دانشگاه آزاد برلین
5/5 - (1 امتیاز)

در سال‌های اخیر ایرانیان زیادی کشور آلمان را به عنوان مقصد تحصیلی خود انتخاب کرده‌اند. کیفیت بالای آموزش و عالی بودن اعتبار مدرک دانشگاهی جزو دلایل اصلی این امر به حساب می‌آیند. مسلما تعداد دانشگاه‌ها در این کشور بسیار بالا بوده و بررسی هر یک به زمان طولانی نیاز دارد. آمارها و داده‌های اخیر نشان می‌دهد که درصد زیادی از دانشجویان ایرانی در دانشگاه آزاد برلین مشغول به تحصیل هستند؛ همین امر میزان محبوبیت این مرکز آموزشی بزرگ‌ را نشان می‌دهد. موسسه مهاجرتی آوا در این مطلب تصمیم دارد به صورت تخصصی این دانشگاه معتبر را مورد ارزیایی قرار دهد. در نتیجه اگر قصد تحصیل در آلمان را دارید این مقاله مختص شما نوشته شده ‌است.‌ در ادامه به مباحث مهمی نظیر پیشینه دانشگاه آزاد برلین، شرایط پذیرش، نحوه اپلای و … خواهیم پرداخت.

نگاهی بر تاریخچه دانشگاه آزاد برلین

قدمت دانشگاه آزاد برلین به اولین سال تاسیس آن یعنی سال ۱۹۴۸ باز می‌گردد. در نتیجه می‌توان این مرکز آموزشی را جزو دانشگاه‌های قدیمی آلمان محسوب کرد. نکته جالبی که همیشه در مورد این دانشگاه جلب توجه می‌کند، راجع به نقش بزرگ آن در مورد جنبش برابری این کشور است؛ چرا که بسیاری از تجمعات مهم این جنبش، در این مرکز آموزشی شکل گرفته و تاثیر به سزایی بر دستاورد انقلاب آزادی این کشور در سال ۱۹۶۰ داشته است. بعد از این موضوع شعار اصلی این دانشگاه بر مبنای “راستی، داد، آزادی” قرار گرفت. این دانشگاه جزو مراکزی است که تاکید بسیار زیادی بر علوم تحقیقاتی دارد؛ یعنی با انجام آزمایش‌ها و پژوهش‌های جدید، سعی می‌کند کشفیات جدیدی را به جهان علم ارائه دهد. از نظر موقعیت مکانی، این دانشگاه در قسمت جنوب غربی شهر برلین واقع شده ‌است.

دانشکده های دانشگاه آزاد برلین

در واقع دانشگاه برلین یک مجموعه آموزشی واحد است که از هفده دانشکده تشکیل شده ‌است. این دانشکده‌ها عبارتند از:

  1. دانشکده زمین شناسی
  2. دانشکده حقوق
  3. دانشکده فلسفه
  4. دانشگاه روانشناسی
  5. دانشکده فیزیک
  6. دانشکاه ریاضیات
  7. دانشکده بیولوژی
  8. دانشکده داروسازی
  9. دانشکده هواشناسی
  10. دانشکده پزشکی
  11. دانشکده تجارت و اقتصاد
  12. دانشکده علوم اجتماعی
  13. دانشکده دامپزشکی
  14. دانشکده علوم انسانی
  15. دانشکده تاریخ
  16. دانشکده کامپیوتر
  17. دانشکده علم سیاست

لازم به ذکر است که این دانشگاه همه ساله میزبان حداقل ۳۰ هزار دانشجو است و حدودا چهار هزار کارمند در آن مشغول به کارند‌‌. تعداد اساتید بین المللی که در این مرکز آموزشی تدریس می‌کنند در حال افزایش است.

رتبه بندی دانشگاه آزاد برلین

کسانی که برای مهاجرت به آلمان روش تحصیلی را انتخاب کرده‌اند، بدون شک تمایل دارند در برترین دانشگاه‌های این کشور به تحصیل بپردازند. خوشبختانه باید به اطلاع شما برسانیم که این مرکز آموزشی تراز بالا، جزو پنج دانشگاه برتر این کشور به حساب می‌آید. این دانشگاه در سال‌های ۲۰۱۵، ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به ترتیب رتبه‌های جهانی ۱۸، ۱۲۳ و ۷۵ را کسب کرده‌ است. این اعداد و ارقام نشان می‌دهد این مرکز آموزشی همواره جزو رتبه‌های برتر کشور آلمان بوده و به عنوان یکی از مطرح‌ترین دانشگاه‌های این کشور شمرده می‌شود.

مهم‌ترین شرایط پذیرش در این دانشگاه چیست؟

شاید مهاجرت به آلمان و تحصیل در دانشگاه آزاد برلین رویای خیلی از افراد باشد. اما مسلما نمی‌توان انتظار داشت این دانشگاه معتبر برای پذیرش دانشجویان خود هیچ شرط و شروطی را در نظر نگیرد. به عبارت دیگر دانشگاه برلین، متقاضیان خود را از فیلترهای خاصی عبور می‌دهد تا مطمئن شود برترین متقاضیان را انتخاب کرده است. مراحل اصلی پذیرش در این مرکز به گونه‌ایست که دانشجویان باید درخواست خود مبتنی بر پذیرش در یکی از دوره‌های تحصیلی را به بخش مدیریت این دانشگاه ارسال کنند. برای این کار برخورداری از شرایط عمومی زیر ضروریست:

  • متقاضی باید مدرک تحصیلی قبلی خود را ارائه دهد. در ضمن لیست کامل ریز نمرات و معدل کل نیز باید در مجموعه مدارک وجود داشته باشد.
  • در صورتی که زبان تدریس رشته مورد نظر متقاضی انگلیسی باشد باید مدارک مربوط به نمرات زبان خود را ارائه دهد؛ در غیر این صورت لازم است به زبان آلمانی مسلط بوده و میزان تسلط خود را اثبات کند.
  • متقاضی باید توانایی این را داشته باشد که مراحل دریافت ویزای تحصیلی آلمان را با موفقیت پشت سر بگذارد. شما هر چقدر هم در اپلای دانشگاه آزاد برلین موفق باشید ولی نتوانید ویزای این کشور را دریافت کنید، اجازه ثبت نام و ورود به خاک آلمان را نخواهید داشت.
  • مدارک خواسته شده از متقاضی باید کامل باشد. نقص در مدارک به عنوان یکی از مهم‌ترین دلایل رد درخواست پذیرش دانشجویان است‌. در بخش‌های بعد اصلی‌ترین مدارک را برایتان نام می‌بریم.

مدارک مهم برای درخواست پذیرش از دانشگاه برلین

اگر حداقل یک بار راجع به مدارک مربوط به اخذ پذیرش تحصیلی تحقیق کرده باشید حتما تا حد زیادی با مدارک ضروری آشنایی دارید. اما با این وجود لازم دانسته‌ایم در این باره توضیحاتی را به شما ارائه دهیم.

  • طبیعتا تکمیل و ارائه فرم ثبت نام در مجموعه مدارک شما کاملا ضروری است.
  • شناسنامه و گذرنامه جزو دو مدرک اصلی ثبت نام شما محسوب می‌شوند. ممکن است از شما خواسته شود از این مدارک کپی نیز تهیه کنید.
  • مدارک تحصیلی پیشین و کارنامه‌های شامل ریز نمرات را فراموش نکنید.
  • به علاوه اگر رزومه پژوهشی، کاری یا تحصیلی خاصی دارید حتما یه صورت جزئی درباره آن توضیحاتی ارائه دهید. مطمئنا ارائه یک رزومه قابل توجه، شانس شما را چندین برابر افزایش خواهد داد.
  • در مقطع تحصیلی دکترا و گاها کارشناسی ارشد، وجود توصیه نامه الزام است. توصیه نامه از طرف یک یا چند استاد مطرح از مرکز آموزشی مورد نظر صادر می‌شود. برای دریافت چنین توصیه نامه‌ای لازم است از مدت‌ها قبل با این اساتید مکاتبه کرده و درخواست خود را مطرح کنید.
  • در اکثر موارد از شما خواسته می‌شود در یک فایل مشخص، اهداف اصلی خود را از تحصیل شرح دهید. شما باید با زبانی شفاف و رسا، هدف‌های کوتاه مدت و طولانی مدت خود را توضیح دهید و مسئولین پذیرش دانشگاه را قانع کنید که دانشجوی لایقی خواهید بود.
  •  مدرک زبان همیشه در صدر مدارک ضروری ثبت نام دانشگاه برلین است. به طور معمول برای اکثر رشته‌های این دانشگاه، نمره آیلتس ۵ ضروری است. البته اگر تمایل داشته باشید مدرک تافل ارائه دهید حتما باید نمره‌ای معدل با نمره مذکور آیلتس عرضه کنید.
  • میزان تمکن مالی خواسته شده را به صورت یک مدرک ترجمه شده در فایل مدارکتان قرار دهید.
  • به یاد داشته باشید هر دانشجو قبل از ورود به خاک آلمان باید از یکی از شرکت‌های تعیین شده بیمه دانشجویی دریافت کند. این گزینه اختیاری نبوده و کاملا الزام است.

تاریخ ددلاین دانشگاه آزاد برلین

ترم‌های تحصیلی این دانشگاه معتبر همواره از ماه‌های بهار و پاییز شروع می‌شود. ددلاین ترم‌های تحصیلی دانشگاه برلین در تاریخ‌ ۱۵ ماه‌های ژولای و ژانویه است‌. دانشجویان باید در مورد این تاریخ‌ها هوشیار باشند؛ چرا که هیچ فرصت تمدید شدنی وجود ندارد و اگر یک دانشجو از تاریخ پیش روی خود باز بماند ناچار خواهد بود تا ترم تحصیلی بعدی صبر کند. برای اطلاع از تمامی زمان‌های مربوط به ثبت نام بهتر است سایت اصلی دانشگاه را چک کنید. اطلاع رسانی‌ها به صورت مداوم در وبسایت دانشگاه قرار خواهند گرفت.

بورسیه‌های تحصیلی

تحصیل در دانشگاهی معتبر با هزینه بسیار کم یا حتی رایگان برای دانشجویان یک رویا تلقی می‌شود. این رویا صرفا با امتیازی به نام بورسیه تحصیلی دست یافتنی می‌شود. برنامه‌های بورسیه این دانشگاه تنوع بسیار خوبی دارند. هم اکنون سه نوع از محبوب‌ترین بورسیه‌های دانشگاه آزاد برلین را برایتان شرح خواهیم داد.

  1. بورسیه نوع اول هیچ محدودیتی از نظر ملیت دانشجو ندارد. یعنی متقاضیان تمامی کشورها می‌توانند از شرایط این بورسیه بهره مند شوند. البته نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که زمان اعطای این بورسیه به دانشجویان فقط در ترم زمستان انجام می‌شود. مدت زمان آن نیز بین دو الی سه سال خواهد بود. مبلغ این بورسیه حدودا سیصد یورو در نظر گرفته شده ‌است.
  2. نوع بعدی بورسیه‌ای است که مخصوص تمامی مقاطع تحصیلی است. یعنی فرقی ندارد دانشجوی دوره کارشناسی باشید یا کارشناسی ارشد، در هر صورت می‌توانید از شرایط آن بهره مند شوید. اما گزینش این نوع بورسیه تا حدی سختگیرانه بوده و به رتبه شما بستگی دارد؛ چرا که این نوع مختص دانشجویان تراز بالاست. میزان این بورسیه از ۸۰۰ یورو شروع شده و تا ۲۰۰۰ یورو نیز ادامه پیدا می‌کند.
  3. تفاوت نوع سوم با نمونه‌های قبلی این است که فقط مختص دانشجویان دکترا در نظر گرفته شده‌ است. مبلغ دقیق این بورسیه تا حد زیادی به رشته و حوزه پژوهشی شما بستگی دارد؛ چرا که برخی رشته‌ها به هزینه بیشتری برای تحقیق و پژوهش نیاز دارند.

حال شاید برایتان سوال پیش آید در صورتی که موفق به دریافت بورسیه نشدید، هزینه تحصیل چه میزان خواهد بود؟ طبیعتا نمی‌توان یک پاسخ دقیق به این سوال داد؛ چرا که رشته‌ها و مقاطع تحصیلی مختلف، هر کدام شهریه جداگانه‌ای به خود اختصاص داده‌اند‌. از سوی دیگر یکی از وجوه تمایز این دانشگاه این است که برای تعیین شهریه ترم‌های بعد دانشجو، عملکرد ترم‌های قبلی او را بررسی می‌کند؛ در نتیجه باید حداکثر تلاش خود را به کار گیرید.

شرایط دریافت ویزای آلمان برای تحصیل در دانشگاه آزاد برلین

یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های اخیر دانشجویان مربوط به سختگیری‌های مربوط به ویزای تحصیلی آلمان است. خوشبختانه کشور آلمان در ایران سفارت داشته و مراحل مصاحبه شما داخل کشور خواهد بود. زمان درخواست برای ویزای تحصیلی، علاوه بر مجموع کامل مدارک، باید هزینه ۷۵ یورو برای کارمزد امور خود بپردازید. این نکته را در نظر داشته باشید که اعلام نتیجه قبولی یا رد ویزای شما حدودا دو ماه زمان خواهد برد. بنابراین در صورتی که دیر اقدام کنید ممکن است در زمان بندی خود دچار مشکل شوید. مطمئنا می‌دانید که یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که همواره بر سر راه متقاضیان ویزای تحصیلی وجود دارد، گپ تحصیلی است. توجیه آن به دلایل قانع کننده‌ای نیاز دارد. بدون شک اگر از یک متخصص کمک بگیرید، در این راه با چالش‌های کمتری روبرو خواهید شد.

شرایط کاری پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه آزاد برلین

از آنجایی که دانشگاه آزاد برلین یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جهان است، بدیهی است که شرکت‌های زیادی به دنبال استخدام فارغ التحصیلان آن باشند. پس این که دقیقا در چه رشته‌ای تحصیل کرده‌اید در اولویت دوم قرار دارد. موضوع اصلی اینجاست که در دانشگاهی تحصیل کرده‌اید که برترین دانشجویان را به جامعه جهانی تحویل داده است.

سخن پایانی

چه بخواهید چه نخواهید ناچارید برای موفقیتتان ریسک کنید. مطمئنا ثبت نام در یکی از برترین مراکز آموزشی جهان یک موفقیت عالی محسوب می‌شود. از آنجا که ثبت نام در دانشگاه‌های خارجی قلق خاص خود را دارد بهتر است قفل مهاجرت و تحصیل در آلمان را به دست کاردان بسپرید. مشاورین ما آماده راهنمایی و پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.

سوالات متداول

دانشگاه آزاد برلین علاوه بر کلاس‌های آموزشی، چه امکاناتی را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد؟

مراکز ورزشی، باغ‌های گیاه شناسی و مراکز مشاوره جزو امکانات مهم این دانشگاه شمرده می‌شوند.

آیا می‌توان در سنین پایین‌تر از هجده سال پذیرش دانشگاه برلین را گرفت؟

خیر، یکی از اصلی ترین شروط ثبت نام در دوره‌های دانشگاهی، برخورداری از سن ۱۸ سال است.

دانشگاه آزاد برلین، محل سکونتی را برای دانشجویان در نظر گرفته ‌است؟

بله، خوابگاه‌ها و پانسیون‌های مختلفی برای رفاه و آسایش دانشجویان در نظر گرفته شده ‌است.

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *