر این تحقیق علمی حرفه ای تر باشد شانس بیشتری برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا خواهید داشت.
- سوابق کاری
ارائه اسنادی که سابقه کار حرفه ای شما را نشان دهد میتواند شانس ریجکتی ویزایتان را کاهش دهد. بدین معنی که شما باید به آفیسر ثابت کنید که در این سالها در یک حرفه خاص مشغول به کار بوده اید. در صورتی که حیطه کاری تان با رشته تحصیلی شما مرتبط باشد قطعا با افزایش شانس بیشتری روبرو خواهید شد.
بدون شک ریجکت شدن ویزای تحصیلی برای هر شخصی ناراحت کننده است؛ مخصوصا اگر در این راه تلاش زیادی کرده باشد. به یاد داشته باشید که ارائه مقالات علمی، نمره بالای آیلتس، مهارتهای تجربی خاص، سوابق کاری حرفه ای و مدیریتی و … در راه گذر از موانع گپ تحصیلی به شما کمک شایانی میکنند.
تحصیل در کانادا با مدرک دیپلم
در صورتی که دوره ۱۲ یا ۱۳ ساله دیپلم خود را گذرانده باشید وقت آن رسیده است که برای ثبت نام در دانشگاه اقدام کنید. انتخاب محل تحصیل یکی از سرنوشت سازترین تصمیماتی است که هر فرد در طول زندگی خود میگیرد. آمارهای اخیر نشان میدهد که بسیاری از اشخاص تحصیل در کانادا را برای دوره کارشناسی خود انتخاب میکنند. در صورتی که مدرک دیپلم خود را دریافت کرده باشید، دانشگاههای زیادی در این کشور پذیرای شما خواهند بود. اما این گفته بدین معنا نیست که به طور قطع موفق به دریافت پذیرش خواهید شد.
سیستم آموزشی دوره کارشناسی این کشور بر پایه مهارت آموزی بوده و فارغ التحصیلان این دوره آمادگی لازم برای اشتغال در حیطه تحصیلی خود را پیدا میکنند. از آنجایی که دانشگاههای این کشور مملو از نژادهای مختلف هستند، ایرانیان نیز در این محیطهای آموزشی احساس بهتری خواهند داشت. به طور کلی پس از اتمام دیپلم برای پذیرش در مقطع کارشناسی انتخابهای زیادی پیش رویتان خواهد بود. میزان موفقیت شما در اخذ پذیرش تا حد زیادی به انتخاب رشته درست و معدل دیپلمتان بستگی دارد.
با وجود این که تعدادی از برترین دانشگاههای جهان در این کشور قرار دارند، باز هم میتوان گفت هزینه تحصیل در کانادا نسبت به بسیاری از کشورها مقرون به صرفه تر است. اما متاسفانه سطح بورسیه گرفتن دانشجویان بین المللی برای مقطع کارشناسی بسیار محدود بوده و به احتمال زیاد ناچارید شهریه دانشگاه را بدون تخفیف پرداخت کنید. اما در عوض پس از دیپلم، دستتان برای انتخاب رشته بازتر از مقاطع بعدیست. البته حوزه رشته ای که در سه سال آخر دیپلم خود فرا گرفته اید نیز در این قضیه بی تاثیر نخواهد بود.
تحصیل در کانادا بدون مدرک زبان
افرادی که برای مقاطع ابتدایی و دبیرستان قصد ورود به کانادا را دارند الزامی به ارائه مدرک آیلتس نخواهند داشت. اما این دانش آموزان پس از ورود به محیط تحصیلی در ابتدا با آزمونهای تعیین سطح روبرو میشوند. در صورتی که نمره کسب شده توسط آنها از حد مجاز کمتر باشد باید طبق صلاح دید مسئولین مربوطه چندین دوره پیش نیاز آموزش زبان را سپری کنند. تمامی کلاسهای مدارس این کشور به زبان انگلیسی یا فرانسوی برگذار شده و در نتیجه تحصیل در کانادا بدون یادگیری زبان ممکن نخواهد بود.
اما این پروسه برای دانشجویان چگونه انجام میشود؟ در ابتدای کار لازم است بدانید که پذیرش در مقطع دکترا به هیچ عنوان بدون مدرک آیلتس ممکن نیست. پس متقاضیان این مقطع حتما باید نمره کافی در این آزمون را کسب کرده باشند. اما در مورد مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد کمی قضیه متفاوت است. گاهی پیش میآید دانشجو تمامی شرایط پذیرش تحصیلی در دانشگاههای این کشور را داشته ولی هنوز موفق به دریافت مدرک زبان نشده است. در چنین شرایطی امکان پذیرش مشروط برای چنین شخصی وجود دارد.
اما این شخص نیز پیش از شروع ترمهای تحصیلی خود باید دورههای آموزش زبان را در این کشور سپری کند که مسلما هزینه آنها از شهریه دانشگاه جداست. توصیه ما به متقاضیان تحصیل در کانادا این است که از هر فرصتی برای فراگیری زبان انگلیسی استفاده کنند تا شانس دریافت ویزا را برای خود افزایش داده و ناچار به پرداخت هزینه اضافه دوره های پیش نیاز نباشند. علاوه بر هزینه، طول دوره تحصیل و ورود به بازار کار نیز برای شما طولانی تر خواهد شد.
تحصیل در کانادا به زبان انگلیسی
همان طور که مستحضر هستید زبان انگلیسی به عنوان زبان رسمی جهان شناخته میشود؛ از این رو مدارس کشور ما نیز دروس مربوط به این زبان را در کلاسهای آموزشی گنجانده اند. حتی والدین ایرانی تلاش میکنند از همان کودکی، فرزندان خود را در کلاسهای فوق برنامه زبان انگلیسی ثبت نام کنند. حتما میدانید که مردم کشور کانادا به دو زبان انگلیسی و فرانسوی صحبت میکنند. اما با این وجود باز هم درصد استفاده از زبان انگلیسی در این کشور بسیار بالاتر از فرانسوی است. همین موضوع کار را برای دانش آموزان و دانشجویان خارجی از جمله ایرانیان راحت تر میکند.
در صورتی که شما به زبان فرانسوی واقف باشید امتیاز و محاسن بیشتری دریافت میکنید. اما در غیر این صورت نیز با مشکل خاصی مواجه نخواهید شد؛ چرا که برترین دانشگاههای این کشور تدریس خود را با زبان انگلیسی انجام میدهند. اما نکته ای که باید به آن توجه کنید این است در صورتی که به زبان فرانسوی مسلط نیستید حتما در انتخاب استان و دانشگاه دقت بیشتری داشته باشید. برای مثال زبان غالب در استان کبک کانادا، زبان فرانسوی است. در نتیجه اگر آماده تحصیل در کانادا هستید حتما به زبان غالب شهر و استان مورد نظر خود نیز دقت داشته باشید.
سخن پایانی
در هر شرایط سنی و تحصیلی که هستید پیشنهاد میکنیم شانس خود را امتحان کنید. تحصیل در کانادا به قدری در آینده شما تاثیر میگذارد که ارزش به جان خریدن هر سختی را دارد. زندگی در کشوری با طبیعت زیبا، فرهنگ اصیل، تنوع نژادی، سطح علمی بالا و امنیت زیاد قطعا برای شما و خانواده تان جذابیت زیادی خواهد داشت. موقعیتهای شغلی زیادی که پس از فارع التحصیلی در انتظار شماست به این جذابیت دامن میزند. اما یک خطای کوچک در پروسه دریافت ویزای تحصیلی کانادا میتواند شانس شما را به صفر برساند. استفاده از تجربیات یک مشاور حرفه ای در این زمینه کارساز بوده و راه مهاجرت به کانادا را برای شما هموار میسازد. موسسه مهاجرتی آوا با سابقه بی نظیر در دریافت ویزای تحصیلی برای دانش آموزان و دانشجویان، صفر تا صد مراحل اپلای و دریافت ویزا را در کنار شما عزیزان خواهد بود. در صورتی که تمایل دارید از مشاورین حرفه ای ما در این زمینه کمک بگیرید همین حالا برای تماس با مجموعه اقدام کنید. لازم به ذکر است که شما میتوانید فرمهای مشاوره رایگان موجود در وبسایت موسسه مهاجرتی آوا را تکمیل کرده و اولین گام برای مهاجرت به کانادا را بردارید.
سوالات متداول
آیا پس از اتمام دوره تحصیل، اقامت این کشور را دریافت خواهم کرد؟
مدت زمان اقامت شما پس از فارغ التحصیلی به اتمام میرسد و باید ظرف مدت خاصی به کشور خود باز گردید. دریافت اقامت پس از تحصیل فقط در شرایطی امکان پذیر است که از طریق نوع دیگری از ویزا، مانند ویزای کاری اقدام کنید.
دریافت پذیرش از دانشگاه و اخذ ویزا چقدر طول میکشد؟
پاسخ به این سوال قطعی نیست؛ چرا که ممکن است تحت شرایط خاصی زمان دریافت ویزا کاهش یا افزایش پیدا کند. اما به طور میانگین پذیرش و اخذ ویزا هر کدام به صورت جداگانه بین دو الی چهار ماه طول میکشد.
بهترین شهرهای این کشور برای ادامه تحصیل کدام هستند؟
پاسخ دادن به این سوال بیشتر به دیدگاه و انتظارات شما بستگی دارد. اما به طور کلی شهرهای تورنتو، مونترال، اتاوا، کبک و ونکوور جزو محبوب ترین مقاصد به حساب میآیند.
کدام یک از اعضای خانواده فرد میتوانند ویزای همراه دریافت کنند؟
در صورتی که دانشجو باشید همسر شما و فرزندانتان امکان دریافت ویزای همراه خواهند داشت. البته این موضوع فقط در مورد فرزندان زیر بیست و یک سال صدق میکند. همچنین دانش آموزان زیر ۱۸ سال میتوانند یکی از والدین خود را به همراه داشته باشند.
مهاجرت تحصیلی بهتر است یا دریافت ویزای کاری؟
همه چیز به شرایط شما بستگی دارد. اما در صورتی که شرایط تحصیل در کانادا را دارید بهتر است ابتدا ویزای تحصیل دریافت کرده و پس از فارغ التحصیلی، برای دریافت ویزای کار اقدام نمایید. لازم به ذکر است که اخذ ویزای تحصیلی این کشور ساده تر از ویزای کاریست.
آیا دیپلم صادره از ایران برای اخذ پذیرش در دانشگاههای کانادا معتبر است؟
بله، هیچ نگرانی از بابت این موضوع وجود ندارد.
برای تحصیل در کدام رشتهها رقابت بیشتری دیده میشود؟
در حال حاضر میتوان گفت حیطه پزشکی و مهندسی جزو پرطرفدارترین حوزههای تحصیلی هستند و در نتیجه رقابت بیشتری بین متقاضیان این رشتهها وجود دارد.
آیا برخورداری از بیمه در طول دوره تحصیل اجباری است؟
پاسخ به این سوال مثبت است. شما باید توسط یکی از سازمانهای بیمه این کشور تحت پوشش قرار بگیرید.
آیا برای اشتغال دانشجوی باید ویزای کار دریافت کنم؟
خیر، شما صرفا با ارائه مجوز تحصیلی میتوانید در این کشور کار کنید.
با وجود سابقه کیفری امکان اخذ ویزای تحصیلی وجود دارد؟
متاسفانه باید گفت این مورد در پروسه دریافت ویزا تاثیر بسیار منفی میگذارد.
شهریه دانشگاههای این کشور به چه صورت پرداخت میشود؟
تجربه ثابت کرده است که اغلب دانشگاههای این کشور شهریه را به صورت سالیانه دریافت میکنند. اما گاهی دیده شده که تعداد محدودی از آنها امکان پرداخت شهریه را در طول ترم را نیز فراهم مینمایند.
آیا برای تحصیل در استان کبک حتما باید به زبان انگلیسی مسلط باشم؟
لازم است بدانید که فقط سه دانشگاه در این استان وجود دارند که تدریس خود را به زبان انگلیسی انجام میدهند. کلاسهای مابقی دانشگاهها صرفا به زبان فرانسوی برگذار میشوند. بنابراین حین انتخاب دانشگاه لازم است احتیاط کنید.
دانشجویان خارجی به طور معمول در چه شغلهایی مشغول به کار میشوند؟
از آنجایی که این افراد هنوز مدرک تخصصی خود را دریافت نکرده اند معمولا در کارهای عمومی نظیر امور رستوران و کارگاههای تولیدی استخدام میشوند.
پیدا کردن کار بعد از اتمام تحصیل آسان است؟
این موضوع به رشته و سطح مهارت شما بستگی دارد. خوشبختانه کشور کانادا برای افراد ماهر، موقعیتهای شغلی خوبی را ارائه میدهد.