ویزای تحصیلی آلمان
آلمان به دلیل دارا بودن موسسات برتر، امکانات تحقیقاتی توسعه یافته، شهریه مقرونبهصرفه و آینده شغلی امیدوارکننده یکی از بهترین مقاصد تحصیلی در سراسر جهان است که از محبوبیت بالایی بین دانشجویان بینالمللی برخوردار است و جای تعجب نیست که بسیاری از دانشجویان بینالمللی هر ساله آلمان را برای ادامه تحصیل خود انتخاب میکنند. اکثر دانشجویان بینالمللی خارج از اروپا برای تحصیل در آلمان به اخذ ویزای تحصیلی آلمان نیاز دارند که بایستی از خیلی قبل از تاریخ شروع دوره برای ویزای خود اقدام کنند زیرا ممکن است چندین ماه طول بکشد تا ویزای آنها پردازش شود.
میدانیم که درخواست برای ویزای دانشجویی چقدر میتواند سخت و طاقتفرسا باشد. بنابراین، ما در موسسه مهاجرتی آوا این راهنمای مفید را گردآوری کردهایم تا به شما کمک کنیم روند مهاجرت به آلمان را سادهتر کنید و سفر خود را برای تحصیل در آلمان بدون استرس حفظ کنید، پس تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.
اگر قصد مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل را دارید باید در قدم اول نسبت به اخذ ویزای تحصیلی آلمان اقدام کنید. مهاجرت تحصیلی به آلمان در تمام مقاطع تحصیلی امکان پذیر است. وقتی صحبت از کیفیت آموزش عالی، زیرساختهای تحقیقاتی، روش تدریس، مطالعات کم هزینه و چشم انداز شغلی به میان میآید، آلمان بهترین گزینه خواهد بود. در این مقاله سعی کردیم به شرایط و قوانین کلی ویزا تحصیلی آلمان اشاره کنیم. برای دریافت مشاوره مهاجرت تخصصی یا اقدام برای تحصیل در آلمان کافیست فرم مشاوره را تکمیل کنید.
فهرست عناوین
انواع ویزای تحصیلی آلمان
ویزای دانشجویی آلمان
ویزای دانشجویی آلمان برای دانشجویان بین المللی است که در یکی از دانشگاههای رسمی آلمان پذیرفته شدهاند و آماده شروع تحصیل در یک برنامه دانشگاهی در آلمان هستند.
ویزای دانشجویی متقاضی آلمان
اگر نیاز به حضور در آلمان برای درخواست حضوری برای پذیرش دانشگاه را دارید، این ویزا برای شما مناسب است. این ویزا به شما اجازه تحصیل در آلمان را نمیدهد، فقط برای فرآیند درخواست دانشگاه معتبر است.
ویزای دوره زبان آلمانی
برای تحصیل در دوره زبان آلمانی در کشور آلمان به این نوع ویزا نیاز دارید.
انواع مختلفی از ویزاهای تحصیلی برای تحصیل در آلمان وجود دارند که در ادامه به ذکر آنها میپردازیم:
ویزای شینگن
ویزای شینگن به دانشجویان اجازه میدهد تا حداکثر سه ماه در آلمان بمانند. این ویزا معمولاً برای دانشجویانی مناسب است که تمایل به شرکت در دورههای کوتاه مدت تحصیلی دارند ولی برای کسانی که قصد اخذ مدارک دانشگاهی دارند اخذ این ویزا مناسب نیست و اگر دانشجویی بخواهد اقامت خود را با ویزای شینگن تمدید کند، معمولاً باید کشور را ترک کرده و مجدداً برای ویزای دیگری از کشور خود درخواست دهد.
ویزای ملی
اگر میخواهید به منظور اخذ مدرک در خارج از کشور (چه در مقطع کارشناسی و چه در مقطع کارشناسی ارشد) تحصیل کنید، باید برای ویزای ملی طولانی مدت (ویزای D) اقدام کنید. این ویزا برای دانشجویانی است که به دنبال اقامت بیش از 90 روز در آلمان هستند. اولین قدم برای درخواست ویزای ملی، تعیین وقت سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور خود است. سپس به شما گفته میشود که دقیقا چه مدارکی نیاز دارید که ما در ادامه این مدارک را برای شما فهرست کردهایم.
سه نوع ویزای ملی برای تحصیل در آلمان وجود دارد:
ویزای متقاضی دانشجو
این نوع ویزای تحصیلی آلمان به شما امکان میدهد قبل از دریافت نامه رسمی پیشنهاد پذیرش از دانشگاه انتخابی خود وارد آلمان شوید. با این ویزا میتوانید در مصاحبههای مربوط به درخواست دوره خود شرکت کنید و یا حضوری در آزمونهای ورودی دانشگاه شرکت کنید. ویزای متقاضی دانشجو سه ماه اعتبار دارد و به طور بالقوه تا شش ماه قابل تمدید است. این نکته را در نظر داشته باشید که با ویزای متقاضی دانشجویی نمیتوانید در آلمان تحصیل کنید. اگر در این دوره در یک موسسه پذیرفته شدهاید، میتوانید در زمانی که هنوز در کشور هستید برای اخذ ویزای دانشجویی اقدام کنید.
ویزای دانشجویی آلمان
ویزای دانشجویی برای دانشجویان بینالمللی که پیشنهاد رسمی از یکی از دانشگاههای آلمان دریافت کردهاند قابل استفاده است. این ویزا نیز به مدت سه ماه معتبر است، اما اگر مدت تحصیل شما از این زمان بیشتر شود، میتوانید ویزا را در اداره ثبت نام مهاجران در آلمان تمدید کنید تا مجوز اقامت در این کشور را دریافت کنید.
ویزای دانشآموزی آلمان نیز جزء ویزاهای ملی و طولانی مدت کشور آلمان به حساب میآید که به شما اجازه اقامت بیش از سه ماه و به طول مدت تحصیلتان در کشور آلمان را میدهد. از آنجائیکه که دانشآموزان متقاضی تحصیل در آلمان زیر سن قانونی هستند باید دارای قیم یا سرپرست قانونی باشند که میتواند والدین او، یکی از آنها و یا از آشنایان او باشد. این افراد به شرط اخذ ویزای همراه دانشآموزی میتوانند با فرزند خود در طول مدت تحصیلی وی در آلمان اقامت داشته باشند.
ویزای دوره زبان
ویزای دوره زبان آلمان برای کسانی است که از سه تا دوازده ماه قصد شرکت در یکی از دورههای زبان آلمانی را دارند.
شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان چیست؟
برای ارائه درخواست پذیرش و تحصیل در آلمان، لازم است که متناسب با دوره و مقطع تحصیلی، شرایط خاصی را رعایت کنید. در این شرایط لازم است که پس از انتخاب برنامه تحصیلی مورد نظر خود، شرایطی که توسط دانشگاه مقصد تعیین شده است را بررسی کرده و با شرایط خود منطبق کنید. درواقع برای موافقت با درخواست پذیرش، مدارک شما باید توسط موسسه آموزشی مقصد به رسمیت شناخته شوند. در این شرایط ممکن است مدرک تحصیلی شما توسط دانشگاه مقصد پذیرفته شود و یا لازم باشد در دورههای مقدماتی کوتاه مدت این کشور، شرکت کنید.
علاوه بر این برخی دانشگاههای آلمانی ممکن است برای پذیرش، نمرات شما در آزمونهای بینالمللی را درخواست کنند؛ بنابراین اگر ارائه نمرات آزمون جزء شرایط دوره مورد نظر شماست، باید قبل از ارائه درخواست خود را برای امتحانهای بینالمللی آماده کرده و حد نصاب نمره در این آزمونها را کسب کنید. این آزمونها دارای ساختاری مشابه با آزمون SAT هستند و برای بررسی و سنجش استعداد تحصیلی متقاضیان طراحی شدهاند.
مهارت زبان نیز یکی از مهمترین جنبههای پذیرش برای تحصیل در آلمان است؛ به طور کلی اگر برنامه تحصیلی مورد نظر شما به زبان آلمانی تدریس میشود، هنگام ارائه درخواست پذیرش باید گواهی و مدرکی دال بر مهارت زبان آلمانی خود به دانشگاه مقصد ارائه کنید. در این شرایط با شرکت در آزمونهایی از جمله: Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (DSH) یا TestDaF میتوانند مدارک لازم را به شما ارائه کنند. همچنین اگر دوره تحصیلی انتخابی شما به زبان انگلیسی تدریس میشود باید مدرک تسلط به زبان انگلیسی را از طریق شرکت در آزمونهایی مانند آیلتس و تافل، کسب کنید.
شرایط دریافت ویزای تحصیلی آلمان در مقاطع مختلف
یکی از الزامات تحصیل در کالج و یا دانشگاههای آلمان اینست که در زمان مناسب نسبت به اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنید، ممکن است بسته شرایط کالجی که قصد تحصیل در آن را دارید مدارک متنوعی از جمله مدارک تحصیلی، اثبات منابع مالی در یک حساب مسدود شده و پوشش بیمه سلامت را درخواست کنند. علاوه بر این، هر دوره دارای شرایط خاصی برای صلاحیت تحصیلی است و ممکن است نیاز به شرکت در یک امتحان ورودی برای تحصیل در کالج آلمان یا آزمون زبان باشد.
در رابطه با شرایط سنی برای اخذ ویزای تحصیلی به منظور ورود به کالج یا دانشگاههای آلمان بهتر است بدانید که شرایط سنی خاصی وجود ندارد ولی طبیعتاً با افزایش سن شرایط اخذ ویزای تحصیلی سختتر خواهد شد. ولی حداقل بایستی دارای مدرک دیپلم بوده و برای تحصیل در رشتههای کارشناسی (Bachelor’s) حداقل باید ۱۸ سال سن داشته باشید. همچنین برای تحصیل در برخی رشتهها مثل پزشکی، علوم دندانپزشکی و داروسازی معمولا از طرف دانشگاهها شرایط سنی خاصی در نظر گرفته میشود.
در کل برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان، باید به شرایط و معیارهای خاصی که توسط دانشگاهها و سفارت آلمان در هر کشور تعیین میشود توجه کنید.
چه زمانی باید برای ویزای دانشجویی آلمان اقدام کرد
بهترین زمان برای درخواست ویزای دانشجویی آلمان بلافاصله پس از دریافت نامه پذیرش دانشگاه و تامین بودجه لازم برای زندگی و تحصیل در آلمان می باشد. اگر بورسیه تحصیلی رسمی دریافت نکردهاید باید از طریق روشهای دیگری مانند واریز وجوه در حساب مسدود شده آلمان، مدرکی دال بر منابع مالی ارائه دهید. جهت اخذ ویزای تحصیلی آلمان تضمینی میتوانید از مشاوران موسسه مهاجرتی آوا مشاوره بگیرید. این موسسه متشکل از کارشناسان مجرب در زمینه مهاجرتی میتواند شما را در اخذ ویزا تحصیلی آلمان در کوتاهترین زمان کمک کند.
مدارک مورد نیاز برای ویزای تحصیلی آلمان
برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان فراهم کردن اسناد و مدارک زیر الزامیست:
- پر کردن فرم درخواست ویزا
- پاسپورت ملی معتبر
- دو فتوکپی از پاسپورت
- شناسنامه
- سند ازدواج (در صورت وجود).
- گواهی تولد کودک (اگر فرزند دارید).
- دو عکس پرتره بیومتریک که به تازگی گرفته شده باشد.
- فتوکپی از عناوین قبلی اقامت آلمان. (اگر قبلا آلمان بودهاید).
- ویزای شینگن قبلی
- مجوز اقامت قبلی
- اثبات تمکن مالی
- مدرک پذیرش (می تواند یکی از موارد زیر باشد).
- نامه پذیرش دانشگاه.
- نامه پذیرش در دوره آموزشی بنیاد/پروپدیتیک/زبان آلمانی.
- اصل گواهی تحصیلات قبلی
- رزومه (CV)
- نامه انگیزشی: که دلایل شما از شرکت در این برنامه تحصیلی و یا کشور آلمان را بیان میکند.
- بیمه سلامت مسافرتی: که از زمان ورود شما تا تاریخ ثبت نام در دانشگاه آلمان یعنی تقریباً 3 ماه را پوشش میدهد.
- از تاریخ 5 مارس 2020 مقرر شده است که دانشجویان زیر سی سال میتوانند از بیمه درمانی رایگان مسافرتی حداکثر تا 31 روز که توسط بیمه دانشجویی آلمان ارائه میشود، بهرهمند شوند.
- دانشجویان 30 سال و بالاتر، دانشجویان زبان، کارآموزان و همچنین دانشجویان دکترا باید EDUCARE24 توسط DR-WALTER را دریافت کنند. محصول بیمه سلامت EDUCARE24 هم مقرونبهصرفه و هم باکیفیت است و توسط سفارتخانهها و کنسولگریهای آلمان در سراسر جهان به رسمیت شناخته شده است.
- مدرکی که نشان دهد شما هزینه درخواست ویزا را پرداخت کردهاید.
- اثبات تسلط به زبان آلمانی. (برای برنامههای آلمانی یا مختلط زبان).
- اثبات تسلط به زبان انگلیسی. (برای برنامه های انگلیسی یا مختلط زبان).
اگر چنانچه در آمادهسازی هر کدام از اسناد و مدارک درخواست شده دچار مشکل شدید میتوانید از کمکهای یک مشاور و یا وکیل مهاجرتی از موسسه مهاجرتی آوا کمک بگیرید.
تمکن مالی ویزای تحصیلی آلمان چقدر است؟
برای اخذ ویزای دانشجویی آلمان بسته به نرخ فعلی BAföG – استاندارد ملی که حداقل مطلق هزینههایی را که یک دانشجو برای یک استاندارد زندگی مناسب باید پوشش دهد، تعریف میکند- شما باید اثبات کنید که مبلغی حدود 934.00 یورو در ماه یا 11208.00 یورو در سال را برای تایمن هزینههای تحصیل و زندگی خود در آلمان خواهید داشت برای اثبات ثبات مالی خود نیاز به ارائه مدارک زیر است:
- حساب بانکی مسدود شده: شما میتوانید یک حساب بانکی مسدود شده را که توسط سفارتخانهها و کنسولگریهای آلمان در سراسر جهان پذیرفته شده است به صورت آنلاین از طریق Expatrio باز کنید.
- تعهدنامه: شما میتوانید یک تعهدنامه از فردی که در آلمان زندگی میکند و تضمین میکند که هزینههای اقامت و زندگی شما در آلمان را در طول مدت اقامتتان در این کشور پوشش میدهد، دریافت کنید.
- اظهارنامه. از این طریق، والدینتان نشان میدهند که در طول اقامتتان از شما حمایت مالی میکنند.
- گواهی بورسیه. اگر جایزه بورس تحصیلی دارید، گواهی باید نشان دهد که بورس تحصیلی اخذ شده چه چیزی را پوشش میدهد و اینکه شما دریافت کننده آن هستید.
معرفی دانشگاه برتر برای تحصیل در آلمان
یکی از مهمترین دلایلی که هر ساله متقاضیان بسیاری جهت مهاجرت تحصیلی به آلمان اقدام میکنند، دانشگاههای معتبر این کشور است. از برترین دانشگاههای کشور آلمان که دارای رتبه علمی بالایی هستند میتوان موارد زیر را نام برد:
- دانشگاه فنی مونیخ
- دانشگاه لودویگ ماکسیملیان مونیخ
- دانشگاه روبرت کارلز هایدلبرگ
- دانشگاه فنی KIT
- دانشگاه هامبولت برلین
- دانشگاه فنی برلین
- دانشگاه ایبرهارد کارل
- دانشگاه صنعتی درهزن
- دانشگاه هامبورگ
مراحل اخذ ویزای تحصیلی آلمان چگونه است؟
در صورتی که تمامی مدارک درخواستی برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان را از قبل آماده کرده باشید، روند درخواست بسیار ساده است.
مراجعه به سفارت: ابتدا باید به سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور مراجعه کرده و برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روند درخواست و ارسال درخواست خود به آنجا رفته و یک قرار ملاقات تعیین کنید.
بررسی تمام مدارک مورد نیاز. قبل از رفتن به قرار ملاقات، مطمئن شوید که تمام مدارک را بر اساس مدارک موجود در وبسایتهای رسمی سفارتهای آلمان آماده کردهاید.
برای مصاحبه ویزا آماده شوید. مطمئن شوید که برای مصاحبه ویزای دانشجویی آلمان با جستجوی سوالات رایج مصاحبه آنلاین آماده شدهاید. علاوه بر این، باید تاییدیه پرداخت هزینه درخواست ویزا را در زمان مصاحبه به همراه داشته باشید.
هزینه ویزای تحصیلی آلمان
هزینه ویزای دانشجویی آلمان 75 یورو (37.5 یورو برای افراد زیر سن قانونی، یعنی کسانی که کمتر از 18 سال سن دارند) است. دانشآموزان باید پول را به ارز محلی پرداخت کنند. در مورد روشهای پرداخت، این روشها از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. در برخی موارد، شما باید فقط به صورت نقدی پرداخت کنید، در موارد دیگر با کارت اعتباری، اما در موارد دیگر، فقط پیشنویس تقاضا قابل قبول است. به طور کلی، اگر درخواست شما رد شود، نمیتوانید پول خود را پس بگیرید. به عبارت دیگر، هزینه ویزا قابل استرداد نیست. در برخی کشورها، دانشجویانی که از یک موسسه دولتی آلمان (به عنوان مثال DAAD) بورسیه تحصیلی دارند، مجبور به پرداخت هیچ هزینهای برای پردازش ویزا نیستند.
دلایل رد شدن (ریجکت) درخواست ویزای تحصیلی آلمان
دلایل متعددی برای ریجکت شدن ویزای تحصیلی آلمان وجود دارند که در ادامه به ذکر برخی از آنها خواهیم پرداخت.
درخواست ویزا نادرست: در ابتدا اطمینان حاصل کنید که برای اخذ کدام نوع ویزای دانشجویی درخواست میدهید، همانطور که گفته شد سه نوع ویزای تحصیلی، به نام های ویزای دانشجویی، ویزای متقاضی دانشجویی، ویزای دوره زبان وجود دارند که هر کدام مدارک مختلفی برای ارسال نیاز دارند.
وضعیت مالی ناپایدار: وقتی به عنوان یک دانشجوی خارجی وارد آلمان میشود، از شما انتظار دارند از عهده هزینههای خود در طول دوره تحصیل برآیید. حساب مسدود شده آلمان بهترین راه برای اثبات ثبات مالی است. بسته به مدت اقامت خود، باید به اندازه کافی پول در حساب خود داشته باشید تا ثابت کنید به مقدار حداقل 934 یورو در ماه دسترسی دارید.
عملکرد تحصیلی نامطلوب: آلمان به دلیل برخورداری از سیستم آموزشی قوی و پیشرفته از دانشجویان خارج انتظار دارد تا از مهارت و انگیزه کافی برای ادامه تحصیل در آلمان برخوردار باشند، به همین دلیل باید مدارک کافی دال بر داشتن انگیزه کافی برای انجام هر وظیفهای در دانشگاه را ارائه دهید.
عدم تسلط به زبان آلمانی یا انگلیسی: از آنجایی که دورههای آموزشی آلمانی در آلمان نیاز به تسلط به زبان آلمانی دارد، این احتمال وجود دارد که مصاحبه به زبان آلمانی نیز انجام شود. اگر نتوانید با افسران به زبان آلمانی ارتباط برقرار کنید، بلافاصله نادیده گرفته خواهید شد، پس روی مهارتهای زبانی خود کار کرده و سعی در اخذ نمره خوب در آزمونهای زبان داشته باشید.
انتخاب رشته تحصیلی نامربوط: اگر رشته تحصیلی انتخابی برای ارشد شما ربطی به مدرک کارشناسی نداشته باشد احتمالاً با رد درخواست ویزا مواجه خواهید شد. پس ترجیحاً رشتههای مرتبط انتخاب کرده و یا دلایلی چون داشتن تجربه کاری کافی در زمینه رشته انتخابی به افسر ویزا ارائه دهید. از دیگر دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی آلمان میتوان موارد زیر را نام برد:
عملکرد ضعیف مصاحبه: مصاحبه بخش مهمی از فرایند اخذ ویزای تحصیلی است و عدم برقراری ارتباط موثر با افسران ویزا، از جمله ارائه نکردن پاسخهای رضایت بخش، نشان دادن رفتار نامناسب، یا نداشتن اطلاعات کافی در هنگام پرسش در مورد جزئیات خاص، میتواند منجر به رد ویزا شود، پس اطلاعات خود را راجع به کشور آلمان بالا برده و دلایل محکم درباره انگیزه بالای خود از تحصیل در این کشور ارائه دهید.
بیمه سلامت مسافرتی نامناسب: از آنجایی که در آلمان داشتن بیمه سلامت شرط لازم برای دریافت ویزای دانشجویی است، دانشجویان ملزم به ثبتنام در یک ارائه دهنده بیمه درمانی خصوصی هستند تا زمانی که پس از ورود به آلمان واجد شرایط بیمه سلامت عمومی شوند.
مجموعه اسناد ناقص: برای دریافت تاییدیه ویزا، داشتن تمام مدارک الزامیست پس یک چک لیستی تهیه کنید و با هر مدرکی که آماده میکنید جلوی آن تیک بزنید. دقت داشته باشید که اسناد را به درستی آماده کنید چرا که هر سندی اهمیت خاص خود را دارد و ارائه آن برای درخواست ویزا اجباری است.
این نکته را در نظر داشته باشید که در صورت استفاده از راهنماییهای یک وکیل مهاجرتی از موسسه مهاجرتی آوا به دلیل انتخاب مسیر درست و انجام اصولی بسیاری از مراحل اخذ ویزا احتمال ریجکتی ویزای شما تا حدود زیادی کاهش خواهد یافت.
مدت زمان صدور ویزای تحصیلی آلمان چقدر است؟
زمان پردازش ویزای دانشجویی آلمان ممکن است حدود ۲ تا ۳ ماه طول بکشد. در برخی کشورها، زمان پردازش برای دانشجویانی که بورسیه تحصیلی از یک موسسه دولتی آلمان (به عنوان مثال DAAD) دارند، به میزان قابل توجهی کاهش مییابد. در برخی از کشورها، زمان پردازش ویزای دانشجویی آلمان 4 هفته طول می کشد، در برخی دیگر ممکن است 8 هفته طول بکشد، اما در برخی دیگر حتی ممکن است 12 هفته طول بکشد. بنابراین، اقدام به موقع برای اخذ ویزای تحصیلی یکی از ضروریات است.
شرایط اخذ ویزای دانش آموزی آلمان
اگر خانوادهای تمایل داشته باشد فرزندش در مقاطع ابتدایی، راهنمایی و یا دبیرستان در کشور آلمان تحصیل کند بایستی نسبت به اخذ ویزای دانشآموزی آلمان اقدام کند. بدین منظور ابتدا باید برای اخذ پذیرش تحصیلی از یک مدرسه آلمانی اقدام کنید، سپس مدارک مورد نیاز را به سفارت درخواست ویزای دانش آموزی ارائه کنید.
از جمله شرایط اخذ این نوع ویزای تحصیلی آلمان اینست که دولت آلمان اطمینان حاصل کند که والدین و یا قیم دانشآموز در کنار وی بوده و نیز هزینههای تحصیلی او را پرداخت خواهند کرد.
ویزای همراه تحصیلی آلمان
به عنوان یک فرد غیر آلمانی که در آلمان تحصیل میکنید، شما اجازه خواهید داشت تا بسته به شرایطتان اعضای خانواده که میتوان شامل همسر، فرزندان و یا والدین شما باشد را حداقل در طول دوره تحصیل با خود به آلمان بیاورید، ولی هر دو طرف بایستی از برخی شرایط برخوردار باشند.
از جمله این شرایط میتوان به ثبات مالی اشاره کرد، شما باید منابع مالی کافی برای پوشش هزینههای زندگی خود و هر بستگانی که به شما ملحق میشوند را داشته باشید. یا بستگان شما تنها در صورتی میتوانند به شما ملحق شوند که برای دوره تحصیلی حداقل 1 ساله مجوز اقامت آلمان را داشته باشید( یعنی اقامتتان بیش از یکسال طول بکشد). یا برای ملحق شدن کودک، باید حق حضانت او را داشته باشید.
لطفا توجه داشته باشید که برای آوردن اعضای خانواده خود از ایران به آلمان در حین تکمیل تحصیلات، باید برای ویزای الحاق خانواده اقدام کنید.
چگونه میتوان شانس خود را برای گرفتن ویزای دانشجویی آلمان افزایش داد؟
برای افزایش شانس اخذ ویزای تحصیلی آلمان بهتر است برخی از فاکتورهای مهم را در نظر داشته باشید، از جمله اینکه سعی در اخذ پذیرش از دانشگاههای معتبر و شناخته شده این کشور را داشته باشید تا احتمال قبولی درخواست شما افزایش یابد. اثبات تمکن مالی از دیگر شرایط مهمی است که تاثیر به سزایی در موفقیت اخذ ویزای تحصیلی دارد، پس مدارکی را ارائه دهید که افسر ویزا را متقاعد کند که شما از پس هزینههای تحصیل و زندگی خود در طول مدت اقامتتان ر آلمان برخواهید آمد.
داشتن مدرک زبان آلمانی و یا مهارت آن نیز یکی دیگر از ویژگیهای لازم برای افزایش شانس اخذ ویزاست، پس در دورههای زبان آلمانی شرکت کرده و نمره آزمون زبان خود را بالاتر ببرید. در نهایت اینکه اطلاعات و مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزا را به درستی بررسی کرده و سعی کنید همه را کامل و درست ارسال کنید تا احتمال به تعویق افتادن یا رد شدن ویزا را کاهش دهید.
تفاوت ویزای تحصیلی آلمان و استادی پرمیت چیست؟
اصطلاحات “استادی پرمیت” و “ویزای تحصیلی” اغلب به جای یکدیگر استفاده میشوند، اما تفاوتهای ظریفی بین این دو وجود دارد که بایستی مورد توجه قرار گیرد. ویزای تحصیلی نوعی ویزا است که به افراد اجازه میدهد در خارج از کشور تحصیل کنند، در واقع ویزا نوعی مجوز ورود به کشور آلمان است و دارای مدت مشخصی است. ولی استادی پرمیت معمولا برای دانشجویان بین المللی برای ثبت نام در دانشگاههای برتر جهان مورد نیاز است که باید قبل از ورود به کشور آلمان اخذ شود و با شرایط خاصی همراه است و ممکن است برای ادامه تحصیل نیاز به تمدید دورهای داشته باشد.
پس در حالت کلی میتوان گفت ویزای تحصیلی مجوز ورود شما به آلمان و استادی پرمیت مجوز اقامت و ماندن شما به منظور تحصیل در این کشور است.
تمدید ویزای تحصیلی آلمان
برای تمدید ویزای دانشجویی آلمانی خود، به یک نامه تأیید از مدرسه یا دانشگاه خود نیاز دارید که بیان کند پیشرفت تحصیلی شما به خوبی پیش میرود و بخشی از تحصیلتان را با موفقیت پشت سر گذاشتهاید، سپس باید قبل از انقضای مجوز فعلی خود درخواست تمدید مجوز دانشجویی خود را در Ausländerbehörde ارسال کنید. مدارک مورد نیاز شامل موارد زیر است ولی ممکن است مدارک دیگری غیر از موارد ذکر شده نیز نیاز باشد:
- تاییدیه گذرنامه ثبت نام شما (Meldebestätigung)
- گواهی بیمه درمانی
- تاییدیه ثبت نام از دانشگاه شما
- عکسهای گذرنامه
- مدارک تایید مالی
- فرم تمدید ویزا
شما میتوانید چک لیستی از تمام مدارک مورد نیاز را در وب سایت اداره ثبت نام اتباع خارجی (Ausländerbehörde) پیدا کنید. همچنین باید هزینهای در حدود 100 یورو برای کارت اقامت خود بپردازید. توجه کنید که در صورت عدم موفقیت در تحصیل ممکن است درخواست شما برای اخذ ویزا رد شود که در اینصورت باید خاک کشور آلمان را ترک کرده و مجدداً نسبت به اخذ ویزای تحصیلی این کشور و یا ویزای دیگری که مطابق با شرایط شما باشد اقدام کنید.
به یاد داشته باشید که برای جلوگیری از مشکلات غیر ضروری شش ماه قبل از انقضای ویزا برای تمدید ویزای تحصیلی خود اقدام کنید.
تغییر دانشگاه یا کالج پس از اخذ ویزای آلمان ممکن است؟
بله، امکان تغییر دانشگاه در آلمان البته در یکی از دانشگاههای آلمان که هم سطح با دانشگاه فعلی شما باشد وجود دارد و شما باید درخواست تغییر دانشگاه خود را به سازمان مهاجرتی آلمان ارسال کنید و اگر قبلاً چند ترم را در دانشگاه قبلی خود گذراندهاید، امکان انتقال برخی یا تمام واحدهای کسب شده به دانشگاه جدید نیز وجود دارد، به خصوص اگر برنامه قبلی شما به نحوی با رشته جدید مرتبط باشد.
برای تغییر دانشگاه ابتدا باید دانشگاه فعلی خود را از تصمیمتان مطلع کنید و مواردی که برای این اقدام لازم است را ارائه دهید. برای تغییر دانشگاه بایستی دلایل خود از این تصمیم، مدارک تحصیلی کامل، عکس ویزای دانشجویی فعلی، و شرایط و مدت زمان تحصیل در دانشگاه جدید را ارائه دهید.
آیا امکان کار با ویزای تحصیلی آلمان وجود دارد؟
خبر خوب این است که دانشجویان میتوانند با اخذ ویزای دانشجویی به مدت حداکثر بیست ساعت در هفته، و در تعطیلات تابستان به صورت تمام وقت در آلمان کار کنند. تعداد روزهایی که دانشجویان غیر اتحادیه اروپا میتوانند در طول تحصیل خود کار کنند محدود و حدود 120 روز کامل و یا 240 نیم روز در سال است. اگر دانشجویان در طول تابستان بین ترمها کارآموزی انجام دهند، کار عادی محسوب میشود و شامل ترم 120 روزه میشود. اما اگر دوره کارآموزی جزء مدرک باشد، کار محسوب نمیشود. از سوی دیگر، دانشجویان غیر اتحادیه اروپا مجاز به اشتغال آزاد در طول تحصیل نیستند.
آیا امکان گرفتن ویزای کار پس از تحصیل در آلمان وجود دارد؟
دانشجویانی که تحصیلات خود را در آلمان تکمیل میکنند پس از فارغالتحصیلی واجد شرایط کار در این کشور هستند. این زمان علاوه بر دوره تحصیلی است که در ویزای تحصیلی آلمان شما مشخص شده است. برای یافتن کار مرتبط با تحصیلات خود، دانشجویان میتوانند برای ویزای جستجوی کار 18 ماهه که معمولاً به عنوان ویزای کار پس از تحصیل شناخته میشود، درخواست دهند. این دوره 18 ماهه اضافی به عنوان مجوز کار پس از تحصیل در آلمان شناخته میشود. در طول این 18 ماه، داوطلبان آزادند تا هر قدر که دوست دارند کار کنند و برای تامین مخارج خود هر شغلی را دنبال کنند.
داوطلبان باید در آخرین ترم تحصیلی خود جستجوی کار را آغاز کنند زیرا دوره کار تمدید شده 18 ماهه به محض دریافت نتایج امتحان نهایی شروع می شود و مدارک مورد نیاز برای درخواست شامل گذرنامه، مدرک دانشگاهی، مدارک مالی و بیمه سلامت است.
آیا میتوانم ویزای تحصیلی آلمان را به ویزای کاری تبدیل کنم؟
به دلیل وجود فرصتهای شغلی متعدد در کشور آلمان بسیاری دانشجویان پس از تحصیل تصمیم میگیرند در کشور آلمان آغاز به کار کنند. با این حال، چند نکته وجود دارد که باید در نظر داشت، زیرا ویزای تحصیلی را نمیتوان به طور خودکار به ویزای کار تبدیل کرد.
کارگران ماهر واجد شرایط برای تبدیل به ویزای کار باید برخی از شرایط را رعایت کنند. دانشگاهیان میتوانند برای مجوز کار یا کارت آبی اتحادیه اروپا درخواست دهند. برخلاف مجوز کار، حداقل حقوق شرط لازم برای کارت آبی اتحادیه اروپا است. علاوه بر این، مدرک تحصیلی و اثبات یک پیشنهاد شغلی مشخص با حداقل حقوق ناخالص 53600 یورو (2019) مورد نیاز است. کارگران ماهر در رشتههای STEM، ریاضیات، فناوری اطلاعات، علوم طبیعی و فناوری، و همچنین پزشکان، در صورتی میتوانند برای کارت آبی اتحادیه اروپا درخواست دهند، در صورتی که حقوقشان برابر با کارمندان محلی، حداقل 41808 یورو (2019) باشد. در این صورت اداره کار باید انتصاب را تایید کند.
در شرایط خاص، دانشجو میتواند پیشنهاد شغلی بهعنوان کارگر ماهر را در طول تحصیل بپذیرد، البته تا زمانی که توسط آژانس کار تأیید شده باشد. این بدان معناست که ویزای تحصیلی آنها باید به ویزای کار تبدیل شود. اگر فارغ التحصیل مستقیماً پس از اتمام تحصیلات خود شغلی پیدا نکند، می تواند مجوز اقامت خود را تا 18 ماه تمدید کند تا شغلی متناسب با شرایط خود پیدا کند.
تبدیل ویزای تحصیلی به اقامت دائم در آلمان
اینکه آیا اتباع ایرانی با ویزای دانشجویی آلمان میتوانند اقامت دائم بگیرند یا نه سوالی است که ممکن است به ذهن هر دانشجویی برسد. پاسخ به این سوال اینست که شهروندان ایرانی با ویزای دانشجویی نمیتوانند اقامت آلمان را دریافت کنند. اگر میخواهید پس از تحصیل در این کشور به زندگی در این کشور ادامه دهید، باید شغلی پیدا کنید و سپس برای ویزای کار یا کارت آبی اتحادیه اروپا درخواست دهید البته اگر فردی واجد شرایط هستید.
اگر بعد از اتمام تحصیل مدرک شغلی ندارید، میتوانید برای ویزای جستجوی کار درخواست دهید و شش ماه دیگر را در این کشور برای جستجوی کار سپری کنید. در صورت موفقیت آمیز بودن جستجو، باید برای افراد خارجی شاغل در آلمان برای اجازه اقامت اقدام کنید که در نهایت میتواند منجر به اقامت دائم شما در این کشور شود.
شرایط اخذ بورسیه برای ویزا دانشجویی آلمان
آلمان به دلیل داشتن دانشگاههای مشهور جهانی، آموزش با کیفیت بالا و فرهنگ متنوع، به مقصدی ایدهآل برای تحصیل در خارج از کشور تبدیل شده است، در این میان بسیاری از دانشجویان به منظور ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر اقدام به اخذ بورسیههای تحصیلی میکند که از انواع آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برنامههای بورسیه DAAD
(DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst، یکی از انواع بورسیههای تحصیلی کشور آلمان است که برای دانشجویان بینالمللی، دانشجویانی که فارغالتحصیل شدهاند و نیز پژوهشگرانی که به دنبال تحصیل و تبادل دانش در آلمان هستند، حمایت مالی در قالب بورسیه و بودجه ارائه میکنند. افرادی که مدرک لیسانس خود را در 6 سال گذشته به پایان رساندهاند و حداقل دو سال سابقه کار حرفهای دارند واجد شرایط اخذ این بورسیه هستند. این بورسیه کمک هزینه ماهانه 850 یورویی برای دانشجویان کارشناسی ارشد و 1200 یورویی برای دانشجویان دکترا در نظر میگیرد.
برنامه بورسیه ملی DeutschlandStipendium
Deutschlandstipendium یکی دیگر از بورسیههای تحصیلی است که به مدت دو ترم و مبلغی حدود 150 الی 300 یورو در هر ماه بدون توجه به ملیت، یا درآمد شخصی یا والدین، از دانشجویان تمام دانشگاههای شرکتکننده در آلمان حمایت میکند. این بورسیه نه تنها پشتیبانی مالی را ارائه میدهد، بلکه فرصتهای مختلفی را برای مربیگری و کارآموزی ارائه میدهد.
بورسیههای بنیاد هاینریش بل در آلمان
تقریباً 1500 دانشجوی کارشناسی، فارغ التحصیل و دکترا از همه رشتهها و ملیتها هر ساله توسط بنیاد هاینریش بل بورسیه تحصیلی دریافت میکنند. این بورسیهها به دانشجویانی اعطا میشود که در دانشگاهها، دانشگاههای علوم کاربردی (“Fachhochschulen”) یا دانشگاههای هنر (“Kunst-/Musikhochschulen”) تحصیل میکنند.
به دنبال اخذ این بورسیه دانشجویان کارشناسی ارشد غیر اتحادیه اروپا ماهانه 850 یورو به همراه کمک هزینه فردی دریافت میکنند، در حالی که دانشجویان اتحادیه اروپا 649 یورو به علاوه 300 یورو برای پول کتاب دریافت میکنند. دانشجویان Ph.D کشورهای غیر اتحادیه اروپا ماهانه 1200 یورو، 100 یورو کمک هزینه جابجایی و سایر کمک هزینههای فردی دریافت میکنند. مدت بورسیه برای دانشجویان کارشناسی ارشد برای دوره عادی تحصیل با امکان تمدید می باشد در حالی که دانشجویان دکتری میتوانند تا دو سال با تمدید احتمالی دو بار در نیم سال بودجه دریافت کنند.
برنامه های بورسیه اراسموس در آلمان
اراسموس نیز یکی دیگر از بورسیههای موجود برای دانشجویان بین المللی است که به صورت تمام وقت در آلمان در حال تحصیل هستند. اراسموس که توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا تأمین مالی میشود، از برنامههای تبادل یک ساله در دانشگاههای آلمان حمایت مالی میکند. برای اینکه بتوانید از این بورسیه تحصیلی استفاده کنید بایستی در یک موسسه عالی ثبتنام کرده و دانشگاه برای واجد شرایط بودن برای بورسیه تحصیلی، باید در یک موسسه آموزش عالی ثبت نام کنید. این بورسیه هزینههای سفر، هزینه ثبت نام و هزینههای اولیه زندگی دانشجو را پوشش میدهند.
آیا میتوانم برای همسر و فرزندانم ویزای همراه تحصیلی آلمان بگیرم؟
بله، این امکان وجود دارد. ویزای خانوادگی آلمان نوعی ویزا است که به اعضای خانواده دانشجویان بینالمللی اجازه میدهد تا در طول تحصیل در آلمان به آنها بپیوندند. به عبارت دیگر، به عنوان یک دانشجوی بین المللی، شما حق دارید برخی از اعضای خانواده خود را به عنوان دارنده ویزای دانشجویی آلمان همراه خود بیاورید.
به خاطر داشته باشید که همه اقوام شما اجازه ندارند در طول تحصیل به شما ملحق شوند. به طور کلی، بسته به موارد فردی، اعضای خانواده که واجد شرایط همراهی شما در طول تحصیل در آلمان هستند، همسر (همسر، شوهر)، فرزند و والدین شما هستند. قابل توجه است که شرایط ویزای خانواده بر اساس افرادی که به شما ملحق میشوند متفاوت است. به عبارت دیگر، مدارک و پیش نیازهای لازم برای پیوستن فرزندتان به شما مانند موردی نیست که همسرتان با ویزای دانشجویی آلمان به شما ملحق شود.
قانون جدید آلمان برای مهاجرت تحصیلی ایرانیان
اخیراً کشور آلمان قانونی را تصویب کرده است که به موجب آن مهاجرت ایرانیان به آلمان و نیز اخذ تابعیت این کشور برای کسانی که در این کشور تحصیل کرده و سپس مشغول به کار شدهاند آسانتر شده است. به موجب این قانون مدت زمان اقامت لازم برای دریافت تابعیت آلمان به پنج سال کاهش یافته است در حالیکه قبلاً این مدت زمان هشت سال بود و نیز کودکانی که در آلمان متولد میشوند و یکی از والدینشان به مدت پنج سال در این کشور ساکن باشد، تابعیت این کشور را دریافت میکنند.
بدین ترتیب افرادی که با اخذ ویزای تحصیلی آلمان به این کشور وارد میشوند بعد از اتمام تحصیل در صورت تمایل به ماندن در این کشور میتوانند ویزای خود را به نوع کاری تغییر داده و بعد از مدت تعیین شده نسبت به اخذ اقامت دائم و شهروندی این کشور اقدام کنند.
موسسه مهاجرتی آوا با بیش از چندین سال سابقه درخشان در اخذ انواع ویزاهای کشورهای مختلف و به ویژه ویزای توریستی و ویزای تحصیلی آماده است تا با ارائه راهنماییها و مشاورههای حرفهای کار را برای شما عزیزان در این مسیر پر پیچ و خم هموار کرده و گامی در راستای تحقق اهداف و آرزوهایتان بردارد.
آیا دانشجویان بین المللی پس از فارغ التحصیلی از دانشگاههای آلمان میتوانند در آلمان بمانند؟
بله، دانشجویان بین المللی پس از دریافت نتایج آخرین آزمون در یک دوره، اجازه اقامت تا 18 ماه را دارند. در طول این 18 ماه، دانشجویان بین المللی باید شغل مناسبی پیدا کنند.
آیا یادگیری زبان آلمانی برای تحصیل در آلمان مهم است؟
بله، آلمان دانش پایه زبان آلمانی را برای دانشجویان بین المللی برای تحصیل در این کشور الزامی میکند. اگرچه بسیاری از دانشگاهها در آلمان دورههای زبان انگلیسی را شروع کردهاند، اما دانش زبان آلمانی هنوز برای رفت و آمد در سراسر کشور و معاشرت با مردم آلمان مهم است. دانستن زبان آلمانی برای دانشجویانی که به صورت پاره وقت در این کشور کار میکنند بسیار خوب خواهد بود.
شرایط ویزای کار پس از تحصیل در آلمان برای دانشجویان بین المللی چیست؟
دانشجویانی که مایل به تمدید اقامت خود در آلمان به مدت 18 ماه پس از فارغ التحصیلی هستند باید مدارکی مبنی بر اتمام موفقیت آمیز تحصیلات، بیمه درمانی و توانایی تامین معیشت خود را ارائه دهند.